Pilóta projektek Komlón

Magyarországon Komlón, a projekt keretében felújított Komlói József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben kerül sor a kulturális örökség revitalizációját megcélzó CE1013 REFREsh nevű nemzetközi pályázat keretében három pilóta projektre: nemzetközi fotókiállításra, kreatív ipari kiállításra, valamint filmes eseményre.

Mindhárom pilóta projekt az új helyszín tesztelését és bemutatását szolgálja, az események megszervezése a Komló Város Önkormányzatának feladatköre. A három eseményből az előbbi kettő digitálisan, utóbbi pedig személyes találkozó keretében kerül megrendezésre.

A fotókiállításon a projektben résztvevő öt ország, Magyarország mellett Horvátország, Szlovénia, Olaszország és Németország helyi fotósainak képeiből összeállított kiállítás tekinthető meg a nyár végéig. A kiállított fotók – összesen 30 kép, minden országból 6 kép – minden országban egységesek. A kiállításról, a fotók ismertetéséről nemzetközi brossúra készül a horvát projekt partner segítségével, valamint 360°-os video-túra, emellett pedig interjúk a regionális művészekkel. Ezen videók elérhetők lesznek a projekt, valamint a partnerek weboldalán.

A hagyományos kézműves termékek kiállításáról is videó készül, mely online elérhetővé válik mindenki számára, végezetül a filmes eseményre is sor kerül – ez utóbbi lehetőség szerint a nyár végén, már személyes rendezvény általkerül lebonyolításra. Mindezen pilóta projektek a kreatív ipar bemutatását, népszerűsítését szolgálják.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.