DesignPécs – előtérben a helyi kreativitás

A DesignWeek-hez kapcsolódva, Pécsett október 8-17. között újra bemutatkoznak a régió kiemelkedő kreatív ipari vállalkozásai, képviselői, megismertetve a helyi tervezői lehetőségeket. A rendezvénysorozat a kreatív iparhoz kapcsolódó programokat kínál a laikus és a szakmai érdeklődőknek egyaránt. A kamara és a társzervezők szeretnék láthatóvá tenni azt a világszínvonalat képviselő potenciált, ami a dizájn területén jelen van Pécsett.

Bővebben…

Széchenyi Mikrohitel GO!

A gazdaság újraindítása érdekében a legkisebb vállalkozások számára elindult a Széchenyi Mikrohitel GO! új hitelkonstrukció a Széchenyi Kártya Programban, amely a mikrovállalkozások beruházási céljait segíti – jelentette be György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Bővebben…

Egy év kihagyás után, idén Siklóson adták át a Baranya Megyei Prima Díjakat

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezete az elmúlt évekhez hasonlóan idén is Pécsen kívüli, jelentős városában rendezte meg a 14. Baranya Megyei Prima Díjátadó gálát. Siklóson, a Siklósi Várban megtartott eseményen a megyei Prima Díjak mellett átadták az Év Vállalkozója elismeréseket is, és megemlékeztek Demján Sándorról, a VOSZ elhunyt alapítójáról, elnökéről is.

Bővebben…

Felmérés a késedelmes fizetéssel kapcsolatos tapasztalatokról

A kamara által működtetett Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája is részt vesz az Európai Bizottság legújabb kutatásának népszerűsítésében, melyben B2B tevékenységet folytató vállalkozások részvételére számítunk. A felmérés célja a késedelmes fizetések megelőzését és hatásaik mérséklését célzó intézkedések meghatározása. A kérdőívben a vállalkozások tapasztalatait gyűjtik össze a fizetési feltételekkel, a késedelmes fizetéssel kapcsolatban, és javaslatokat várnak a lehetséges szakpolitikai intézkedésekre vonatkozóan.

Bővebben…

K20 Kirakat

K20 KIRAKAT címmel vállalkozásfejlesztési mentorprogramot hirdet a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. és Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata. A sikeres pályázó egy belvárosi üzlethelyiségben, központi helyen, 4 hónapig rendkívül kedvezményes bérleti díj ellenében tesztelheti vállalkozói ötletét, termékét, szolgáltatását. Előnyben részesítve az innovatív és környezetbarát, fenntartható megoldásokat.

Bővebben…

Beszerzési lehetőségek Ukrajnából – igényfelmérés

A Magyar-Ukrán Kereskedelmi és Iparkamara üzleti tárgyalásokkal egybekötött szakmai rendezvényt tervez Pécsett, október végén, november elején.

Ehhez kapcsolódóan kamaránk felméri Baranya megye vállalkozásainak ukrán külpiaci igényeit, hogy számukra a megfelelő tárgyalópartnerek kerüljenek meghívásra.

Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot amennyiben az Ön vállalkozása is érdeklődik ukrán külpiaci kapcsolatok iránt.

Az érdeklődő, és a kérdőívet kitöltő vállalkozásokat a lent megadott email címen értesítjük a rendezvény pontos időpontjáról és részleteiről.

Beszállítói igényfelmérés