A dél-dunántúli régióban terjeszkedik a nemzetközi HR nagyvállalat – Akvizíció a HR szolgáltatók piacán: összeolvad a WHC és a pécsi Álláspont

A 100%-ban magyar tulajdonú WHC több mint három évtizedes szakmai múlttal rendelkező nemzetközi HR nagyvállalatként a közép-kelet-európai régió meghatározó piaci szereplője. A dinamikusan fejlődő cégcsoport újabb mérföldkőhöz érkezett: tovább erősíti piaci pozícióját ezúttal a dél-dunántúli régióban, és a Pécsen 20 éve működő Álláspont 100%-os tulajdonosává válik.

A hazai gazdaságpolitika beruházás-ösztönzési folyamatait támogató akvizíciós döntés révén a WHC nemzetközi működésének, szakmai tapasztalatának és méretének köszönhetően a térségben dolgozni vágyó felnőttek, diákok és nyugdíjasok előtt számos munkalehetőség nyílik meg. Emellett a minősített munkaerő-szolgáltató olyan teljeskörű, innovatív szolgáltatásokat is kínál, mint például a nemzetközi toborzás, vagy a digitalizált HR folyamatok, melyek jelentős előrelépést és hatékonyságnövelést hozhatnak a régió munkaerőpiaci szereplői számára.

„Az elkövetkező hónapokban kemény munka vár ránk az Álláspont tulajdonosaival közösen, annak érdekében, hogy minél hamarabb a WHC égisze alatt működhessen tovább a pécsi, a baranyai, illetve a dél-nyugat dunántúli régió munkaerőpiacának kiszolgálásáért működő egységünk.” – nyilatkozta Berta Péter a WHC tulajdonosa, ügyvezetője.

Az akvizíciós döntést segítette, hogy mindkét HR szolgáltató működése kultúraazonos: azért dolgoznak, hogy emberi értékekre épülő munkaerőpiacot teremtsenek.

 „Az Álláspont jó ideje kereste azokat a lehetőségeket, amivel még hatékonyabban tudja kiszolgálni a partnereket, digitalizálni és szélesíteni a szolgáltatási palettáját. Tudatosan teret adtunk annak, hogy ezeket a fejlesztéseket egy tapasztalt, nagymúltú, piacvezető cég támogatásával valósítsuk meg. A WHC-nak köszönhetően ennek most jött el az ideje.” – nyilatkozta Jásper Péter, az Álláspont tulajdonosa.

A WHC magyar multinacionális vállalatként nemcsak hazánkban, hanem összesen 10 országban, 9000 embert foglalkoztat és több mint 1500 vállalatot szolgál ki. Komplex HR-szolgáltatásai között megtalálható fizikai és szellemi munkaerő kölcsönzés és közvetítés, nemzetközi toborzás, bérszámfejtés, mentoring, diák-, nyugdíjas- és kismama szövetkezeti foglalkoztatás, valamint rehabilitációs munkaerő közvetítés egyaránt.

A cégcsoport hosszútávra tervez: stratégiai építkezésének fontos lépése a dél-dunántúli régióban való terjeszkedés. Célja ez által a régió gazdasági és munkaerőpiaci helyzetének javítása, mind a munkáltatói, mind pedig a munkavállalói oldalon.