Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Bevezetés az intralogisztikába 2. – webinárium

2023. április 12. @ 12:00 - 13:00

Az intralogisztika, vagy belső logisztika kizárólag az üzemen belül zajló logisztikai folyamatok összességét jelenti. A webinárium  egy két alkalomból álló mini tanfolyam második alkalma lesz, és a raktárak intralogisztikájának négy alapelvével foglalkozik majd.

A webinárium a DIH² hálózat szervezésében valósul meg. A tanfolyam szakértője, Borja González vezeti ezt a webináriumot.

Vegyen részt, és tudja meg, hogyan emelheti vállalkozását új szintre, valamint regisztráljon ingyenesen a DIH² MOOC platformra, hogy megnézhesse a többi tanfolyamot.

A logisztika a francia hadsereg által a 19. század végétől meghatározott gyűjtőfogalom, amely a teljes ellátási láncot magában foglalja a beszerzéstől a harctérre történő szállításig. Később a szó civil használatra is átterjedt, és főként a készlet-, raktározási és szállítási menedzsmenttel kapcsolatos jelentést kapott. Még így is túl tág fogalom, így a termelőüzem belső logisztikájára összpontosítva született meg az intralogisztika kifejezés.

Ez a kurzus a raktárakban alkalmazott intralogisztika négy alapelvét tárgyalja:

  • a készletgazdálkodás alapfogalmai és fogalommeghatározásai,
  • az intralogisztika automatizálási technológiái,
  • az intralogisztika informatikai technológiái,
  • a technológia kiválasztása, a stratégia és a megvalósítás lépései.

A webináriumon való részvétel díjmentes, de regisztrációhoz kötött.

Biztosítsa helyét most!

REGISZTRÁCIÓ

 

Mi az a DIH²?

A DIH² hálózat hisz abban, hogy a robotika képes átalakítani a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyártásának rugalmasságát, és az egész Európai Unió gazdasági növekedését.

A hálózat feladata az, hogy elősegítse azokat a kapcsolatokat, amelyek lehetővé teszik az agilis termelést a gyárakban, ahol a sebesség és a sokoldalúság elengedhetetlen a vevői igények kielégítéséhez.

További információ a DIH² hálózatról

A mini tanfolyam első alkalma 2023. március 22-én bevezetést nyújt az intralogisztikába. További információ