Feltörekvő Női Innovátorok Európai Uniós Díja

Az EU Feltörekvő Női Innovátorok Díjat azoknak a nőknek ítélik oda, akik a legnagyobb hatást gyakorolták az EU innovációs ökoszisztémájára azáltal, hogy ötleteiket új és fejlett termékekké és szolgáltatásokká alakították át az emberek és a bolygó javára.

Bővebben…

Tajvani Innovációs Díjpályázat

Idén október 13-15-e között rendezik meg a Taiwan Innotech Expot (TIE), melynek alkalmából innovatív külföldi vállalkozások is pályázhatnak a Tech Innovation Excellence díjra.

A TIE Award a tajvani kormány, a tudományos és technológiai minisztérium (MOST) és a gazdasági minisztérium által szervezett verseny. A szervezők olyan startup vállalkozások, kutatóintézetek és jogi személyek jelentkezését várják, amelyek be kívánják mutatni innovációikat tajvani technológiai óriásoknak, és megragadni a lehetőséget a velük való együttműködésre.

A TIE Award a félvezető technológiákra összpontosít, amelyek a következő kijelölt alkalmazási kategóriák valamelyikébe illeszkednek: AI és AIoT, érzékelők, hatékony energiatakarékosság, kommunikáció/műhold, intelligens gyártás, önvezető járművek, új energia és hasonló iparágak.

A TIE Award versenyre való ingyenes online jelentkezés határideje 2022. augusztus 7. A jelentkezőknek jelentkezési lapot, koncepciót és kiegészítő anyagokat kell benyújtaniuk. A jelentkezők felülvizsgálata után (2022. augusztus 8–10.) történik majd a pályázatok kiértékelése, amely augusztus 21-én fejeződik be. A jelentkezőknek szeptember 1-2. között virtuálisan vagy személyesen kell prezentálniuk a pályázati munkájukat. A győztes megoldásokat a Taiwan Innotech Expón mutatják be 2022. október 13-15. között, ahol a díjátadó ünnepségre is sor kerül.

A győztes pályázók 30.000 USD (1. helyezett), 20.000 USD (2. helyezett), 10.000 USD (3. helyezett) és 7.000 USD (7 db tiszteletdíj) díjazásban részesülnek.

Women TechEU második felhívás – 10 millió eurós költségvetéssel

A Bizottság a mai napon elindította a Women TechEU második felhívását, a sikeres kísérleti projektet követően. Idén akár 130, nők által vezetett, deep-tech startup is nyerhet finanszírozást és vállalkozásgyorsító szolgáltatásokat, hogy a jövő női technológiai vezetőivé válhassanak.

Bővebben…

Pályázzon most egy ingyenes standért a MEDICA Start-up Parkban!

A globális piacra törekszik, hisz a terméke sikerében, és készen áll a következő nagy lépésre a nemzetközivé válás felé. Most a hálózatépítésre és a láthatóság növelésére összpontosít, és keresi fontos partnereivel a kapcsolatfelvétel legjobb módját? A Düsseldorfi Gazdaságfejlesztési Hivatal a MEDICA Start-Up Parkban felállított standdal kínálja Önnek ezt az egyedülálló lehetőséget.

Bővebben…

Lemaradt a Better Factory pályázatot bemutató webináriumról? Nézze meg a felvételt, és pályázzon június 25-ig!

BetterFactoryLogoA május 31-i webináriumon részletesen elmagyarázták, hogy mi is az a Better Factory projekt, milyen előnyökkel járhat a részvétel (gyártó KKV-ként, művészként vagy technológiai beszállítóként). A webinárium házigazdája Antonio Montalvo, a Better Factory csapat tagja, egyben a FundingBox projektmenedzsere volt. Angol nyelvű videó.

Bővebben…

LIFE 2022 – új zöld és körkörös pályázatok

A LIFE (Programme for the Environment and Climate Action) program az EU környezetvédelmi és éghajlat-politikai finanszírozási eszköze. A LIFE az egyetlen uniós forrás, amely dedikáltan környezet- és természetvédelmi, valamint éghajlat-politikai célkitűzéseket támogat, 2022-ben 34 pályázati felhívással.

Bővebben…

TKP 2020: szabadalomvásárlásra hirdet pályázatot az NKE

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora a Tématerületi Kiválósági Program 2020 keretében pályázatot hirdet szabadalmi oltalom alatt álló műszaki megoldások, illetve a jövőben iparjogvédelmi oltalomban részesíthető alkotások megvásárlására.

Bővebben…

ONTOCHAIN – open call 3

Részt vesz a következő területek valamelyikén a kutatás-fejlesztésben, és/vagy alkalmazásban: blockchain, szemantikus web, ontológiatervezés, szoftverfejlesztés, cloud, edge és fog computing, ökoszisztéma-gazdaság, okos alkalmazások, kriptográfia, szabványosítás, vagy hasonló területeken? Akkor az ONTOCHAIN felhívás Önnek szól!

Bővebben…

EIT Health DRIVE 2022

Az EIT Health DRIVE képzési programját a szerény vagy közepes innovációs kapacitással rendelkező (az európai innovációs eredménytábla szerint) európai országok azon szervezetei számára tervezték, amelyek támogatást nyújtanak az innovátoroknak, hogy kutatásukat/ötleteiket sikeres vállalkozásokká alakítsák, és célja egy speciális, átfogó program létrehozása az egészségügyi és élettudományi start-upok számára.

Bővebben…