PTE MIK Nyílt Nap

A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar nyílt napján az érdeklődők személyesen is megismerkedhettek a karon elérhető képzési lehetőségekkel. Az eseményen a duális képzőhelyek is részt vettek, így a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsment szervezet: PBKIK) is képviseltette magát.

Bővebben…

Pályaorientációs kamarai eredmények 2021-ben

Közel 7.400 gyermek és szülő vett részt 2021-ben valamilyen kamarai pályaorientációs programon. A baranyai 113 általános iskolából 93 iskolában jártunk, személyesen találkoztunk a gyerekekkel. A 21 gimnázium közül 19 kérte a pályaorientációs előadásainkat. 8 éve tartó kitartó munka eredményeként, már az általános iskolák és a középiskolák is tudják, ha pályaválasztás, akkor iparkamara.

Bővebben…

Pályaorientációs bakik az osztályteremben

Rögtön leszögezem, hogy a pályaválasztási döntés nagyon-nagyon komoly dolog és mi ezt komolyan is vesszük. Valódi és megalapozott tudással, szakmaisággal végezzük a munkánkat, de aki kamaszokkal foglalkozik, annak értenie és vennie kell a humort, különben keresztbe lenyelik az osztályteremben. És mi vesszük is! Íme néhány baki a mindennapokból.

Bővebben…