Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Szerb piaci lehetőségek

2020. szeptember 17. @ 14:00 - 15:00

Az ITT&MOST online tájékoztató fórumának témája a szerb (ezen belül leginkább Vajdaság) beruházási és üzleti együttműködési lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kerül sor.

 

Témák:

  • közvetlen külföldi tőkebefektetések
  • üzleti környezet bemutatása
  • magyar vállalkozóknak releváns ágazatok, együttműködési lehetőségek

Előadók:

Dr. Lengyel László ügyvezető (Pro Scientia Naturae Alapítvány)

Ana Muskinja, tanácsadó, Vajdasági Fejlesztési Ügynökség

Török György, elnök, Magyar-Szerb Kereskedelmi és Iparkamara

Varga Imre, ügyvezető alelnök,  Magyar-Szerb Üzleti Tanács

Kaszás Anikó, ügyvezető, SolvElectric Technologies Kft.

 

Előadások:

A Prosperitati Alapítvány Online gazdaképzésének bemutatása – Lengyel László, ügyvezető (Pro Scientia Naturae Alapítvány)

Az alapítvány tevékenysége által igyekszik összefogni, támogatni és foglalkoztatni térségünk agrárértelmiségét, valamint az ő szaktudásukat koordinált módon a térségünk fejlesztésére fordítani. A Prosperitati Alapítvány integrátorokat és azok beszállítóit támogató programjához kapcsolódóan olyan tudásanyagot készített el, amely online módon, hatékonyan növeli a gazdálkodók tudását és ezzel próbál hozzájárulni a gazdaságosabb, egészségesebb, környezetkímélőbb, úgymond fenntartható mezőgazdasági fejlődéshez térségünkben.

Ana Muškinja, a Vajdasági Fejlesztési Ügynökség (RAV) külföldi beruházási projektekért felelős tanácsadója, előadásában Szerbia (ezen belül leginkább Vajdaság) jelenlegi gazdasági helyzetét körvonalazza, különös figyelmet fordítva a külföldi cégek vajdasági beruházási esélyeire. A rendezvény résztvevői egy rövid útmutatót kapnak a vajdasági beruházási esélyekkel kapcsolatban. Ennek kapcsán szó esik közép-európai viszonylatokban történő összehasonlítás útjan a helyi jellegű előnyökről és hátrányokról. Ezenkívül, a prezentációban be,utatásra kerülnek a hagyományos (mezőgazdaság, élelmiszeripar, fémipar) és az újonnan felívelő (ICT-ipar) gazdasági szektorok jellemzőiről és fejlődési irányairól is.

A tájékoztató után az előadók online tanácsadást nyújtanak, vagy a későbbiekben az ITT és MOST felületén tárgyalásra jelölhetők lesznek. Amennyiben konkrét kérdése lenne a témával kapcsolatban, azt a regisztráció során tudja előzetesen megírni az előadóknak.

Az előadások magyar nyelven zajlanak.

Az eseményen való részvétel díjmentes, de előzetes regisztrációhoz kötött:

A jelentkezés lezárult.

 

Részletek

Dátum:
2020. szeptember 17.
Időpont:
14:00 - 15:00
Esemény címkék:
, , , , , ,

Helyszín

Online
Magyarország