Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására

Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Bővebben…

ITT és MOST! Találjunk megoldást!

A vállalkozók többsége az elmúlt pár hónapban jelezte, hogy számos nehézség, az üzleti és beszállítói partnerségben kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, amiket minél hamarabb szeretnének megoldani. Szó szerint ITT és MOST, hiszen a mostanra állandóvá váló üzleti bizonytalanság nem teszi lehetővé a hosszútávú stratégiai tervezést, de ettől még a gyártással, értékesítéssel, szolgáltatással napi szinten haladni kell.

Bővebben…

Karrier 4.0 online platform teszt – Jelentkezz!

A Karrier 4.0 projekt során a bochumi egyetem által vezetett konzorcium egy digitális tanulási platformot és keretrendszert hoz létre, ahol a mentorok a korábbi projektek kapcsán, a vállalkozói ismeretek oktatása területén bevált gyakorlatok segítségével készítik fel a fiatalokat vállalkozás indításra. A kamara részt vesz a platform kialakításában és tesztelésében, valamint a tanagyag fejlesztésben. Az egynapos teszthez fiatalok jelentkezését várjuk.

Bővebben…

Taxonómia – mi a zöld és mi nem?

Az Európai Parlament is rábólintott arra a rendeletre, amely alapján a Bizottság  a  jövőben  osztályozhatja  a  különböző  gazdasági tevékenységeket  aszerint,  hogy  mennyire  járulnak  hozzá  Európa klímasemlegességének  eléréséhez  2050-re.  Az  osztályozás több csoportba  sorolja  majd  a  gazdasági  tevékenységeket,  ezzel meghatározva azt is, hogy az adott csoportban működő vállalkozások milyen  támogatásokhoz  juthatnak  hozzá.

Bővebben…

Baranya – Európa Gasztronómiai Régiója

Az „Európa Gasztronómiai Régiója” cím egy európai elismerés, mellyel olyan közösségeket tüntetnek ki, melyek a fenntartható fejlődés szellemében fontosnak tartják különleges gasztronómiai és kulturális értékeiket, helyi termékeiket, természeti környezetüket és ezek védelmén túl megmutatják mindezt önként, közösségi összefogással.

Bővebben…