Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Gép-ésszel szakmaismereti verseny

2019. április 05. @ 10:00 - 12:00

A háromfordulós Gép-ésszel IX. verseny lehetőséget ad a gépipari szakmák megismerésére. Azon 6., 7. és 8. osztályos diákoknak ajánljuk a versenyt, akik érdeklődnek a fent említett szakképesítések iránt, és várjuk azon tanulóknak is a jelentkezését, akik még bizonytalanok a pályaválasztásban. A versenyhez nem szükséges szakmai ismeret. A Gép-ésszel Baranyában verseny első fordulója egy 13+1 kérdésből álló totó

Az 1. forduló és a jelentkezés 2019. február 25-én 12.00-kor zárul.

MÁSODIK FORDULÓ – 2019. március 4. és március 20. között

A kérdőívet helyesen megoldó csapatok a második fordulóban 2019. március 4. és március 20. között előre egyeztetett időpontokban és helyszíneken üzemlátogatásokon vesznek részt. Minden helyszínen bepillanthatnak gépiparhoz kapcsolódó üzemek, vállalkozások napi tevékenységébe, megismerkedhetnek a szakmákkal, az alapanyagokkal, a munkafolyamatokkal, megtekinthetik a kész termékeket.

Az üzemlátogatásról egy megadott szempontsor alapján prezentációt kell készíteni. A prezentáció  leadási határideje március 26. A zsűri döntését 2019. március 29 tesszük közzé. Idén 1-3 perces kisfilmet is lehet készíteni plusz pontokért! A film készítési szempontokat, javaslatokat, tippeket és a prezentációhoz szükséges szempontsorokat az üzemlátogatás előtt megkapja a csapat.

DÖNTŐ –  2019. április 5.

Az elbírálás során legjobbnak bizonyuló 10 csapat tagjai vehetnek részt a 2019. április 5-én Pécsett a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában tartandó döntőn, ahol a játékos, ügyességi feladatok megoldásához a céglátogatások során elsajátított ismeretek mellett a logikát, a kézügyességet és a csapatmunkát is be kell vetni. A döntőn a II. fordulón beadott prezentációt 5 percben elő is kell adnia a csapatnak.

A döntőbe jutott csapatok és segítő tanáraik a versenyt támogató cégektől értékes ajándékokat kapnak! Emellett a 10 csapat a győri Technics Playground robotika oktatóközpont megtekintésével egybekötött jutalom kiránduláson vehet részt!

A képeknek helyettesítő szöveget kellene megadni, ami a kép tartalmát mutatja be röviden.  Ha nem írsz hozzá ilyet, jelöld be, hogy díszitésre használt kép. Gép-Ésszel

Részletek

Dátum:
2019. április 05.
Időpont:
10:00 - 12:00
Honlap:
http://palyavalasztasbaranya.hu/szakmai-versenyek/ggep-esszel-viii

Helyszín

Pécsi Kereskedelmi Központ
Majorossy Imre utca 36.
Pécs, Baranya 7625 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
+3672507100
Honlap:
www.kereskedelmikozpont.hu