Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szellemi tulajdon védelem Kínában: nagy piac, nagy lehetőség – és 3 nagy csapda, amit mindenképpen kerüljön el

2022. január 12. @ 11:00 - 12:30

Piacralépés? Innováció értékesítése Kínában? Technológia transzfer? Védjegybitorlási vita? Az 5 legfontosabb dolog, amit tudnunk kell a szellemi tulajdon védelméről, ha kínai üzleti kapcsolatokat építünk, és 3 nagy csapda, amit jó, ha elkerülünk – gyakorlatiasan és közérthetően, díjmentes webináriumon.

90 perces online szeminárium: a részvétel ingyenes

Kinek szól a rendezvény?

Minden olyan magyar cégnek, akik:

  1. Kínai piacralépésben, kereskedelmi kapcsolatok kialakításában gondolkodnak
  2. Startupok, innovátorok és kínai befektetőt keresnek
  3. Azért nem terveztek eddig Kínával, mert féltették szellemi tulajdonukat

 

Kik adnak elő?

A Cathay IP kínai tagja, a Sinofaith, Kína egyik első és legnagyobb IP (intellectual property, szellemi tulajdon) ügynökségének szakértői. Ők magyarázzák el az IP védelmével kapcsolatos lényeges tudnivalókat, az esetleges buktatókat és azok megoldásait magyar cégek számára, érthetően összefoglalva a terület kínai sajátosságait, és a külföldi cégek előtt nyitva álló lehetőségeket.

 

Osztogatnak vagy fosztogatnak?

A közhiedelemmel ellentétben a kínai jogrendszer mára a világ egyik legfejlettebb IP védelmét nyújtja, ráadásul az ezzel kapcsolatos költségek szinte minden esetben az amerikai vagy EU-s szint alatt maradnak. Megfelelő felkészültséggel és helyismerettel a magas hozzáadott értékű cégek is biztonsággal léphetnek az ázsiai ország piacára, nem leselkedik rájuk nagyobb veszély, mintha egy nyugati országban kezdenék el működésüket.

 

Mit nyer, aki részt vesz?

Megértést és közvetlen hozzáférést: az online rendezvény egyik célja, hogy a résztvevők számára röviden, gyakorlati megközelítéssel összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, és közvetlenül vehessenek igénybe szellemi tulajdon védelmével kapcsolatos szolgáltatásokat, és így elkerüljék a jogi szabályozás sajátosságai miatt fellépő csapdákat. Mindebben a Várnai és Társa ügyvédi iroda, a Cathay IP magyar tagja lesz a segítségükre, így hidaljuk át a kulturális és nyelvi korlátokat.

Befektetőt és/vagy üzleti partnert: bemutatjuk a BRIdge elnevezésű, kifejezetten Kínát a nagyvilággal összekötő digitális üzleti platformunkat, amelyen keresztül megfelelő jogi védelem mellett találhatnak ellenőrzött vevőt vagy finanszírozót saját innovációjuk vagy startup-juk számára a magyar cégek.

 

Mit kap, aki részt vesz?

A szemináriumok anyaga hozzáférhető az eseményt követően prezentáció formájában is, a résztvevőknek lehetősége van Q&A session keretében felvenni velünk a kapcsolatot.

 

SZERVEZŐK:

Cathay Group

A Cathay Group a világ öt kontinensének 88 országában van jelen, partnerein keresztül egyablakos – one stop shop – szolgáltatást kínál ügyfeleinek a jog, IP, adózás, könyvelés, klasszikus üzleti tanácsadás, valamint kommunikációs és marketing területén. A globális tudást és a lokális helyismeretet ötvöző cégcsoport budapesti és sanghaji központtal működik, partnerein keresztül 128 városban több, mint 5 ezer tanácsadóval.

Sinofaith IP

A Sinofaith Kína egyik első, és legnagyobb szellemi tulajdonok védelmével foglalkozó cégcsoportja, amely amellett, hogy Kína összes jelentős nagyvárosában aktív, rendelkezik irodákkal az Egyesült Államokban és Japánban is. Több tízezer védjegy bejegyeztetésben, sok ezer nyomozásban és védjegybitorlási eljárásban képviselte sikerrel ügyfeleit, több százezer esetben gondoskodott arról, hogy a hamisítványok, megtévesztő termékek eltűnjenek az ország kereskedelmi kínálatából, és jelenleg is 12 millió termék online jelenlétét monitorozza folyamatosan.

Várnai és Társa

15 éve Kínára és Ázsiára fókuszáló butik ügyvédi iroda magyar és kínai kollégákkal, budapesti központtal és saját irodával Sanghajban. A Cathay Group és a Cathay IP kizárólagos magyarországi tagja.

 

REGISZTRÁCIÓ:

ChinaGO Webinar IP – Szellemi tulajdon védelem Kínában

Részletek

Dátum:
2022. január 12.
Időpont:
11:00 - 12:30
Esemény címkék:
, , , ,

Helyszín

Online