Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jelen a jövő munkaerőpiaca!

2020. szeptember 22. @ 09:00 - 15:00

2020-as MENTA konferenciát szeptember 22-én a MENTA Warmup: Jelen a jövő munkaerőpiaca! című ingyenes társrendezvény vezeti fel, ahol a munkaerőpiaccal kapcsolatos legaktuálisabb kihívásokról fogunk beszélgetni meghívott szakértők és egy közös gondolkodás segítségével.

https://ivsz.hu/wp-content/uploads/2020/09/menta-warmup-2020-jelen-a-jovo-munkaeropiaca-700x400-1.png
A MENTA Warmup rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes (és a MENTA konferenciától külön) regisztrációhoz kötött! A társrendezvényen való részvétel a MENTA konferencián való részvételre nem jogosít!
A gépek, algoritmusok terjedésének korában egyre nagyobb szükség van az emberre. Már nem a hatékonyság az egyetlen vezérszó, egyre fontosabb érték a kreativitás, a csapatmunka, a változásra és a megújulásra való képesség. A munkaerőnek egyre inkább ki kell lépnie a végrehajtó robotpilóta üzemmódból. A digitális transzformációt emberek hajtják végre, a vállalatokat emberek kormányozhatják sikeresen a jövőbe. Az emberekkel kell tovább terveznünk a gépek korában is, a gépek korára is.
A munkavállalók szerepe és a HR küldetése új dimenzióba lép a folyamatos innováció korában. A berögzült mentalitás a cégek halálához vezethet. Ám nem csak a technológiánkat és üzleti stratégiánkat kell újragondolnunk, hanem a munkaerőhöz való hozzáállásunkat is. Nem csak a technológia, hanem a munkavállalók is diszrupción mennek keresztül: új prioritások, célok és értékek vezérlik őket, új módon gondolkodnak a világról és a tennivalókról.
Gondold velünk újra a jelent és a jövőt!
  • Innováció, transzformáció a szervezetben: mi változott 2020-ban?
  • Agilisan működő szervezetek: mik a tapasztalatok, milyen változások jönnek?
  • Változó szervezi kultúrák: mik lesznek az új prioritások?
  • Vezetői skill-ek és önismeret: mire lesz szükség?
  • Mi lesz az agilitás után a következő buzzword?
  • Vidéki KKV-k: mik a vonzás és megtartás törvényei?
Az előadások mellett interaktív közös gondolkodás segítségével mérlegelheted a legfontosabb kérdéseket!
A workshopon a résztvevők közösen gondolkodnak arról, hogy mi a munkaerő megszólításának, bevonzásának, toborzásának a jövője, hogyan lehet megtartani a munkavállalót? Hogyan változnak  a munkavállalói preferenciák? A bérverseny marad a meghatározó, vagy az egészségmegőrzés, esetleg a kettő egymást kiegészítve? A COVID19-teszt az új cafeteria? A beszélgetés során szó esik a jövő sikeres vezetőiről, a személyiségről és önismeretről.
Az esemény az IVSZ közreműködésével és az Enrawell Consulting Kft. szakmai partnerségében futó GINOP 5.3.5 projekt keretében valósul meg, amely az IKT ágazat munkaerőpiaci alkalmazkodóképességének fejlesztését, szolgáltató szerepének növelését és társadalmilag felelős szerepvállalását célozza.