Európai Logisztikai Innovációs Nap – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó

Az Enterprise Europe Network társszervezésében megrendezésre kerülő online rendezvény lehetőséget biztosít kétoldalú üzleti találkozók lebonyolítására, technológiai és szakmai együttműködések kialakítására, valamint befektetői lehetőségek és a szállítmányozáshoz kapcsolódó új technológiai, zöld, okos megoldások, trendek megismerésére.

Bővebben…

Közvetlen pályázati források az EU-ból, azaz hogyan pályázzunk az EIC Accelerator és Pathfinder programokban mostantól?

A Horizon Europe programban az Európai Innovációs Tanács (EIC) pályázataiban már most megjelenik egy barátságos befektetési eszköz, és egyszerűsödik a pályázati eljárási rendszer is.
Ezt az új rendszert mutatja be a kamarai tagvállalkozásoknak Keresnyei János, aki az EIC Accelerator program kevés mentorainak egyike.

Bővebben…

INNOVATION VILLAGE 2021 – Középpontban a zöld megoldások, energetika és körforgásos gazdaság

Az Enterprise Europe Network társszervezésében online nemzetközi fórumra és üzletember találkozóra kerül sor, melynek középpontjában a zöld fejlesztések és a digitális átalakulás állnak.

Bővebben…

Energiahatékonyság az iparban – online konferencia és kooperációs megbeszélések

A Német-Magyar Ipari és Kereskedelmi Kamara (DUIHK) szervezésében 2021. június 22-én kerül megrendezésre az „Energiahatékonyság az iparban Németországban és Magyarországon – fókuszban az automatizálás és a digitalizáció” című online konferencia.

A rendezvény 2021. június 23-án és 24-én online kooperációs megbeszélésekkel egészül ki a konferencián előadó német vállalatok részvételével, amelyek üzleti kapcsolatokat keresnek Magyarországon.

PROGRAM

2021. június 22. – Online konferencia

 • A rendezvényen német és magyar szakemberek számolnak be az ipari energiahatékonyság jelenlegi helyzetéről Magyarországon és Németországban, fókuszba állítva az automatizációt és digitalizácót.
 • Emellett olyan német vállalatok mutatják be innovatív termékeiket, megoldásaikat, amelyek üzleti kapcsolatokat, együttműködő partnereket keresnek Magyarországon.

Program letöltése IDE kattintva érhető el.

 

2021. június 23-24. – Online kooperációs megbeszélések

A konferenciát követő két napon lehetőség nyílik megbeszélések folytatására a német vállalatokkal. Azon magyar érdeklődők számára, akik érdeklődnek az alábbi német cégekkel való együttműködés iránt, egyéni online tárgyalásokat szervezünk:

 • Engelmann Sensor GmbH – elektronikus hő-, hideg- és vízmennyiség fogyasztást mérő műszerek, rádió- és kommunikációs rendszerek
 • INDYON GmbH – Innovatív intralogisztikai megoldások, árukövetés és digitalizálás a raktározásban és a gyártásban
 • Janitza electronics GmbH – multifunkcionális energiamérő eszközök, energia monitorig és villamos hálózati mérések
 • J. Schneider Elektrotechnik GmbH – transzformátorok és egyenáramú szünetmentes áramforrások
 • Postberg+Co. GmbH – sűrítettlevegő-rendszer optimalizálása
 • Weihe GmbH – ORC energiahatékonysági rendszerek, füstgáz hőhasznosítás

A vállalatok részletes profilja IDE kattintva olvasható.

A megbeszélésekhez a DUIHK igény esetén tolmácsot biztosít.

 

Részvételi feltételek:

 • az online rendezvényen, valamint a tárgyalásokon való részvétel az érdeklődők számára ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött,
 • a rendezvény linkjét a konferencia előtt néhány nappal küldik meg az addig beregisztrált résztvevőknek,
 • a német előadások szinkrontolmácsolással hangzanak el,
 • a tárgyalásokhoz szükség esetén díjmentesen tolmácsot biztosítanak,
 • jelentkezés az online jelentkezési lap kitöltésével lehetséges.

Jelentkezési határidő

 • Egyéni tárgyalásokra: 2021. június 10.
 • Konferenciára: 2021. június 17.

REGISZTRÁCIÓ

K+F minősítés, szellemi tulajdon a szerződésekben – online fórum

A cím alapján a fórum unalmasnak tűnik? És ha azt mondjuk, hogy pénzről szól? Olyanról, ami már a zsebében van, csak még nem tud róla.
A K+F minősítés adókedvezményt érhet. A vállalkozás pedig akkor is bírhat szellemi termékkel, ha erről még nem tud. És a szellemi termék sokat ér.

Bővebben…

Van egy ötlete, amely gyökeresen átalakíthatja a gyártói ökoszisztémát?

Vegyen részt a Better Factory első nyílt pályázati felhívásáról szóló online szemináriumon, és tudja meg, hogyan vehet részt gyártóként, technológiai beszállítóként vagy ipari háttérrel rendelkező művészként a tudástranszfer programban. Az első webináriumra 2021. június 3-án (csütörtökön) 10-12 óra között kerül sor.

Bővebben…