Kreatív ipari üzletember-találkozó Zágrábban

A b.creative olyan kulturális és kreatív szakemberek alkotta globális hálózat, amelynek célja a fiatal szakemberek összekapcsolása a világ minden pontjáról, hogy ösztönözze a kultúrák közötti együttműködést és motiválja a kreatív vállalkozói szellemet. A hálózat a Európai Unió Kreatív Európa programjának keretében alakult meg, melynek közel 2500 tagja van.

Bővebben…

A matematika a földtudományok szolgálatában – GeoMATES ’19 Konferencia Pécsett

Az informatika agrogeológiai alkalmazásaitól az üledékföldtan geomatematikai aspektusain keresztül a klímamodellezésig, a geomatematika a nyersanyagkutatásban, a távérzékelésben, a bolygókutatásban vagy az őslénykutatásban betöltött szerepéig számos tudományterületet érint a GeoMATES ’19 konferencia, mely egyben a 21. Magyar Geomatematikai Ankét is (www.geomates.eu), és amelyet hazai és külföldi kutatók részvételével rendeznek meg 2019. május 16. és 18. között Pécsett.

Bővebben…

Benchmarking ülés az autóipar jegyében

A Pollack Expo keretein belül a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter megtartotta 54. Benchmarking ülését, melynek fókuszában az autóipar állt, egyrészt a Dél-Dunántúl egyik meghatározó autóipari beszállítójának, a Matro Kft.-nek az üzemlátogatásával, másrészt az autóipari beruházások jövőjét tárgyaló fórumtémával.

Bővebben…