Fontosnak tartjuk, hogy a megyében erős és életképes vállalkozások jöjjenek létre. Ennek érdekében tanácsadással segítjük azokat, akik el szeretnének indulni a vállalkozóvá válás, vállalkozás alapítás útján.

Céget alapítana, de nem tudja hogyan?

Szakértőinkkel segítünk eligazodni a „TEÁOR-ok világában” a választható cégformák ismertetésével, a helyi adózási környezet bemutatásával.

Hol kell ezt engedélyeztetnem vagy bejelentenem?
Egyáltalán engedélyköteles?

Nem egyszerű eligazodni a folyamatosan változó jogszabályok és rendeletek útvesztőjében. Még egy sokat látott, kipróbált vállalkozó is szembesül hasonló problémával, amikor termékkörét vagy profilját szeretné bővíteni. Kollégáink figyelemmel kísérik a változásokat és naprakész információt adnak ilyen kérdésekre.

Tudásra van szüksége?

A kamara feladata, hogy lehetővé tegye a vállalkozások számára szükséges tudás megszerzését! Ennek érdekében olyan szakmai rendezvényeket, továbbképzéseket, tanfolyamokat szervezünk, amelyek piacképes tudással vértezik fel a vállalkozásokat! Amennyiben úgy érzi, hogy bizonyos területeken még több információra van szüksége, esetleg előnyben részesíti a kötetlen beszélgetéseket, csatlakozzon valamelyik tematikus klubunkhoz!

Információra van szüksége?

Tájékoztatás nyújtunk a megye gazdaságát érintő eseményekről, lehetőségekről. Olvassa a kamara heti rendszerességgel megjelenő hírlevelét, a Dél-Dunántúli Gazdaság című havilapot, az évente két alkalommal megjelenő, a megye konjunkturális helyzetét bemutató felméréseinket vagy látogasson el a kamara által üzemeltetett weboldalakra, közösségi csatornákra!

Szeretné megvédeni termékeit, logóját más vállalkozásoktól?

Keresse a kamara Szellemitulajdon-védelmi Információs Pontját! A kamara tanácsadói térítésmentesen bemutatják a hazai és nemzetközi oltalmazhatósági lehetőségeket és feltételeket!

Nem tudja, egyedi e az ötlete?

Érdemes előzetes hazai és nemzetközi újdonságkutatás igényelni, mivel így megkímélheti az erőforrásait olyan kutatási és fejlesztési költségektől, amelyekre esetleg nincs is szükség. Így kiderülhet, hogy más esetleg használja-e a nevet, technológiát, terméket melyet Ön is fejlesztene/hasznosítana.

Szakértői segítségre lenne szüksége iparjogvédelmi bejelentés kapcsán?

A kamara tanácsadói végigkövetik a bejelentését a kezdetektől a megadásig. Segítséget nyújtanak a nyilatkozatok és hivatalos válaszok megfogalmazásában, lehetséges kimenetek feltérképezésében és összekötik Önt a megfelelő szakemberekkel.

Mire figyeljek, mit szoktak ellenőrizni?

A vállalkozás tevékenységét – bármilyen területen is dolgozik – rengeteg hatóság ellenőrizheti. Ez jellemzően egy-egy részterületet pl. vám, élelmiszerbiztonság, tűzrendészet, adó, munkaügyi – és még sorolhatnánk – területet fed le. Hogy ki-mit-milyen rendszerességgel ellenőriz, az adott hatóság feladatköre. A kamara kollégái segítenek beazonosítani, hogy a vállalkozó problémájával kihez-mivel fordulhat, valamint a vonatkozó jogszabályváltozások minél könnyebb követhetősége érdekében tájékoztató fórumokat szerveznek.

Amennyiben a fenti témák valamelyikében a segítségére lehetünk, írja meg nekünk és mi felkeressük Önt!

 

Vegye fel a kapcsolatot velünk!
Erre azért van szükség, hogy pontosabb választ adhassunk Önnek.
Kérdése továbbításra kerül az érintett munkatársunkhoz, aki 24 órán belül felveszi önnel a kapcsolatot.