Nagy növekedési potenciállal rendelkező technológiai vállalkozások fóruma: build-to-sell

A “Build-to-sell” fórum olyan vállalatok élő esettanulmányait vizsgálja, amelyek sikeresen építettek olyan vállalatot, amelyet aztán eladtak. A fórum három szellemi eszközre – a technológiára, a márkára és a működési kiválóságra – összpontosít, mivel az ilyen tranzakciókban általában ezek jelentik a legfontosabb értéknövelő tényezőt.

Bővebben…

Nagy növekedési potenciállal rendelkező technológiai vállalkozások fóruma: növekedés-finanszírozás

Az online fórum résztvevői megismerhetik a befektetések vonzására és a vállalati érték növelésére vonatkozó stratégiákat a szellemi tulajdonjogok segítségével. A bemutatott élő esettanulmányt mind az alapítók, mind a befektetők szemszögéből megvitatják.

Bővebben…

Akár 2250 eurónyi támogatás a kkv-k szellemitulajdon-jogainak érvényesítésére

Az Európai Bizottság és az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) által támogatott Ideas Powered for Business Kkv-alap olyan, unió területén működő kis- és középvállalkozásoknak (kkv) szól, amelyek szellemitulajdon-jogi stratégiájukat kívánják fejleszteni, és szeretnék megvédeni szellemitulajdon-jogaikat nemzeti, regionális vagy EU-szinten. A támogatás 2022-ben is elérhető és azoknak a kkv-knak segít, amelyek a szellemitulajdon-jogaikat szeretnék érvényesíteni.

Bővebben…

Szellemi tulajdon védelem Kínában: nagy piac, nagy lehetőség – és 3 nagy csapda, amit mindenképpen kerüljön el

Piacralépés? Innováció értékesítése Kínában? Technológia transzfer? Védjegybitorlási vita? Az 5 legfontosabb dolog, amit tudnunk kell a szellemi tulajdon védelméről, ha kínai üzleti kapcsolatokat építünk, és 3 nagy csapda, amit jó, ha elkerülünk – gyakorlatiasan és közérthetően, díjmentes webináriumon.

Bővebben…

Ismerje meg Argentína, Brazília, Mexikó gazdaságát, üzleti lehetőségeit (online)

Melyek azok az egyedi szempontok, nehézségek és lehetőségek, amelyeket figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy a magyar cégek eséllyel indulhassanak Argentína, Brazília, Mexikó piacain?

Ezúton ajánljuk figyelmébe az Enterprise Europe Network magyarországi hálózat exportfejlesztési programját!

Időpont: 2021. november 9. kedd, 15.00 óra (online)

Az esemény magyar és angol nyelvű.

Bővebben…

SHARING IS CARING: Az IP-eszközök összevonása a nagyobb hatékonyság érdekében

Október elején tartja idei páneurópai, online konferenciáját a LESI (Licensing Executives Society International), melynek ülései a “Sharing is caring” (megosztás a törődés) téma köré épültek, rávilágítva a szellemi tulajdon együttműködésen alapuló oldalára. A konferenciát idén a LES Magyar Tagozata szervezi.

Bővebben…

V. ©21 BLOGSHOP

A Szerzői jog a 21. században blog 2009-es indulása óta törekszik a szerzői jog magyar és nemzetközi híreit tolmácsolni a hazai közönség számára. A blog weboldala 2016-ban formájában és tartalmában is jelentős változtatásokon esett át, 2020 óta pedig az IPHétfők podcast is a blogolás szerves része. A blog folyamatos megújulásának mára hagyománnyá érett elemeként idén ötödik alkalommal kerül megszervezésre a ©21 Blogshop.

Bővebben…

A kínai biofarmáciai ágazat áttekintése: piacra lépés és szellemi tulajdonjogok

Az EU és Kína közt létrejött, és egyre bővülő, szellemi tulajdonjogokat érintő megállapodásai egyre szélesebbre tárják a kaput a kínai piac felé az európai vállalkozások számára. A webináriumon a biofarmáciai ágazatról, a piacra lépésről, szabályozásról, a kínai állami szabályozó szervek szerepéről, és a szellemi tulajdonvédelem legfontosabb kérdéseiről lesz szó.

Bővebben…