Silójárművek gyártása testközelből

Az Esettanulmányok kurzus résztvevői a Spitzer Silo Pécs Kft. telephelyén végigkísérték az alumínium silójárművek gyártását a beérkező alumíniumlemezektől kezdve a késztermékig. A PTE MIK-en meghirdetett Esettanulmányok kurzus idei első üzemlátogatásán a fókuszban a hegesztési technikák használata és a biztonsági intézkedések jelentősége álltak.

Bővebben…

APPS, a Better Factory motorja

Better FactoryA Better Factory projekt partnerei hisznek egy olyan jövőben, ahol a technológia és az innováció együtt forradalmasítja a feldolgozóipart. Küldetésünk a hulladék, az energia és az erőforrások optimalizálása, a Lean-Agilis gyártás új korszakának bevezetése. Ebben a blogbejegyzésben projektünk egyik központi eredményét – az APPS-t – vizsgáljuk meg, és bemutatjuk a Better Factory ökoszisztémában elérhető változatos képzési forrásokat.

Bővebben…

Támogatás a hazai vállalkozások zöld átállásának felgyorsítására -TCTF támogatás

A támogatás célja a nulla nettó kibocsátási célt szolgáló gazdaságra való átállás szempontjából stratégiai jelentőségű beruházási projektek támogatása. A HIPA Nemzeti Befektetési Ügynökség Nonprofit Zrt. (HIPA)  által koordinált felhívás keretében a magyarországi vállalkozások adókedvezmény és készpénztámogatás formájában vehetnek igénybe támogatást akár 350 millió euróig, max. 55%-os intenzitással.

Bővebben…

Önben megvan a DIH² Faktor? Robotikai start-up-ok, figyelem!

A DIH² hisz a robotika erejében, amely képes átalakítani a kis- és középvállalkozások (kkv-k) gyártásának agilitását és előmozdítani a gazdasági növekedést az egész Európai Unióban. Egyszerűen fogalmazva, célja, hogy a robotika segítségével felgyorsítsa a gyárak működését.

Ennek a törekvésnek az elősegítése érdekében most a DIH² Factoron keresztül a BLUMORPHO-val közösen kiválasztott start-up vállalkozásoknak kívánnak hozzáférést biztosítani a kockázati tőkebefektetőkhöz.

Bővebben…

DDGK bővülés – Fókuszban a Thermo-Per-Coop Kft.

Thermo-Per-Coop Kft. 1994-es alapítása óta foglalkozik fémtömegcikkek előállításával, majd épületbádogos termékek gyártását és kereskedelmét is felvette a tevékenységei közé. Korábban saját komplett csatornarendszert is gyártott „Thermo” néven. Jelenleg ebből csak a burkolt csatornatartó vasak gyártását végzik, amelynek 80%-a exportpiacokon kerül értékesítésre.

Bővebben…