Stratégiafejlesztés a határ mentén

A közelmúltban a Dél-Baranya Határmenti Települések Egyesülete LEADER Helyi Akciócsoport szervezésében pódiumbeszélgetés volt a térség helyi vezetőivel. Témája a Helyi Fejlesztési Stratégia módosításának megalapozása és az ahhoz kapcsolódó támogatási lehetőségek átalakítása volt a térség gazdaságának fejlesztése érdekében.

Bővebben…

Tervezésben, megvalósításban segít a gazdasági önkormányzat

Az országosan tapasztalható gazdasági fellendülés ellenére Baranya megye gazdasága továbbra is komoly kihívásokkal küzd. A felmerülő gondokra adandó aktuális válaszokról, a cégek, vállalkozások útkereséséről, a gazdasági önkormányzat szervező szerepéről dr. Síkfői Tamást, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara elnökét kérdeztük. (Forrás: TOP 100 Kiadvány – Baranya)

Bővebben…

Lezárult a Kamara I-DARE projektje

Az I-DARE projekt a magyar és a horvát határ mentén élő fiatalok számára biztosított tréningeket és folytatott mentorálást, melynek fő témái a vállalkozás indítása egy innovatív ötlet alapján, illetve az ehhez elválaszthatatlanul kapcsolódó üzleti terv írása.  A projekt vezetője a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara. További együttműködő partnerei a Baranya Megyei Önkormányzat, valamint két horvát fél, az eszéki TERA Technopolis Fejlesztési Ügynökség és a verőcei VIDRA Fejlesztési Ügynökség.

Bővebben…

A megye gazdaságának legnagyobbjai

A NAV Baranya Megyei Adó- és Vámigazgatóság, a Dunántúli Napló és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a 10 éves Enterprise Europe Network gazdasági évzáróján mutatták be a TOP 100 kiadványt, mely a  megye gazdasági teljesítményét, a legnagyobb vállalkozások szereplését elemzi. Az élmezőnyben egy változás történt: idén a Mecsek Füszért Zrt. vezeti listát, megelőzve az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózat Zrt-t valamint a Hauni Hungária Kft-t. előtt.

Bővebben…