Kooperatív módszerek a női vezetők gyakorlatában

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Üzletasszony Klubja idei első ülésének fókusza a probléma feldolgozás és a tudásszervezés módszertani megközelítése volt. Az eseményen az Élményzóna Egyesület – új kamarai tagunk – szolgáltatta a foglalkozást, melynek helyszíne a Pepita Kultúrtér volt. Az esemény során a klubtagok megismerhették a “Párhuzamos szakértői mozaik” módszertant, melyet a kis- és középvállalkozások számos területen hasznosíthatnak.

 

Bővebben…

“Mumpreneur” – Anyu, a sikeres vállalkozó

A nők, kismamák vállalkozóvá válásának elősegítését célzó nemzetközi együttműködés “Fostering the Exchange of practices to Empower Mumpreneurship in Europe” (FEMME) harmadik találkozójára és tréningjére Görögországban került sor a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara munkatársainak és baranyai oktatóknak a részvételével.

Bővebben…

Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben 2019/3.

Megjelent az Enterpise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati, támogatási és nemzetközi üzleti partnerkeresési lehetőségekről. A hálózat kifejezetten ezzel foglalkozó szektorcsoportja minden negyedévben összeállítja az aktualitásokat, melyet a mellékletben olvashatnak.

Bővebben…

Az Év Női Példaképe Baranyában

Ismer a szakmájában sikeres nőt, aki megtalálja az egyensúlyt a munka és a magánélet között? Az „Év női példaképe” pályázattal azokat a Baranya megyei nőket, anyákat szeretnénk elismerni és bemutatni, akik a munka és a családi élet területén is példaértékűen helytállnak, hogy mások számára is inspirációként szolgáljanak.

Bővebben…

Munkaerőpiaci trendek, HR-megoldások – minden vállalkozás máshogy motivál

A munka világában számtalan tényező befolyásolja mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat. Az állásinterjútól a munkaerőmegtartás kérdéséig napjainkban számtalan módszerrel, stratégiával találkozunk, melyek alkalmazása segítheti egy vállalkozás hatékonyságát és erősíti a minőségi munkavégzést.  Az Ön cége ismeri és használja ezeket a lehetőségeket?

Bővebben…