Zöld és digitális átmenet, ellenállóbb Európa – a Horizont Európa program fókuszában 2025-27 között

A Bizottság elfogadta a Horizont Európa második stratégiai tervét. A kiemelt kutatási és innovációs napokon bejelentett terv három fő stratégiai irányvonalat határoz meg az uniós kutatás- és innovációfinanszírozás számára a program utolsó három évére (2025-2027):

  • Zöld átmenet
  • Digitális átállás
  • Rugalmasabb, versenyképesebb, befogadóbb és demokratikusabb Európa

Bővebben…

ELECTROSUB – konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében

Az október 9-10-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Frissített profillal idén immár 5. alkalommal kerül megrendezésre. A kamara önkéntes tagjai számára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció.

Bővebben…

InnoElectro 2024 Expo & hibrid B2B fórum

Az InnoElectro 2024 kiállítás mellett rendezett hibrid B2B üzletember találkozót az Enterprise Europe Network támogatja. A meeting helyszíne Budapest, BOK Csarnok, ahol a rendezvény az évente megrendezésre kerülő InnoElectro kiállítással párhuzamosan kerül megvalósításra. A B2B rendezvényen való részvételre virtuális formában, online (április 17-18.) és személyesen (április 24.) is be lehet csatlakozni.

Bővebben…

Támogatott részvételi lehetőség társkiállítóként vagy látogatóként a belgrádi Nemzetközi Technika Vásáron

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel Szerbiába, Belgrádba a Nemzetközi Technika Vásárra. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

Bővebben…

SmartManFest – A fejlődés társadalmasítása!

A Smart Manufacturing Festival – „A fejlődés társadalmasítása!” az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség által életre hívott programsorozat, ahol a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyvilágnak és két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Jelentkezzen gyárlátogatásra, CU.BE körbevezetésre, laborbemutatóra és legyen részese az ipari digitalizációs forradalomnak!

Bővebben…

X2.0 – pályázat mélytechnológiai startupok számára big data és MI területen

Az X2.0 projekt 5 hónapos deeptech programja a startupok igényeihez igazítja szolgáltatásait, biztosítva a növekedést, a méretnövelést, a hosszú távú hatást és a határokon átnyúló kapcsolatokat. Minden kiválasztott startupot kockázati tőke- és innovációs szakértők vizsgálnak meg, és az ő meglátásaik alapján hitelesített iparági szakértőket és szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

Bővebben…

Európai Innovációs Tanács – így néz ki a 2024-es munkaprogram

A január 15-én tartott egész napos online infonap keretében ismerhették meg az érdeklődők az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2024-es munkaprogramját, az EIC Pathfinder, Transition, és Accelerator pályázat keretösszegeit, fókuszterületeit, és persze a pályázati feltételeket. Rövid összefoglaló következik.

Bővebben…

EmpoWOMEN – felhívás nők által vezetett deeptech startupok számára

Az EmpoWOMEN exkluzív támogatási programja a mélytechnológiai startupokat vezető női vállalkozóknak szól, kifejezetten a gyengébb innovációs teljesítményű (ún. widening) EU tagállamokból.

Bővebben…

AI-BOOST “Large AI Grand Challenge” – pályázati felhívás

Vállalkozása európai startup vagy kkv, amely generatív mesterséges intelligenciát fejleszt és azzal dolgozik? Szaktudással rendelkezik nagyméretű nyelvi modellek építésében? És ismeri a szuperszámítógépek képességeit? A LARGE AI GRAND CHALLENGE pontosan az Ön vállalkozásának szól!

Bővebben…