Díjkedvezmény az európai szabadalmi bejelentések terén

Az Európai Szabadalmi Hivatal (EPO) bejelentette, hogy 2024. április 1-jétől mikroszervezetek számára egy speciális díjkedvezmény lép életbe az európai szabadalmi bejelentések terén. Az új döntés értelmében az igénylők 30%-os díjcsökkentésben részesülnek a bejelentési, kutatási, vizsgálati, megadási és belső fenntartási díjak összegéből, akár európai szabadalmi, akár európai PCT bejelentés esetén (Szabadalmi Együttműködési Szerződés, melynek keretein belül egyetlen nyelven, egy helyen benyújtott bejelentéssel megindítható a szabadalmi eljárás akár valamennyi szerződő államban).

Bővebben…

Zöld és digitális átmenet, ellenállóbb Európa – a Horizont Európa program fókuszában 2025-27 között

A Bizottság elfogadta a Horizont Európa második stratégiai tervét. A kiemelt kutatási és innovációs napokon bejelentett terv három fő stratégiai irányvonalat határoz meg az uniós kutatás- és innovációfinanszírozás számára a program utolsó három évére (2025-2027):

  • Zöld átmenet
  • Digitális átállás
  • Rugalmasabb, versenyképesebb, befogadóbb és demokratikusabb Európa

Bővebben…

Health Tech Hub Styria 2024

A “Health Tech Hub Styria 2024 – Future in Diagnostics and Therapy” a jövőorientált egészségügyi technológiáknak szentelt esemény, számos szakértői előadással, panelbeszélgetéssel, B2B találkozókkal és szakértői beszélgetésekkel a teljes egészségügyi ágazat nemzetközi szereplőinek.

Bővebben…

InnoElectro 2024 Expo & hibrid B2B fórum

Az InnoElectro 2024 kiállítás mellett rendezett hibrid B2B üzletember találkozót az Enterprise Europe Network támogatja. A meeting helyszíne Budapest, BOK Csarnok, ahol a rendezvény az évente megrendezésre kerülő InnoElectro kiállítással párhuzamosan kerül megvalósításra. A B2B rendezvényen való részvételre virtuális formában, online (április 17-18.) és személyesen (április 24.) is be lehet csatlakozni.

Bővebben…

Támogatott részvételi lehetőség társkiállítóként vagy látogatóként a belgrádi Nemzetközi Technika Vásáron

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) Vállalkozásfejlesztési Projektjének keretében 2024. május 21-24. között közösségi kiállítási standot szervez támogatott kiállítói vagy vásárlátogatói részvételi lehetőséggel Szerbiába, Belgrádba a Nemzetközi Technika Vásárra. Az exportőr kis- és középvállalkozások részvételét a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatja költségvetési forrásból.

Bővebben…