Knowledge to Money club – 2019. május 9.

Enterprise Europe NetworkFIGYELEM, dátumváltozás! Az új dátum: május 9.!

A minél több nyertes SME Instrument pályázat elősegítése érdekében létrejött nonprofit szervezet gőzerővel szervezi a következő klubnapot, az Enterprise Europe Network magyarországi hálózatával közösen.
A „hogyan kell nyerni” típusú és célú felkészítés, információadás mellett részleteket tudhatnak meg a Budapestre, a HEPA székházába ellátogatók arról a párizsi rendezvényről is, mely a szintlépéssel járó növekedés-finanszírozásról és a tőzsdére lépésről szól majd.

Bővebben…

Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának Partnernapja

Pécsi TudományegyetemMagyarország versenyképességének kulcsa a felsőoktatási intézmények, kutatóintézetek és nem utolsó sorban a vállalkozások innovációs potenciáljának mind jobb kiaknázásában rejlik. Mindezt a 2016. évben a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karától külön vált, és ma már önálló egységként működő Gyógyszerésztudományi Kar is felismerte. A Kar a lehetőségeinek minél teljesebb kibontakoztatása érdekében arra törekszik, hogy minden fórumon keresse a kapcsolatot a vállalkozásokkal, hogy azok igényeit megismerhesse és lehetőség nyíljon közös, innovációra épülő projektek kivitelezésére.

Bővebben…

Digitális boom előtt áll az építőipar

A negyedik ipari forradalom iparági technológiáit, úttörő megoldásait mutatta be Münchenben a Bauma. Az építőipar infrastruktúrájának digitális forradalma lesz 2019 egyik legfontosabb trendje az építészet, az építőipar területén. Az épületinformációs modellezés (Building Information Modeling – BIM) használatát néhány európai országban az állami infrastruktúra beruházások esetében már kötelezővé tették, 2020-tól például Németországban is az lesz.

Bővebben…