Unalmasból ütőset! Vevőszerző marketing szöveg műhely

Hogyan lehet megszerezni a vevők figyelmét 2024-ben? Hogyan szólítsuk meg a potenciális vevőket eredményesebben, mint a konkurencia? Hogyan használjuk fel a mesterséges intelligenciát a mindennapi marketinghez? Ezekre a kérdésekre ad válaszokat és megvalósítható megoldásokat a marketing szövegírás workshop. Szilágyi Tímea marketing szövegíró bevezeti az érdeklődőket a hatékony, vevőszerző szövegek világába.

Bővebben…

Igyunk / Együnk / Ajándékozzunk

A kamara három éve indította el a #Heti1Helyi kampányát, amiben lakosok és vállalkozók figyelmét hívja fel arra, hogy a helyi cégektől, termelőktől vásárolva milyen sokat tehet mindenki ezek túléléséért. Kiemelt időszaka ennek a karácsony, amikor a cégek a partnereiket, dolgozóikat is lehetőségük szerint megajándékozzák. A #Heti1Helyi karácsonyi különkiadásában a kamara összeállított egy csokrot az Iható / Ehető / Adható ajánlatokból helyi vállalkozóktól, hogy segítsünk a választásban.

Heti1Helyi – IHATÓ
Minőségi borok reprezentációs adó nélkül

Tiffán Imre és Fia – bor, borkóstolók

Belward – karácsonyi bor ajánlat

Rácz Lilla – Brut Nature – az igazi helyi kézműves pezsgő

Polgár Pincészet – borcsomagok, borvacsorák

Blum Pince – borok, vacsorák borkóstolóval

Günzer Családi Birtok – céges borvásárlás

Günzer Tamás Pincészete – borok, kozmetikumok

Gere Attila Pincészet – szőlőmag, borok, borkóstolók

 

Heti1Helyi – EHETŐ

Bagolyvár Vendéglő – Ünnepi ételrendelés

Blöff Bisztró – Karácsonyi tálak, Asztalfoglalás

Gulyás 2 Étterem – Karácsonyi ajánlat

Mischler Cukrászda – Karácsonyi sütiválogatás, torták

Morzsa – Karácsonyi rendelés

Orfűi Malmok – Karácsonyi süticsomagok

Pécsi Kosár Közösség – helyi termelők aktuális ajánlatai

Szekeres Cukrászda – Karácsonyra rendelhető

Karácsonyi ételrendelés a Telekytől teleky.hu/rendeles/kategoriak/karacsony-2023

Tettye Vendéglő – Karácsony 2023

UMAMI Karácsony 2023 facebook.com/events/296636883296122

Szilveszter a Selyemgyárban by Teleky facebook.com/events/1349498965991571

Fordan – Szilveszteri party facebook.com/events/723174529239181

A Baranyai Gasztronómiai Klaszter többi tagjához is térjenek be: baranyazamata.hu/tagok

 

Heti1Helyi – ADHATÓ

Khoani – táskák széles választékban

KARMA Pécsi Kesztyű – női és férfi bőrkesztyűk

DigitPrint – ajándéktárgyak, reklámajándékok cégeknek

Melegh Andrea – festett selyem kiegészítők

DekoRozmár – egyedi ajándéktárgyak

Print Copy – jelmezek, kreatív nyomda

Svastits Krisztián – vászonképek

NE MARADJON LE! Az idei feltételekkel már csak november 24-ig elérhető a Széchenyi Mikrohitel MAX+

Kifejezetten a hazai mikro-, és kisvállalkozások fejlődését segítő állami támogatásban részesített Széchenyi Mikrohitel MAX+ konstrukciót már csak november 24-ig lehet igényelni az idei feltételekkel, amelyet akár kezdő vállalkozások is igénybe vehetnek. A Széchenyi Mikrohitel MAX+ hitel a kamara és a pécsi Corrigia Zrt. segítségével Baranya megyében is elérhető.

Bővebben…

Gazdasági Havi Tájékoztató – 2023. augusztus

Megjelent az MKIK Gazdaság és Vállalkozáskutató Intézet (GVI) augusztusi Gazdasági Havi Tájékoztatója. A jelentés része a 2023. júliusi adatfelvétel eredményeiből elkészült negyedéves konjunktúrakutatás, a 350 hazai vállalkozás vezetőjének véleménye alapján összeállított késedelmes fizetéssel és lánctartozással kapcsolatos tapasztalatok mellett a nemzetközi tendenciák ismertetése is.

Bővebben…

KKV-felmérés – Szolgáltatások nyújtása az építőiparban

A kamara által működtetett Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája is részt vesz az Európai Bizottság kutatásainak népszerűsítésében, melyben ezúttal az építőipari tevékenységet folytató vállalkozások részvételére számítunk.

A felmérés célja

A felmérésen keresztül nyújtott információk támogatni fogják a magas szintű kihívások kezelésével kapcsolatos munkát, és lehetővé teszik az eredményorientáltabb vitát. Ahhoz, hogy az építőipari szolgáltatások nyújtása tekintetében az egységes piac előtt még fennálló akadályok felszámolása és az építőipari ökoszisztémában a szolgáltatások egységes piacának további javítása érdekében intézkedéseket lehessen hozni, a problémák leírásának konkrétabbnak és a kérdéseknek kézzelfoghatóbbnak kell lennie.

Háttérinformációk

A szolgáltatások területén az Európai Bizottság “Az egységes piac 30 éves korában” című közleményében bejelentette, hogy az EU-tagállamokkal közösen prioritásként kezeli a szolgáltatások szabad mozgását gátló akadályokat a nagy szolgáltatástartalmú ipari ökoszisztémákban, amelyek nem érték el a határokon átnyúló kereskedelemben rejlő lehetőségeket. Az építőipari ökoszisztémát az egyik ilyen ökoszisztémaként azonosították. Az “Építőipar átmenet útvonala” révén a Bizottság célja továbbá, hogy az építőipari ökoszisztéma rugalmasságának és rugalmasságának javítása érdekében előmozdítsa az ideiglenes határokon átnyúló szolgáltatásnyújtást.

Az építőipari ökoszisztéma magában foglalja az épületek és infrastruktúrák teljes életciklusa során végzett tevékenységeket. A foglalkoztatás és a hozzáadott érték szempontjából ez az egyik legfontosabb ipari ökoszisztéma, amelyben a mikro- és kisvállalkozások dominálnak. Emellett kulcsszerepet játszik az EU zöld átállásában is. A közép- és magánépületek felújítása egyaránt alapvető fontosságú intézkedés, és az európai zöld megállapodás az EU energiahatékonyságának előmozdítására irányuló kulcsfontosságú kezdeményezésként emelte ki.

Az építőipari szolgáltatások azonban azon gazdaságilag fontos tevékenységek közé tartoznak, amelyek esetében az egységes piaci integráció lassan halad. Az építőipar továbbra is túlnyomórészt hazai tevékenység, mivel az építőipari szolgáltatásokat nyújtó cégek több mint 90%-a hazai cég. A Bizottság és a tagállamok között a határokon átnyúló építőipari szolgáltatások nyújtásáról folytatott megbeszélések rámutatnak az építőipari szolgáltatások szabályozásával kapcsolatos kihívásokra. Ez magában foglalja az építési munkák engedélyezését és tanúsítását, de bizonyos szakmai tevékenységekhez való hozzáférést is. A bonyolult adminisztratív eljárásokat is megemlítik, és a szakképzettség és az általános munkaerőhiány egyre nagyobb aggodalomra ad okot.

 

Ezzel a felméréssel arra szeretnénk felkérni Önt, hogy adjon visszajelzést egy kérdéssorozatra, amelynek célja az építőipari szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások konkrét kihívásainak azonosítása az EU-ban, pontosabban egy másik uniós országban.

A felmérésben való részvételre szeptember 1-ig van lehetőség az ITT elérhető kérdőív kitöltésével. A kitöltés 10-15 percet vesz igénybe.

Köszönjük, hogy válaszaival segíti a konzultációt.

MNB konjunktúra felmérés

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) kiemelt feladatának tekinti, hogy megismerje és folyamatosan nyomon kövesse a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetét és kilátásait. Ennek kapcsán az MNB rendszeres konjunktúra felmérést végez a hazai vállalatok körében azzal a céllal, hogy a jegybank hiteles képet kapjon a gazdasági folyamatok aktuális és várható alakulásáról.

A hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény adta keretek között néhány olyan kérdés megválaszolásában szeretnék együttműködésüket kérni, amelyek segítenek pontosabb képet alkotni a magyar vállalati szektor gazdasági helyzetéről, illetve az általános üzleti hangulat aktuális és jövőbeli várakozásairól. Kérjük, segítsék munkájukat azzal, hogy kitöltik az MNB honlapján az alábbi hivatkozáson elérhető rövid kérdőívet 2023. február 14-ig. A kitöltés mintegy 10 percet vesz igénybe.

https://mnbpoll.mnb.hu/Survey.aspx?surveyid=155045204&lng=hu-HU

Eddigi felméréseik eredményei megtalálhatók az MNB honlapján az alábbi hivatkozásra kattintva:

https://www.mnb.hu/penzugyi-stabilitas/publikaciok-tanulmanyok/vallalati-konjunktura-felmeres

Az adatszolgáltatás nem kötelező, a felmérésben való részvétel önkéntes. A válaszadás név nélkül történik (anonim). A kérdőív nem tartalmaz a vállalat azonosítására alkalmas kérdéseket. Az adatgyűjtés statisztikai célból történik. A válaszokat összesítve dolgozzák fel, amelyekből egyedi adatokat nem tartalmazó elemzéseket kívánnak készíteni. Amennyiben a felmérés kapcsán kérdésük merülne fel, az MNB illetékes munkatársai készséggel állnak rendelkezésre a e-mail címen keresztül.