Biotechnológiai üzleti misszió Japánban

Gyógyszeripari, biotechnológiával foglalkozó, vagy az élettudományok területén működő vállalkozást vezet? Szeretné bemutatni technológiáit és termékeit a potenciális japán és külföldi partnereknek és ügyfeleknek? Ha igen, akkor idén ősszel csatlakozzon a japán biotechnológiai misszióhoz, és mutassa be vállalkozását. Ne hagyja ki ezt a nagyszerű kapcsolatépítési lehetőséget!

Bővebben…

Better Factory: sikeres innovációs projektet zár a 3D Art Design

A gyártó kkv-k, művészek és technológiai beszállítók innovatív együttműködését célzó, uniós támogatású Better Factory projektben magyar cégek is részt vettek. Közös tudástranszfer kísérleti projektjük a végéhez közeledik, ezért itt van az ideje, hogy beszámoljanak a kollaboráció eredményeiről.

Bővebben…

Két nap innováció, partnerség és MI

A Mesterséges Intelligencia és a tudományos és üzleti kapcsolatok fejlesztése áll az idei Innovációs Napok fókuszában!
Baranya vármegye üzleti és tudományos közéletében már évek óta kiemelt fontossággal bír a PTE szervezésében az Innovációs Napok. A kétnapos program idén a Deutsche Telekom IT Solutions (DTITS) és a PTE koprodukciójában valósul meg május 14-15-én.

Bővebben…

Gyógyszerésztudományi Kar Partnernap és üzletember találkozó

A Pécsi Tudományegyetem GYTK Partnernap célja egy olyan platform létrehozása, ahol az akadémiai szféra, az ipari szektor, a kórházak és a közforgalmú gyógyszertárak képviselői, valamint a szakmai szervezetek és valamennyi kapcsolódó terület szakértői megoszthatják egymással tapasztalataikat, fejlesztési javaslataikat a szakmát, kutatást és a képzést érintő meghatározó kérdésekben.

Bővebben…

Pécsi Tudományegyetem

A régiós gépgyártókat hívja szakmai panelbeszélgetésre a PTE TTK: fókuszban az ultraprecíziós megmunkálás

Jelentős innovatív beruházásra készül a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar, melyből a dél-dunántúli régió gépipari vállalkozásai is profitálni tudnak. Erről, valamint az iparág helyzetéről, problémáiról és lehetőségeiről is szó lesz május 15-én, a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpontban.

Bővebben…

Felfedezés, hálózatosodás, kilövés avagy az innovációs bajnokká válás útja – innovációs pop-up konferencia

A Magyar Innovációs Szövetség (MISZ) újraszervezett régiós működése keretében először tart innovációs pop-up konferenciát a Dél-Dunántúlon, melyre sok szeretettel meghívunk.
A rendezvény célja az egymástól történő tanulás, az innovációs kihívások és lehetőségek megismerése, valamint az innovációs együttműködések és az innovációs kultúra fejlesztése. Szakmai programunk keretében az innovációs bajnokká válás útját járjuk végig az innovációs támogatásoktól kezdve, a hazai és nemzetközi hálózatosodáson át egészen a tőzsdére lépésig.

Bővebben…

Pécsi Tudományegyetem

Meghívó: fókuszban a mikotoxinok – problémából lehetőséget kínál a PTE TTK

A PTE TTK meghívja az élelmiszeripar és agrárium szereplőit partnertalálkozójára, ezen belül ’Mikotoxinok ’TERMŐFÖLDTŐL AZ ASZTALIG’ panelbeszélgetésre. Az eseményen kiderül, hogy hogyan tud lehetőséget kínálni egy világon egyedülálló rendszer kialakításával a Mikotoxin Kutatócsoport egy csaknem minden embert érintő probléma megoldásával.

Bővebben…

PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési program pályázat 2024

A PTE 2024-ben létrehozta a PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési programot, melynek célja, hogy az egyetemi kutatások valós piaci problémák megoldását szolgálják. A program keretében támogatást kaphatnak azok a vállalati-egyetemi közös kutatás-fejlesztési projektek, amelyek a gazdasági szereplők valós piaci igényeire épülnek és amelyek megvalósításában a gazdasági szereplő és az Egyetem közösen vesz részt.

Bővebben…