Nemzetközi üzleti lehetőségek Japánban – kiállítói lehetőség a tokiói Decarbonisation Expo-n!

Várják a baranyai „zöld” cégek jelentkezését is kiállítói megjelenéssel egybekötött tanulmányi útra a 2023. március 14-17. között Tokióban megrendezésre kerülő Decarbonisation Expo keretein belül.

Bővebben…

Új finanszírozási felhívások a Digitális Európa program keretében a kiberbiztonság növelésére

Az Európai Bizottság felhívást tett közzé vállalatok, közigazgatási szervek és egyéb szervezetek számára, hogy nyújtsanak be javaslatokat innovatív kiberbiztonsági megoldásokra, és pályázzanak uniós finanszírozásra a Digitális Európa program keretében.

Bővebben…

Sikeresen zárult az AMULET első nyílt felhívása

A PBKIK által menedzselt, 2021 szeptemberében indult AMULET projekt célja, hogy jelentősen hozzájáruljon a CO2-kibocsátás csökkentéséhez az EU-ban, a kkv-k szerepének megerősítésével. A projekt 3 féle anyagra koncentrál (könnyűfémötvözetek, kerámia kompozitok, szálerősítésű polimerek), mindezt négy iparágban (autóipar, repülőgépipar és a repüléstechnika, az energiaipar, építőipar).

Bővebben…

Pályázat: “Ideas Powered for business kkv‑alap” a szellemi tulajdon védelmére

Az “Ideas Powered for business kkv‑alap” egy olyan támogatási program, amelynek célja az európai uniós kis- és középvállalkozások (kkv-k) szellemitulajdon-jogainak támogatása. A kkv‑alap egy európai bizottsági kezdeményezés, amelyet az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatala (EUIPO) hajt végre, és amely 2022. január 10-től 2022. december 16-ig tart.

A források korlátozottak, és a pályázatok beérkezési sorrendjében elérhetők.

Bővebben…

Egyetem – kamara: K+F+I?

A modellváltást követően a Pécsi Tudományegyetem (PTE) fokozza a vállalatok irányába történő kommunikációt, információáramlást, intenzíven kíván reagálni a térségben jelentkező kihívásokra. A közelmúltban a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarában rendezett EGYÜTT-MŰKÖDÜNK című eseményen mutatták be a PTE – vállalkozások számára releváns – szakmai programjait (Tudományos Innovációs Platform, szakértői hálózat, validációs folyamatok, szakmai gyakorlatok, duális képzések stb.), vagyis az együttműködés lehetséges platformjait, és a közös tervezési folyamat főbb lépéseit, annak szereplőit. Olyan jó gyakorlatokról is beszámoltak, amelyek az egyetem és a baranyai vállalkozások között zajlottak, eredményük pedig konkrét termék lett, mint például az antibakteriális textil, a gyógyszerkutatásban alkalmazható nagy precizitású automatizált fájdalomküszöb-mérő berendezés vagy a hűtőbordás léghűtéses hőcserélő termékcsalád fejlesztése. Ez az alkalom is rávilágított arra, mekkora potenciál rejtőzik az egyetem mint kutatási, szakértői oldal és a gazdasági szereplők együttműködésében.

Bővebben…

Gyártási szakértők gyűltek össze Budapesten, hogy megünnepeljék az I4MS hároméves fennállását

Az október 19-i hibrid rendezvényen EU-forrásokat és sikertörténeteket mutattak. A fő napra 300+ digitalizációs és gyártási szakértő regisztrált több mint 20 országból. A főszervezők a FundingBox Accellerator, a Tecnalia és a Mobile World Capital voltak.

Bővebben…

Kézzelfogható támogatás a versenyképesség valós növeléséhez

Szeptemberben indult útjára a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara legújabb nemzetközi projektje INDUSAC címmel, melynek középpontjában az egyetemi – ipari K+F együttműködések támogatása áll.

Bővebben…

Magyarország legrégebbi sörgyárában jártunk

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által indított Országos Vállalkozói Mentorprogram keretében céglátogatáson jártunk a Pécsi Sörfőzde Zrt.-nél. A cég mentorvállalatként vesz részt a Vállalkozz Fenntarthatóan! alprogramban, melynek célja, hogy a regisztrált KKV-nak bemutassák jógyakorlataikat a fenntarthatósággal kapcsolatban. Olyan példákat mutatnak be, amelyeket felhasználva más vállalkozások is „zöldíteni” tudják működésüket.

Bővebben…

RIS INNOVATION CALL 2023

Újra nyitja kapuit az EIT Health RIS Innovation Call! Csatlakozzon a helyi EIT Health Hub-hoz, és kapjon akár  75.000 eurót innovatív projektjére! A felhívás célja, hogy segítse az egészségügyi innovációs kezdeményezéseket már a kezdeti szakaszban, mindemellett segít megismerni az EIT Health nyújtotta lehetőségeket.

Bővebben…