Szja-bevallás 2020: így kell elvégezni

A munkáltatók, kifizetők által a 2019. évi jövedelmekről benyújtott bevallások, kötelező adatszolgáltatások és a rendelkezésére álló egyéb adatok alapján a NAV az idén is elkészíti minden magánszemély számára a személyi jövedelemadó (szja) bevallás tervezetét. Cikkünk a bevallási tervezetre, illetve a az érvényes bevallásra vonatkozó fontos tudnivalókat ismerteti

Bővebben…

HÉA: a Tanács egyszerűsített szabályokat fogadott el a kisvállalkozásokra vonatkozóan – 2025-től

A Tanács a kisvállalkozásokra alkalmazandó, egyszerűsített héaszabályokat fogadott el.

Az új intézkedések célja, hogy csökkenjenek a kisvállalkozások adminisztratív terhei és megfelelési költségei, illetve hogy olyan adózási környezet alakuljon ki, amely támogatja a kisvállalkozások növekedését és határokon átnyúló kereskedelmük hatékonyabbá tételét.

Bővebben…

Érdemes megváltozott munkaképességű embereket alkalmazni

Rehabilitációs hozzájárulás csökkenése, szochó kedvezmény, szakképzési hozzájárulás alóli mentesség, kommunikálható társadalmi felelősségvállalás, erősebb csapatszellem, megújuló szervezeti kultúra, érzékenyebb munkavállalók. Csak pár a vállalatok számára előnyös következmények közül, amelyeket a megváltozott munkaképességű vagy fogyatékossággal élő emberek alkalmazása hoz magával.

Bővebben…