Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Válságálló digitalizáció 2.0

2022. november 23. @ 13:00 - 15:00

A nagy sikerű októberi online webináriumot követően november 23-án 13:00 órától ismét megrendezik a Modern Vállalkozások Programja – Válságálló digitalizáció 2.0 online eseményt, amelynek fókuszában a költségek optimalizálása, a stabil ügyfélkör kialakítása és megtartása lesz, a vállalkozások szemszögéből. Az orosz-ukrán háború miatt kialakult válsághelyzet, a növekvő energiaárak és az infláció komoly kihívás a kis-és közepesvállalkozások számára, a digitális fejlesztések azonban segíthetik felvenni a harcot a módosult körülményekkel.

Miért érdemes részt venni? 

A szakmai webinár első felében olyan kulcselőadások hangzanak el, amelyek elméleti és gyakorlati támogatást, use case-eket adnak a jelenlegi helyzetet átszövő kihívások megoldásához, míg a délután második részében a szakértők egy panelbeszélgetésben a digitalizáció és az energiahatékonyság kapcsolatát veszik gorcső alá.

Az előadók felkérése folyamatban.
A programváltozás jogát fenntartjuk. 
Program: 
13:00 Köszöntő – Kott Ferenc

elnök – Digitalizációs Kollégium – Magyar Kereskedelmi és Iparkamara

13:05 Nyitó előadás

A vállalkozások pénzügyi lehetőségei – Krisán László – felkérés alatt

vezérigazgató – KAVOSZ Zrt.

13:20 Változás, változtatás, válságálló vállalkozás – Nagy Tibor

IKT tanácsadó – Modern Vállalkozások Programja

Milyen égető problémákra lehet hatékony és gyors válasz a digitalizáció egy kkv működésében? Merre induljon, aki tájékozódni szeretne és milyen gyorsan számíthat eredményre? A segítség minden kkv számára elérhető, könnyebben és gyorsabban, mint azt gondolná. 

13:30 A gazdasági válság átok, vagy lehetőség? – Jagodics Tamás

vállalkozásvezetési tanácsadó – Cégmenedzser

Az előadásában azok a lehetőségek kerülnek bemutatásra, hogy milyen döntéseket kell meghozni ahhoz, hogy cégünk nehéz gazdasági körülmények között is növekedni tudjon.

13:45 Hatékony csapatmunka? Bárhonnan! – Szlezák Péter

IT üzleti tanácsadó – System32 Kft.

Hatékonyabb munkatársak, alacsonyabb üzemelési költségek, nagyobb biztonság és folyamatos ellenőrzés a cégünk működése felett. Hogyan használjuk ki és állítsuk a cégünk szolgálatába a digitális fejlődésben rejlő lehetőségeket? Avagy mire elég havonta 2€ munkatársanként?

14:00 Hogyan spórolj a digitalizáció segítségével?  – költségmentes trükkök vállalkozásoknak – Juhász Viktor

ügyvezető – iSolutions Kft.

Az előadásból kiderül, hogy milyen egyszerű, a cégek mindennapi rutinjába beilleszthető lépésekkel lehet akár plusz költségek nélkül is csökkenteni a kiadásokat. Az itt-ott elfolyó kisebb-nagyobb összegek egy alapos és szakszerű átvizsgálást követően racionalizálhatóak és kezelhetővé válnak. Az elméleti oldal mellett a gyakorlatba is átültethető, az optimalizált működést elősegítő öt pontos check-list is az előadás részét képzi, amely mentén minden döntéshozó felmérheti, hogy vállalkozása melyik területen és mennyit pazarol.

14:15 Panelbeszélgetés – Digitalizáció hajtotta vállalati energiahatékonyság

A Digitalizáció hajtotta vállalati energiahatékonyság című panelbeszélgetés során a szakértők arra törekszenek, hogy bemutassák, a digitalizációhoz kapcsolódó eszközök miként járulhatnak hozzá a hatékonyságnöveléshez, és segítségükkel milyen típusú hatékonysági lépések végezhetőek el – legyen szó beruházásról, fejlesztésről vagy a mindennapi praktikumok, rutinok bevezetéséről.
Gyakorlati példákon keresztül igyekeznek segítséget nyújtani a cégeknek abban, hogy a digitalizációt miként használják az energiahatékonyságuk növelésében is. Erre konkrét példaként felhőmigráció, a felhőbe költözés, mint költség- és energiaoptimalizáló megoldás kerül górcső alá, olyan kérdésfelvetéseken keresztül, minthogy az informatikai rendszerek és működési háttér újragondolásával, hogy spórolhat milliókat éves szintegy egy vállalkozás? A vállalkozások energia- és költségoptimalizálásának mikéntjére a szakma nagynevű szakértői és a legjobb megoldások szállítói közösen keresik a válaszokat.

Beszélgető partnerek: Feldmájer Benjámin – Schneider Electric Zrt./fenntarthatósági szakértő, Jagodics Tamás, Juhász Viktor, Nagy Tibor, Szlezák Péter

Moderátor: Koleszár Péter – vezető IKT tanácsadó – Modern Vállalkozások Programja

 

Szervezők: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara – Modern Vállalkozások Programja

Az esemény online kerül lebonyolításra. A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az online platformhoz való csatlakozás folyamatát a rendezvényt megelőző napon e-mailben küldjük meg az előzetesen regisztrált érdeklődőknek. 

Regisztráció: Amennyiben még nem rendelkezik ügyfélfiókkal, úgy a regisztrációs gombra kattintva létrehozhatja adatlapját és egyben véglegesítheti rendezvényregisztrációját.

Amennyiben már rendelkezik ügyfélfiókkal, úgy kérjük a www.vallalkozzdigitalisan.hu oldalon, a jobb felső sarokban található Belépés gombra kattintva lépjen be a felületre és ott válassza ki a rendezvényt, amelyre regisztrálni kíván. Ha jelszavát elfelejtette, úgy kérjük, hogy használja a jelszó emlékeztető funkciót.

A regisztráció sikerességéről minden esetben automatikus üzenetet küldünk. Amennyiben ezt az üzenetet nem kapta meg, vagy egyéb felmerülő kérdés esetén keressen minket a  e-mail címen.

Regisztrálok a rendezvényre

 

Részletek

Dátum:
2022. november 23.
Időpont:
13:00 - 15:00