ELECTROSUB – konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében

Az október 11-12-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Frissített profillal idén immár 4. alkalommal kerül megrendezésre. A kamara önkéntes tagjai számára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció.

Bővebben…

Innovációs Alap – információs nap

Az Európai Éghajlat-, Infrastruktúra- és Környezetvédelmi Végrehajtó Ügynökség (CINEA) és az Európai Bizottság Éghajlatpolitikai Főigazgatósága információs napot szervez az Innovációs Alap kisléptékű projekteket támogató harmadik projektfelhívásának bemutatására. Ez az új felhívás 2023. március 30-án indul, 100 millió eurós költségvetéssel, 2,5 millió euró közötti és 7,5 millió euró alatti összköltségű projektek számára.

Bővebben…

GreenTech 2023 – konferencia és nemzetközi B2B

Lesz-e folyamatosan elegendő energiánk? Tudjuk-e finanszírozni az energiaszükségletünket? Hogyan alakul Magyarország energiamixe? Elérhetjük-e az energiafüggetlenséget? A Zalaegerszegen negyedik alkalommal megrendezésre kerülő GreenTech Zöld Energia és Fenntarthatóság Konferencia és szakkiállítás keretében ilyen és hasonló kérdésekre keresik a lehetséges válaszokat.

Bővebben…

Bevezetés a könnyűsúlyú anyagok világába – AMULET webinárium

Az AMULET projekt keretén belül a következő webinárium a könnyűsúlyú anyagokkal, azon belül a ragasztásos illesztési technológia könnyűsúlyú alkalmazásával foglalkozik. Ha szakértője a témának, azért, ha most ismerkedik ezzel a területtel, akkor pedig azért érdemes részt venni.

Bővebben…

Bevezetés az intralogisztikába 2. – webinárium

Az intralogisztika, vagy belső logisztika kizárólag az üzemen belül zajló logisztikai folyamatok összességét jelenti. A webinárium  egy két alkalomból álló mini tanfolyam második alkalma lesz, és a raktárak intralogisztikájának négy alapelvével foglalkozik majd.

Bővebben…

Bevezetés az intralogisztikába 1. – webinárium

Az intralogisztika, vagy belső logisztika kizárólag az üzemen belül zajló logisztikai folyamatok összességét jelenti. A webinárium  egy két alkalomból álló mini tanfolyam első alkalma lesz, célja az intralogisztikában alkalmazott Ipar 4.0 technológiák példáinak bemutatása és az intralogisztika fogalmával való összekapcsolása.

Bővebben…

AMULET 2. nyílt felhívás

Az AMULET projekt keretében 4 iparágban – autóipar, repülőgépipar, építőipar, energia ipar – 3 féle anyagra – könnyűfém ötvözetek, kerámia kompozitok, szálerősítésű polimerek – állítottak kihívásokat a nemzetközi konzorcium partnerei. KKV-k jelentkezését várják a kihívások megoldására, 120.000 EUR/konzorcium (max. 60.000 EUR/kkv), és szakmai támogatás mellett. Érdekes lehetőség, ugye!? Tájékozódjon, keressen partnereket! 2023. március 8-án 14:00-16:00 között újabb online partnerkereső rendezvény!

Bővebben…

TRUSTCHAIN 1. nyílt felhívás – “Decentralizált digitális identitás”

Felhívás minden fejlesztőnek, innovátornak, kutatónak, kkv-nak és vállalkozónak! A TrustChain első nyílt felhívásában összesen 1.755.000 eurót osztanak szét (legfeljebb) 15 kiválasztott projekt között.

Bővebben…