Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

XIX. Digitális Jólét Fórum – A magyar pénzügyi szektor digitalizálása

2019. április 18. @ 10:00 - 12:30

A pénzügyi világ informatikai háttere ugrásszerű változás előtt áll. A hitelintézetek és biztosítók olyan új üzleti modellekkel és technológiai megoldásokkal kénytelenek felvenni a versenyt, amelyeket erős IT háttérrel rendelkező, ám alapvetően nem pénzügyi múltú vállalkozások generálnak.

A magyarországi innovációs kultúrára, a magas hozzáadott értékű intellektuális erőforrásokra alapozott gyors ütemű felzárkózás a fintech területen is kiugrási lehetőséget jelent hazánknak, mivel ebben a versenyben minden ország azonos feltételekkel áll a rajtvonalhoz. Az Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kezdeményezett vagy felkarolt reformok (pl. azonnali fizetés és ráépülő innovatív megoldások) nagy lépést jelentenek e téren; ha az átfogó pénzforgalmi kultúraváltást is sikerül megvalósítani a következő években, akkor a régió, de akár az EU egyik példaértékű országává válhatunk.

A változásra való felkészülés egyszerre igényel körültekintő tervezést és bátor újításokat: mesterséges intelligencia, blokklánc-technológia (blockchain), robottanácsadók, chatbotok stb. – ezek a digitális vállalkozások számára kézenfekvő megoldások, a pénzügyi szektor sok szereplője számára viszont egyelőre inkább fenyegető trendnek tűnnek, amelyek valós üzleti potenciálját valóban nehéz előre felmérni.

A Digitális Jólét Program keretében elkészült Magyarország Fintech Stratégiája, melynek célja, a hazai pénzügyi szektor digitalizációjának felgyorsítása, különös tekintettel a gyorsan fejlődő pénzügyi technológiai megoldásokra és a blokklánc-technológia széles körű alkalmazhatóságára.

A digitális pénzügyi szolgáltatások mind az ágazati digitalizációhoz, mind a digitális kompetenciafejlesztéshez hozzájárulnak, ezért indokolt egy olyan Digitális Jólét Pénzügyi Védjegy (DJPV) bevezetése, amely felhívja az ügyfelek figyelmét a kiemelkedő minőségű digitális pénzügyi szolgáltatásokra, egyben további digitális fejlesztésekre ösztönzi a pénzügyi szolgáltatókat. A Fintech stratégia mellett a DJPV bevezetésének koncepciója is elkészült a közelmúltban.

A DJP megvalósítása során arra törekszünk, hogy megteremtsük a széles körű társadalmi párbeszéd fórumait, számítva a szakmai, társadalmi, érdekképviseleti és tudományos szervezetek közreműködésére és együttműködésére. A következő, 29. Digitális Jólét Fórum napirendjén a „A magyar pénzügyi szektor digitalizálása” (Magyarország Fintech Stratégiája és a DJPV koncepció bemutatása) szerepel.

 

Kérjük, részvételi szándékát – a terem korlátozott befogadóképességére tekintettel – legkésőbb 2019. április 16. 12:00 óráig szíveskedjen jelezni a e-mail címen.

 

Amennyiben az eseménnyel kapcsolatban bármilyen kérdése merülne fel, kérjük, forduljon bizalommal kollégáinkhoz:

DJP: Hangácsi Máté +36 (30) 250-3468, ,

KIFÜ: Soós Gabriella Brigitta: +36 (30) 317-6287, Vizi Barbara: +36 (70) 332-2116

 

Részletek

Dátum:
2019. április 18.
Időpont:
10:00 - 12:30
Esemény címkék:
, , ,

Other

Jelentkezési határidő
2019.04.16. 12:00

Helyszín

Budapesti Corvinus Egyetem Főépület
Fővám tér 8.
Budapest, Pest 1093 Magyarország
+ Google Térkép