“A jó helyen és jó időben nem létezik. A vállalkozók maguk kovácsolják a szerencséjüket. Vállalkozónak lenni annyi, mint hogy annyira érdekel a világ körülötted, hogy folyamatosan keresed a módját, hogy fejleszd és javítsd a kínálatot.” Richard Branson

41 szakértő munkatársunk áll rendelkezésére, akik 6 nyelven segítik üzleti céljaik elérését – angol, német, francia, orosz, olasz, ivrit.

Baranya megyében 5 városban működő irodánkkal biztosítjuk, hogy vállalkozása ügyeit minél közelebb tudja elintézni.

836 önkéntes tagunk folyamatos szakmai együttműködésével aktívan részt veszünk a régió gazdasági és társadalmi céljainak megvalósításában.

Évente több, mint 3000 vállalkozó vesz részt rendezvényeinken / képzéseinken.

A megye 22000 vállalkozásának biztosítjuk a hozzáférést naprakész gazdasági / piaci információkhoz és nyújtunk tanácsadást.

Több mint 100 vállalkozás képviselője társadalmi munkában lát el testületi szerepet és dolgozik a szolidáris üzleti közösségért.

15 ország vállalkozóit köszönthetjük minden évben nemzetközi rendezvényeinken – Open4Business, DesignPécs, IT konferencia, Ipar 4.0

Elsőként csatlakoztunk az Ipar4.0-hoz

Együttműködések – kamaránk nyitott az új lehetőségekre, folyamatosan keresve az alkalmat kapcsolatrendszerének bővítésére, a környező országokban. Célunk a határ menti üzleti kapcsolatok erősítése, növelve a cégek sikerének esélyét külföldi befektetések és partnerkeresés során.

Az elmúlt 20 évben közel 100 nemzetközi szinten megvalósított projektben vettünk részt a gazdaság kiemelt ágazatainak fejlesztésére mint szakképzés, munkaerőpiac, turizmus, vállalkozás-fejlesztés, kereskedelem, környezetipar, kulturális örökség, innováció.

Régiónk vállalkozásait naprakész információkkal látjuk el az aktuális pályázati lehetőségekkel kapcsolatban, akik 15 önkéntes kamarai tag pályázatíró segítségét is igénybe vehetik saját innovatív, technológiai, beruházási ötletük megvalósításához. Pályázatíró cégeink segítenek az Ön cégének is a megfelelő pályázat kiválasztásától a kivitelezésig.

A kamaránknál működő Magyar-Horvát Tagozat és további 13 országrelációs tagozat munkatársaival segítjük a külföldi piacok megismerését, a vállalkozások külpiacra jutását, lehetséges üzleti partnerek felkutatását.

60 ország cégeivel / intézményeivel / szervezeteivel állunk partnerségi kapcsolatban, ahol az Enterprise Europe Network 600 irodájának 3000 kollégájának szakmai tudását vesszük igénybe annak érdekében, hogy az Ön vállalkozása első kézből kapjon helyi piaci információt szerte a világban. A Partnership Opportunities Database segítségével támogatjuk az információhoz jutást üzleti, technológiai és kutatás-fejlesztési és innovációs partnerkeresésekben.

Exportőr vállalkozásoknak áruexporthoz szükséges származási bizonyítványokat, kereskedelmi okmányokat (szerződéseket, számlákat) valamint a külföldi munka végzéshez szükséges igazolásokat bocsájtunk ki.

Világszerte elismert innováció menedzsment felméréseket – IMP3rove, Innovation Health Check – alkalmazunk a vállalkozások kapacitásainak növelése érdekében.

Évente közel 250 alkalommal nyújtunk információt és adunk tanácsot szellemitulajdon-védelmi témában.

Évente közel 1000 szakképzésben résztvevő szerzi meg (szak)képesítését segítségünkkel és 700-an válnak szakmájuk mesterévé – ők lesznek az Ön cégének dolgozói.

Munkaerőt keres? A kamara együttműködést alakított ki az önkéntes kamarai tagvállalati HR igények (toborzás, kiválasztás, felnőttoktatás, felnőttképzés, stb.) kielégítésére egy professzionális, munkaerő közvetítéssel és kölcsönzéssel foglalkozó tagvállalatával.

KamarAAkadémia – a kamara tagvállalatainál felhalmozódott tudás és tapasztalat megosztása stratégiai célkitűzés az üzleti közösség erősödése, versenyképességének javítása céljából szervez szakmai képzéseket.

„Innováció a motivációban” címmel pályázatot írtunk ki a legjobb baranyai munkahelyek bemutatására. Akik a legtöbbet tették a szakmák presztízsének megteremtéséért, akik a legeredményesebbek voltak a munkavállalóik fejlesztésében és megtartásában.

2500 diák tanul szakmát a több mint 500 vállalkozásnál kamarai szervezésben, menedzseléssel
Több, mint 1000 gyermek vesz részt a kamara pályaorientációs rendezvényein – szakmai versenyek, céglátogatások, bemutatók.

6 szakmai klub, 8 városi üzleti közösség a kamara menedzselésében

Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter29 tag, 90 Mrd Ft nettó árbevétel, 4000 fő alkalmazotti létszám
Évente több, mint 300 ügylet a Széchenyi Kártya Program hitelkonstrukciójában.

2018.