“A jó helyen és jó időben nem létezik. A vállalkozók maguk kovácsolják a szerencséjüket. Vállalkozónak lenni annyi, mint hogy annyira érdekel a világ körülötted, hogy folyamatosan keresed a módját, hogy fejleszd és javítsd a kínálatot.” Richard Branson

31 szakértő munkatársunk áll rendelkezésére, akik 4 nyelven segítik üzleti céljaik elérését – angol, német, francia, ivrit.

Baranya megyében 4 városban működő irodánkkal biztosítjuk, hogy vállalkozása ügyeit minél közelebb tudja elintézni.

700 önkéntes tagunk folyamatos szakmai együttműködésével aktívan részt veszünk a régió gazdasági és társadalmi céljainak megvalósításában.

Évente több, mint 3000 vállalkozó vesz részt rendezvényeinken / képzéseinken.

A megye 26000 vállalkozásának biztosítjuk a hozzáférést naprakész gazdasági / piaci információkhoz és nyújtunk tanácsadást.

Baranyai Iparfejlesztési Program: együttműködés a megye gazdasági fellendülésére, 38 céges projekttel.

Több mint 100 vállalkozás képviselője társadalmi munkában lát el testületi szerepet és dolgozik a szolidáris üzleti közösségért.

18 ország vállalkozóit köszönthetjük minden évben nemzetközi rendezvényeinken – Open4Business, DesignPécs

ITT&MOST B2B – az első magyar nyelvű díjmentes, online üzleti partnerkereső oldal és tárgyalási platform: 700+ cég, 800+ üzleti ajánlat, 26 ország, korlátlan számú online tárgyalási lehetőség egész évben.

#Heti1Helyi – a kamara által indított kampány a helyi termékek, szolgáltatások népszerűsítésére.

Több mint 100 partner a #ajelenajövőd projektben – a helyi nemzetközi szintű munkalehetőségek megismertetésére.

Kooperáció a cégek Ipar4.0 tevékenységéhez

Együttműködések – kamaránk nyitott az új lehetőségekre, folyamatosan keresve az alkalmat kapcsolatrendszerének bővítésére, a környező országokban. Célunk a határ menti üzleti kapcsolatok erősítése, növelve a cégek sikerének esélyét külföldi befektetések és partnerkeresés során.

Az elmúlt 23 évben közel 110 nemzetközi szinten megvalósított projektben vettünk részt a gazdaság kiemelt ágazatainak fejlesztésére mint szakképzés, munkaerőpiac, turizmus, vállalkozás-fejlesztés, kereskedelem, környezetipar, kulturális örökség, innováció.

Régiónk vállalkozásait naprakész információkkal látjuk el az aktuális pályázati lehetőségekkel kapcsolatban, akik 15 önkéntes kamarai tag pályázatíró segítségét is igénybe vehetik saját innovatív, technológiai, beruházási ötletük megvalósításához. Pályázatíró cégeink segítenek az Ön cégének is a megfelelő pályázat kiválasztásától a kivitelezésig.

A kamaránknál működő Magyar-Horvát Tagozat és további 13 országrelációs tagozat munkatársaival segítjük a külföldi piacok megismerését, a vállalkozások külpiacra jutását, lehetséges üzleti partnerek felkutatását.

60+ ország cégeivel / intézményeivel / szervezeteivel állunk partnerségi kapcsolatban, ahol az Enterprise Europe Network 600 irodájának 4500 kollégájának szakmai tudását vesszük igénybe annak érdekében, hogy az Ön vállalkozása első kézből kapjon helyi piaci információt szerte a világban.

A nemzetközi naprakész adatbázis segítségével támogatjuk az információhoz jutást üzleti, technológiai és kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresésekben.

Exportőr vállalkozásoknak áruexporthoz szükséges származási bizonyítványokat, kereskedelmi okmányokat valamint a külföldi munka végzéshez szükséges igazolásokat bocsájtunk ki.

Világszerte elismert innováció menedzsment felméréseket – IMP3rove, Innovation Health Check – alkalmazunk a vállalkozások kapacitásainak növelése érdekében.

Évente közel 250 alkalommal nyújtunk információt és adunk tanácsot szellemitulajdon-védelmi témában.

Évente közel 1400 szakképzésben résztvevő szerzi meg (szak)képesítését segítségünkkel és 40-en válnak szakmájuk mesterévé – ők lesznek az Ön cégének dolgozói. A kamara gyakorlati oktató képzésben 50 fő vesz részt.

Munkaerőt keres? A kamara együttműködést alakított ki az önkéntes kamarai tagvállalati HR igények (toborzás, kiválasztás, felnőttoktatás, felnőttképzés, stb.) kielégítésére egy professzionális, munkaerő közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó tagvállalatával.

Egyéni vállalkozók tájékoztatása évente 500 alkalommal.

KamarAAkadémia – a kamara tagvállalatainál felhalmozódott tudás és tapasztalat megosztása stratégiai célkitűzés. Az üzleti közösség erősödése, versenyképességének javítása céljából szervezünk a munkaerőpiaci igényekhez igazodó képzési programok alapján gyakorlatorientált képzéseket. A kamara felnőttképzési engedélyszáma: E/2020/000151, felnőttképzési nyilvántartási száma: B/2020/006151.

5500 diák tanul szakmát a több mint 500 vállalkozásnál kamarai szervezésben, menedzseléssel.

Több, mint 5000 gyermek vesz részt a kamara pályaorientációs rendezvényein – szakmai versenyek, cég- és üzemlátogatások, osztályfőnöki órák, szülői értekezletek, tanácsadás offline, online térben, pályaorientációs rendezvények.

Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter – 44 tag, 200 Mrd Ft nettó árbevétel, 6000 fő alkalmazotti létszám.

Építőipari Technológiai Klaszter18 tag, 20,7 Mrd Ft nettó árbevétel, 760 építőipari szakmunkás.

Baranyai Gasztronómiai Klaszter 28 tag, 42 üzemeltetett vendéglátóipari egység, 2 Mrd Ft nettó árbevétel, 300 alkalmazott.

Klaszter együttműködések, valamint ágazatok és cégek közötti kooperatív egyeztetések segítik a jelen HR problémáinak megoldását, a robotikával, mesterséges intelligenciával és automatizálással kapcsolatos fejlesztések dinamizálását.

Évente több, mint 500 ügylet a Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciójában.

Évente több, mint 500 tárgyalás a Baranya Megyei Békéltető Testületben.