Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara örömmel várja az idei évben regisztrált vállalkozásokat egy kötetlen tájékoztatóra, hogy részletesen megismerhessék az igénybe vehető kamarai szolgáltatásokat és együtt megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk!

Rendezvényünkön való részvétel díjmentes, de előzetes online regisztrációhoz kötött, melyet a jelentkezés sorrendjében tudunk fogadni maximum 50 főig. Túljelentkezés esetén későbbi időpontot fogunk megadni egy következő rendezvényre válasz e-mailben.

Kérjük, ha már regisztrált, de mégsem tudna részt venni a programon, jelezze felénk 2024. március 6-ig a címen, így túljelentkezés esetén a várólistáról tudjuk még másoknak biztosítani a részvételt.

Amennyiben nem tud eljönni rendezvényeinkre, de nem szeretne lemaradni vállalkozását érintő tudnivalókról, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Regisztráció 2024 - Ismerje meg a Kamarát

Jelentkező adatai

Vállalkozását most indította, mivel Ön:
Adatkezelési tájékoztató *

Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara örömmel várja az idei évben regisztrált vállalkozásokat egy kötetlen tájékoztatóra, hogy részletesen megismerhessék az igénybe vehető kamarai szolgáltatásokat és együtt megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk!

Bővebben…

EU – LAC egészségipari online piactér és B2B

Az oltóanyagok, gyógyszerek és egészségügyi technológiák helyi gyártására, valamint az egészségügyi rendszerek ellenálló képességének erősítésére összpontosító EU-LAC (Latin-Amerika és Karib-térség) egészségügyi partnerség a két kontinens vezetőinek az egészségügyi rendszereik megerősítése és a helyi gyártási kapacitások fokozása iránti nagyfokú érdeklődésére reagál. A partnerség keretében április elejéig online piactér és B2B segíti a szereplők egymásra találását.

Bővebben…

Nemzetközi üzleti lehetőségek Japánban – kiállítói lehetőség a tokiói Decarbonisation Expo-n!

Várják a baranyai „zöld” cégek jelentkezését is kiállítói megjelenéssel egybekötött tanulmányi útra a 2023. március 14-17. között Tokióban megrendezésre kerülő Decarbonisation Expo keretein belül.

Bővebben…

Üzleti partnerség Kanadával

A kétoldalú kereskedelmi kapcsolataink Kanadával folyamatosan bővülő tendenciát mutatnak, melyhez nagy segítség a 2017 óta érvényben lévő CETA megállapodás. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában 2022. szeptember 21-én tartott kanadai üzleti szemináriumon Francis Uy, kanadai kereskedelmi attasé mutatta be a két ország közti kereskedelmi kapcsolatok alakulását, valamint az EU és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodás nyújtotta lehetőségeket a vállalkozók számára. A kamara Enterprise Europe Network irodája kanadai hálózatán keresztül három városban nyújt közvetlen szolgáltatásokat: Vancouver, Toronto, Edmonton. A pécsi iroda  munkatársai rendelkezésre állnak a kanadai relációban felmerülő bármilyen vállalkozói kérdés esetén.

Bővebben…

Forum Agenti MILAN EXPO – olasz üzleti lehetőségek

Olaszországban egyes termékek esetében a piacra való belépés szinte csak az úgynevezett kereskedelmi ügynökökön keresztül lehetséges, akikkel a baranyai cégek idén személyesen Milánóban folytathatnak üzleti tárgyalásokat!

Milánói Magyar Külgazdasági Iroda együttműködve a Forum Agenti – Országos Ügynökhálózattal lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások kedvezményes részvételére a rendezvényen, melynek keretében termékek és szolgáltatások képviselői kiállítói asztalt kapnak, ahol a terméküket bemutatva fogadhatják a releváns ügynököket. A két napos rendezvény során egy cég átlagosan 20-25 ügynöki tárgyalást is lebonyolíthat, a szervezőktől már a rendezvény előtt megkapott lista feldolgozásával akár előre egyeztetett időpontokban.

A rendezvény során, illetve a későbbiekben a kiállító cégek a megítélésük szerint legmegfelelőbb szakmai portfólióval, ismeretekkel, kapcsolatrendszerrel, stb. rendelkező ügynök(ök)et választhatják ki, és igény szerint szerződhetnek velük. A rendszer fontos eleme, hogy az ügynök csak akkor részesül jutalékban, ha a terméket értékesítette, vagy megrendelést véglegesített kereskedelmi egységgel, vagy lánccal.

Az ügynökök helyi és ágazati kapcsolatrendszerükön keresztül hatékonyan tudják meggyőzni az egyes termékek és szolgáltatások beszerzéséről a disztribútorokat és kereskedelmi egységeket, valamint kereskedelmi láncokat.

A Forum Agenti vezetősége a Milánói Magyar Külgazdasági Irodával történt megegyezését követően lehetőséget ad minden magyar kiállító számára, hogy a honlapjukon meghirdetett 2.450 euró helyett 1.250 euróért vegyen részt az eseményen. A kedvezményről az alábbi linken található további információ: https://www.forumagenti.it/en/Forum-Agenti-Milano/682/ambasciata-di-ungheria

Ezen felül a Külgazdasági és Külügyminisztérium NEXT-KPI pályázata keretében a Milánói Főkonzulátus támogatási keretet nyert el, amelyből a magyar cégek részvételi díjának egy részét van lehetősége finanszírozni (maximum 50%-át). Mivel a megítélt támogatás fix összegű, a cégenkénti pontos támogatási összeg a végleges kiállítói létszám ismeretében kerül majd kiszámításra.

A részvétellel vagy egyéb külkereskedelmi megkeresésükkel kapcsolatban, forduljanak a Milánói Magyar Külgazdasági Iroda képviselőihez: