Pályaorientációs kamarai eredmények 2021-ben

Közel 7.400 gyermek és szülő vett részt 2021-ben valamilyen kamarai pályaorientációs programon. A baranyai 113 általános iskolából 93 iskolában jártunk, személyesen találkoztunk a gyerekekkel. A 21 gimnázium közül 19 kérte a pályaorientációs előadásainkat. 8 éve tartó kitartó munka eredményeként, már az általános iskolák és a középiskolák is tudják, ha pályaválasztás, akkor iparkamara.

Bővebben…

Pályaorientációs bakik az osztályteremben

Rögtön leszögezem, hogy a pályaválasztási döntés nagyon-nagyon komoly dolog és mi ezt komolyan is vesszük. Valódi és megalapozott tudással, szakmaisággal végezzük a munkánkat, de aki kamaszokkal foglalkozik, annak értenie és vennie kell a humort, különben keresztbe lenyelik az osztályteremben. És mi vesszük is! Íme néhány baki a mindennapokból.

Bővebben…

Tábor 4.0 – avagy: mi fán terem a vállalkozás?

Egy hétig tizenkét fiatal próbálhatta ki, mivel jár, ha az ember vállalkozásra adja a fejét.

Úgy gondoltuk, nem lesz könnyű dolgunk, amikor középiskolások figyelmét szeretnénk egy hétig lekötni a nyár közepén, de úgy érezzük, sikerült. Megkíséreltük bemutatni nekik, hogy milyen a vállalkozók élete, milyen nehézségei és szépségei vannak annak, ha az ember a saját maga ura.

Bővebben…