Működik a vállalkozásom, de hogyan csináljam még jobban?

Mindig lehet fejlődni. Ha látja, hogy mit szeretne elérni vállalkozásával, sokat tapasztalt, sokat látott kollégáink tanácsot adnak, hogy hogyan találjon új partnereket nemzetközi szinten, összekapcsolják klaszterekkel saját tevékenységi területén, ötletét segítenek továbbgondolni. Legyen szó nemzetközi piacra lépés támogatásáról vagy díjmentesen használható nemzetközi üzleti adatbázisokról, vagy üzletember találkozók és konkrét céglátogatások leszervezéséről. Ehhez a szolgáltatásunkhoz elengedhetetlen vállalkozása részéről az angol nyelvtudás.

Fejlesztene? Tőkére van szüksége?

Válassza a folyamatosan bővülő, a kis- és középvállalkozások finanszírozását segítő Széchenyi Kártya Programot. Valamennyi elemével kapcsolatosan információt a kamara ügyfélszolgálati munkatársai biztosítanak, akik a hitelkérelmek elő regisztrációját is végzik.

Jól megy az üzlet és szűkek a határok? Vagy külföldön keresett terméket állít elő?

Egy külpiaci nyitás átgondolt stratégiai lépések sorozata. A kamara – munkatársaival, tanácsadóival és hálózati partnereivel – segítségére lesz a piacfelmérésben, tárgyalások megszervezésében, forráskutatásban, szakkiállításokra, konferenciákra való kijutásban. Milyen igazolásokra, engedélyekre lesz szükség? Hogyan viheti ki az árukat? A kamara adminisztratív támogatást nyújt, vagy megszerzi a szükséges információkat.

Üzletember találkozók, céglátogatások

Ha Ön beszáll egy liftbe, amiben egy potenciális megrendelő utazik, el tudja mondani, mivel foglalkozik, amíg felérnek a 10. emeletre? Az első benyomás, amit üzleti partnereire tesz, nagyon fontos. Az üzletember találkozókon ennél persze több ideje van arra, hogy meggyőzze leendő partnerét, hogy érdemes folytatni a tárgyalásokat. A felkészülésben segít a kamara.
És még ennél többen is: hazai és külföldi partnerek számára szervez business 2 business találkozókat, céglátogatásokat a dél-dunántúli régióban és határainkon túl.

Nemzetközi együttműködési megállapodások

Amennyiben külföldi termékre, szolgáltatásra, technológiára vagy partnerekre van szükség, az is megoldható az Enterprise Europe Network díjmentes adatbázisai használatával és tanácsadói segítségével. Miért segít a kamara Önnek ingyen? Egyrészt nem ingyen, mert Ön az idejét és a munkáját áldozza, másrészt az Európai Unió támogatja ezt a tevékenységet.

Kutatás-fejlesztésben utazik?

Közvetlen „brüsszeli” finanszírozású programok adnak lehetőséget a magyar cégek, egyetemek, kutatóhelyek számára, hogy forráshoz jussanak átütő jelentőségű fejlesztéseik megvalósítására. A mindenkori aktuális pályázatokhoz (pl. Horizont 2020) kapcsolódó konzorciumi partnerségi felhívások az Enterprise Europe Network adatbázisában elérhetők, a jól működő értesítőre egyszerűen fel lehet iratkozni. A pályázatírásban külső tanácsadók segítenek.

Innovációs audit

Plusz pont pályázaton? Igen, és emellett valós hozzáadott értéket képvisel az innováció menedzsment folyamatokat felmérő, nemzetközi összehasonlításra lehetőséget adó IMP3rove. Kíváncsi munkatársai innováció iránti elkötelezettségére? Az InnoKenn erre megoldást nyújt.

Amennyiben a fenti témák valamelyikében a segítségére lehetünk, írja meg nekünk és mi felkeressük Önt!

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
Erre azért van szükség, hogy pontosabb választ adhassunk Önnek.
Kérdése továbbításra kerül az érintett munkatársunkhoz, aki 24 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot.