Folytatódik a nagysikerű, építőipari ágazat technológiai korszerűsítésére, hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program

Idén is folytatódik az építőipar technológiai korszerűsítésére és hatékonyságának növelésére irányuló támogatási program, amelyben az ágazatban tevékenykedő mikro-, kis-, és közepes vállalkozások vehetnek részt, amelyek február 15-én reggel 8 órától adhatják be támogatási kérelmeiket az Építő-5 programra.

Bővebben…

Újabb támogatás az egészségügyi dolgozóknak

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az általa – dr. Weiling Zsolt ötletéből kiindulva – indított akcióban december elején 3,2 MFt értékben adott át utalványt (étterem, cukrászda, fodrász, masszázs), tartós élelmiszert valamint az egészségügyben dolgozók számára hasznos kiegészítőket (poló, kézkrém, pamutzokni) a Covid központban dolgozó, végletekig elfáradt nővérek és ápolók motiválására. A vállalkozások az általuk vásárolt – és az egészségügyi dolgozóknak átadott –  éttermi vagy egy szolgáltatásra szóló utalvánnyal a két, jelenleg nehéz helyzetben levő szektort is segítik. Azóta is érkeztek újabb felajánlások a vállalkozásoktól. A közel 1,5 MFt értékű adományt adta át Rabb Szabolcs a kamara főtitkára dr. Kiss Tamás egyetemi adjunktusnak.

Bővebben…

Exportpiaci lehetőségek Ausztriában és Burgenlandban mezőgazdasági termelők és gyártók számára

Az online rendezvény során Ausztria mezőgazdasági termelési struktúrája mellett a helyi élelmiszeripar- és piac főbb trendjeit ismerhetik meg a résztvevők. A rendezvényre az ITT&MOST rendezvénysorozat keretében a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft., Magyarország Bécsi Nagykövetsége és Austrian Business Agency együttműködésében kerül megrendezésre.

Bővebben…

MEGJELENT!- GINOP-1.2.14-20 Divat és Dizájnipari mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása

7 milliárd Ft keretösszeggel kerül meghirdetésre a visszatérítendő divat és dizájnipari tervező-gyártó KKV-k megújulását elősegítő és technológiai fejlesztések támogatását célzó felhívás.

Bővebben…

Észak – Kelet Olaszország (Trieszt, Velence, Trento) exportpiaci lehetőségek és határon átnyúló vitarendezési, igényérvényesítési lehetőségek

Az ITT&MOST online tájékoztató témája Észak-Kelet olaszországi üzleti együttműködési, valamint beszállítói lehetőségek, mely rendezvényre a CED Közép-európai Gazdaságfejlesztési Nonprofit Kft. és a Baranya Megyei EUROPE DIRECT iroda szervezésében kerül sor.

Bővebben…