A nők másként gondolkodnak, másféle problémamegoldó mechanizmusok és hangsúlyok mentén élik az életüket, mint a férfiak, és ez igaz az üzleti életben való érvényesülésre is. Ez a közös véleményen alapuló új látásmód hívta életre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony Klubját 2016 februárjában.

A vállalkozásvezető vagy cégek döntéshozói pozíciójában dolgozó hölgyek azért szerveződtek klubba, mert szeretnék megismerni egymást, a másiktól tanulni, jó gyakorlatokat átvenni, szakmailag feltöltődni vagy csak éppen egy remek társaságban kikapcsolódni.

Míg Európa több országában kvóták határoznak a nők társadalmi szerepvállalásáról, politikai részvételéről, addig hazánkban nincs ilyen mérőszám. Viszont érezhető a hölgyek aktívabb megnyilvánulásának támogatása, így a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is szorgalmazza a női kamarai tagozat megalakulását.

Az Üzletasszony Klub a kéthavonkénti találkozók alkalmával többek között változásmenedzsment, protokoll, időmenedzsment, közösségimédia-kommunikáció, nemzetközi tapasztalat – megosztás témákban szerveznek szakmai előadásokat.

A tagság körében egy kérdőívvel pedig azt mérik fel, hogy ki, milyen kompetenciákkal rendelkezik, mi az, ami a többi klubtag számára is elérhetővé tehető, azaz mivel tudják helyben is segíteni egymás munkáját.

Folyamatosan tájékoztatják egymást a pályázati lehetőségekről, és keresik más női szervezetekkel a kapcsolatot. Ahogy a klubülésen elhangzott: cél, hogy a döntéshozók „meghallják a hangjukat”, hogy minél többször vegyék figyelembe a nők, mint vállalkozók és üzletasszonyok véleményét, érdekeit.

A klub elnöke: Dr. Kovács Éva

A klub titkára: Schmidt Enikő

Klubhírek

“Mumpreneur” – Anyu, a sikeres vállalkozó

A nők, kismamák vállalkozóvá válásának elősegítését célzó nemzetközi együttműködés “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) harmadik találkozójára és tréningjére Görögországban került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi

Bővebben

Keresd a nőt… az üzleti világban is!

A tapasztalat és a statisztikák is azt mutatják, hogy a női cégvezetők nem annyira impulzívak, hosszabb távra terveznek, jobban becsülik munkatársaikat, és összességében megbízhatóbbnak tűnnek azok a cégek, ahol a

Bővebben

Tegyük láthatóvá a láthatatlant!

A láthatatlan munka mindnyájunkat érint, vagy elvégezzük magunk az otthonunk körüli teendőket, vagy megbízunk valakit, hogy lássa el helyettünk, persze akkor már fizetünk érte, és a láthatatlan munka azonmód felértékelődik,

Bővebben

Hiventures StartupHER női vállalkozói program

Márciusban indult a Hiventures StartupHER programja, amely a női vállalkozók felkarolását és támogatását tűzte ki célul tréningen, mentoráláson és az elnyerhető 9 millió forintos inkubációs befektetésen keresztül.

Bővebben

Sikeres baranyai nők

A Sikeres Nők Egyesülete pályázati kiírást tett közzé, melyen inspiráló történetek kértek vállalkozó üzletasszonyoktól. A kiemelkedő teljesítmények között 3 baranyai sztori is olvasható. Mindhárom hölgy a kamara által is menedzselt

Bővebben