Felterjesztési felhívás Gábor Dénes-Díjra – 2024

A NOVOFER Alapítvány a Műszaki Szellemi Alkotásért – szakmai-erkölcsi támogatói között tudva az innovációért felelős szervezetek vezetőit – idén ismét meghirdeti a Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A Díj, melyet évente általában heten nyerhetnek el, az innovációs folyamatban alkotó módon résztvevő, a határainkon belül vagy kívül élő, kiemelkedő tudományos, kutatás-fejlesztési tevékenységet folytató magyar szakemberek fokozott erkölcsi elismerését szolgálja.

https://www.gabordenes.hu/ honlapon meghirdették a 2024 évi Gábor Dénes-díj felterjesztési felhívását. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara segíti a felhívás népszerűsítését, elősegítve ezzel az információ eljutását az érintettek minél szélesebb köréhez.

A felterjesztés határideje 2024. október 11.

A felterjesztéssel kapcsolatos részletes tudnivalók (tájékoztató, felhívás, adatlap) a http://www.gabordenes.hu/palyazati-felhivasok/ címről letölthetők.

COST – nyílt pályázati felhívás

A COST (European Cooperation in Science and Technology) program olyan projektjavaslatokat keres, amelyek hozzájárulnak Európa tudományos, technológiai, gazdasági, kulturális vagy társadalmi ismereteinek bővítéséhez és fejlődéséhez. A kiírás a multidiszciplináris és interdiszciplináris pályázatok benyújtását ösztönzi.

Bővebben…

Új nemzetközi egyezmény a szellemi tulajdonról, genetikai forrásokról és a hozzájuk társított hagyományos tudásról

A WIPO tagállamai elfogadták a szellemi tulajdonról, genetikai forrásokról és a hozzájuk társított hagyományos tudásról szóló új nemzetközi egyezményt.

Bővebben…

EU-Catalyst Partnership – támogatás innovatív, alacsony CO2-kibocsátású technológiákra

Az EU-Catalyst Partnership 2022-2027 között legfeljebb 820 millió eurót (1 milliárd USD) fog mozgósítani az innovatív, alacsony szén-dioxid-kibocsátású technológiák bevezetésének felgyorsítására és gyors kereskedelmi forgalomba hozatalára, amelyek hozzájárulnak az európai zöld megállapodás célkitűzéseinek és az EU 2030-ig kitűzött éghajlati céljainak megvalósításához.

Bővebben…

EU Business Hub támogatások – célpiacok: Japán és Dél-Korea

Az EU Business Hub Program keretében a zöld, digitális és egészség(technológia)i ágazatban működő magyar KKV-k is jelentkezhetnek egy ötnapos tanulmányúton való részvételre, melyhez a szakmai támogatás és felkészítés mellett, finanszírozás is biztosított!

Bővebben…