Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XIII. Pécsi Pénzügyi Napok

2019. április 25. - 2019. április 26.

A kétnapos rendezvényen a magyar monetáris és fiskális rendszer aktuális elméleti és gyakorlati kérdéseit vizsgáljuk a változó gazdasági feltételrendszerhez való alkalmazkodóképesség – és készség aspektusából.a

 

A rendezvényre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete, valamint további szakmai szervezetek , a Magyar Könyvvizsgálói Kamara, a Magyar Közgazdasági Társaság, a PENTA UNIÓ Zrt. és a Penta Akadémia Alapítvány szakmai támogatásával kerül sor.

A plenáris ülésen a gazdaságpolitikai környezet várható alakulását prominens előadók vázolják fel. Az elméleti kérdésekkel foglalkozó két szekció a legújabb hazai pénzügyi kutatási eredmények bemutatására vállalkozik a meghívott egyetemek, kutatóhelyek és a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete fiatal képviselőinek, kutatóinak részvételével. A sokarcú ingatlan kérdéskörét bemutató szekció a jog, a számvitel, az adózás, a finanszírozás, a biztosítás és persze az adótervezés oldaláról veszi górcső alá a témakört. A harmadik napon egy kihelyezett szekcióban az ingatlan beruházások gyakorlati tapasztalatait tárgyaljuk kerekasztal beszélgetés formájában egy megvalósult projekthez kapcsolódóan. Külön – kreditpontot biztosító – szekció foglalkozik a 2019. évi adóváltozások (art, szja) megismertetésével.

Szeretnénk, ha a rendezvény a gyakorlati szakemberek igényeinek kiszolgálása mellett a magyar pénzügyi kutatások megismerésének, összehangolásának színterévé válna.

A szakmai munkát követően a csütörtök estét (hagyományosan) egy zenés-táncos „adófelejtő bállal” zárjuk a Tettyén. A konferenciát követő kísérő program keretében lehetőség nyílik fakultatív kikapcsolódásra a négy csillagos bikali Puchner Kastélyszállóban (2019. április 26-28.).

Helyszín:                                Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Aula (7622 Pécs, Rákóczi út 80.)

Időpont:                                  2019. április 25-26.

A XIII. Pécsi Pénzügyi Napok kiemelt célja, hogy a pénzügyi-számviteli szakembereknek, vállalkozások vezetőinek „házhoz hozza” a szaktudást, információt, kapcsolatrendszert, kommunikációs- és érdekérvényesítési lehetőséget.

A szakmai programon való részvétel, a fogadócsomag, az előadások közötti frissítő és kávé a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara önkéntes tagjai számára díjmentes.

A részletes programért és jelentkezéshez kattintson ide.

Jelentkezésnél legyen szíves a megjegyzés rovatba feltüntetni a következőket: PBKIK

Részletek

Kezdés:
2019. április 25.
Vége:
2019. április 26.
Esemény címkék:
,

Helyszín

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar
Rákóczi út 80.
Pécs, Baranya 7622 Magyarország
+ Google Térkép