Online konzorciumi találkozó az Indusac projektben

2023. február 15-16-án online, Zoom platformon keresztül került sor az Indusac rövid nevű, egyetemi – ipari kutatás-fejlesztés együttműködések támogatását megcélzó projekt második konzorciumi ülésére.

Az első napon a délelőttöt a projekt első öt hónapja során végzett munka bemutatásának szentelték. Prezentációk során a partnerek ismertették az eddig elért eredményeket, majd a projekt koordinátora beszélt a projektmenedzsmenttel kapcsolatban felmerült kérdésekről, és bemutatta a 2023 végéig betervezett teendőket a feladatok, teljesítmények, határidők és mérföldkövek szerint.

Ezt követően a munkacsomag-vezetők bemutatták a projekt előrehaladását az egyes részfeladatok szerint. A résztvevő partnerek megvitatták az egyes munkacsomagok jelenlegi és tervezett feladatait, ismertették az eddig elért eredményeket.

Az első nap az online kialakításra kerülő platform egyeztetésével ért véget.

A második napon a partnerek online megvitatták a projekt kommunikációs stratégiáját, a disszeminációs terveket, valamint egyeztették a két nap alatt felmerült kérdéseket és azokra megbeszélt válaszokat.

A projekt célja az ipar és egyetem együttműködésének elősegítése, erősítése, piaci igényeknek megfelelő kutatások, termékek, módszertanok fejlesztése a gazdasági szereplők és egyetemek bevonásával.

A cél, hogy a hároméves projekt végére egy dinamikus szakmai közösség alakuljon ki az ipar és az akadémiai szféra érdekelt résztvevőinek bevonásával, amely legalább 1000 vállalatot, 3000 diákot és 300 kutatót foglal magában, lehetőséget biztosítva 300 vállalati fejlesztés útjára indításának 3000€ vissza nem térítendő támogatás biztosításával a nyertes pályázatok számára.

 

A projekt az Európai Unió Horizont Európa program által nyújtott támogatásban részesül a 101070297 számú támogatási megállapodás keretében.