H2020 INNOSUP-07-2019

A pályázati kiírás célja a kkv-k nagy ipari felhasználókhoz való hozzáférését és a nyílt innovációhoz kapcsolódó problémák (például szellemi tulajdonjog és titkosság, belépési költségek, innovatív partnerek keresése) megoldását segítő hálózatlétrehozása. A hálózat megkönnyíti majd az együttműködést és összekapcsolja az innovatív megoldásokkal rendelkező kkv-kat a felhasználó nagyvállalatokkal. A pályázati kiírásra PIC számmal rendelkező innovációs közvetítő szervezetek jelentkezhetnek és maximum 1,5 millió euró támogatást kérhetnek.

Bővebben…

Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból (a továbbiakban: NKFI Alap) a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által meghirdetett felhívás célja a vállalkozások versenyképességének javítása piacorientált kutatás-fejlesztési és innovációs projektjeik támogatásával. A felhívás keretében piacképes termék, technológia vagy szolgáltatás-fejlesztés kerül támogatásra.

Bővebben…

Előadás-javaslat benyújtása energia-, víz- és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztése témában

Dubrovnik ad otthont 2019. október 1-6. között az energia, víz és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztéséről szóló 14. konferenciának. A konferencia fő szervezője a Zágrábi Egyetem, társszervező több európai egyetem és az energia, víz és környezeti rendszerek fenntartható fejlesztésének nemzetközi központja.

Bővebben…

Kreatív Európa – kulturális és kreatív ágazati garancia eszköz

Az Európai Bizottság összesen 121 millió eurós pénzügyi eszközt biztosít a Kreatív Európa program keretében pénzügyi közvetítő szervezeteknek. A pénzügyi garancia eszköz célja elősegíteni a kkv-k és egyéb, a kulturális és kreatív szektorban tevékenykedő mikro-, valamint kis- és közepes szervezetek finanszírozáshoz való hozzáférését.

Bővebben…