A nők másként gondolkodnak, másféle problémamegoldó mechanizmusok és hangsúlyok mentén élik az életüket, mint a férfiak, és ez igaz az üzleti életben való érvényesülésre is. Ez a közös véleményen alapuló új látásmód hívta életre a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony Klubját 2016 februárjában.

A vállalkozásvezető vagy cégek döntéshozói pozíciójában dolgozó hölgyek azért szerveződtek klubba, mert szeretnék megismerni egymást, a másiktól tanulni, jó gyakorlatokat átvenni, szakmailag feltöltődni vagy csak éppen egy remek társaságban kikapcsolódni.

Míg Európa több országában kvóták határoznak a nők társadalmi szerepvállalásáról, politikai részvételéről, addig hazánkban nincs ilyen mérőszám. Viszont érezhető a hölgyek aktívabb megnyilvánulásának támogatása, így a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is szorgalmazza a női kamarai tagozat megalakulását.

Az Üzletasszony Klub a kéthavonkénti találkozók alkalmával többek között változásmenedzsment, protokoll, időmenedzsment, közösségimédia-kommunikáció, nemzetközi tapasztalat – megosztás témákban szerveznek szakmai előadásokat.

A tagság körében egy kérdőívvel pedig azt mérik fel, hogy ki, milyen kompetenciákkal rendelkezik, mi az, ami a többi klubtag számára is elérhetővé tehető, azaz mivel tudják helyben is segíteni egymás munkáját.

Folyamatosan tájékoztatják egymást a pályázati lehetőségekről, és keresik más női szervezetekkel a kapcsolatot. Ahogy a klubülésen elhangzott: cél, hogy a döntéshozók „meghallják a hangjukat”, hogy minél többször vegyék figyelembe a nők, mint vállalkozók és üzletasszonyok véleményét, érdekeit.

A klub elnöke: Dr. Kovács Éva

A klub titkára: Schmidt Enikő

Klubhírek

Fashionmatch tárgyalások

A divat is üzlet!

Minden januárban Amszterdamra figyel a divat világa, ahol a Divat Hét keretében szervez támogatott nemzetközi üzletember találkozót az Enterprise Europe Network hálózata.  

Bővebben

FEMME partnertalálkozó Pécsett

Hét országból érkeztek projektpartnerek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) Erasmus+ projektjének harmadik partnertalálkozójára.

Bővebben