APPS, a Better Factory motorja

Better FactoryA Better Factory projekt partnerei hisznek egy olyan jövőben, ahol a technológia és az innováció együtt forradalmasítja a feldolgozóipart. Küldetésünk a hulladék, az energia és az erőforrások optimalizálása, a Lean-Agilis gyártás új korszakának bevezetése. Ebben a blogbejegyzésben projektünk egyik központi eredményét – az APPS-t – vizsgáljuk meg, és bemutatjuk a Better Factory ökoszisztémában elérhető változatos képzési forrásokat.

Az APPS megértése

Az APPS (Advanced Production Planning and Scheduling, azaz fejlett gyártástervezés és ütemezés) a Better Factory projekt szíve és lelke. Szoftverszolgáltatások és hardverinfrastruktúra kombinációja, amelynek célja a gyártás forradalmasítása. A technológia folyamatosan fejlődő világában az APPS olyan fejlett technológiákat integrál, mint a 3D nyomtatás és az additív gyártás, hogy hatékonyabban állítson elő anyagokat, csökkentve az energiafogyasztást, a költségeket és a hulladékok mennyiségét.

Az APPS négy pillére

Az APPS négy fő területre vagy kategóriára oszlik, amelyek mindegyike a termelés optimalizálásának egy-egy konkrét aspektusához járul hozzá:

Logisztikai automatizálás

A logisztikai automatizálás modul optimalizálja az útvonalakat, az “ügynököket” és az anyagáramlást a termelésben, egyszerűsítve a hatékony logisztikai megoldások létrehozásának folyamatát.

Termelési átkonfigurálás

Ez a kategória a gyártósorok átkonfigurálására összpontosít a különböző termékváltozatok előállításához, növelve a gyártás rugalmasságát.

Kognitív ember-robot interakció (HRI)

Ez elősegíti az ember és a robotok közötti együttműködést, javítva a munkakörülményeket és növelve a teljesítményt. Ide tartoznak a pózfelismerő és a fáradtságfigyelő eszközök.

Erőforrás-optimalizálás

Az erőforrás-optimalizáló csomag adatelemzéssel minimalizálja a fogyasztást, ezáltal csökkenti a hulladékot és a környezeti hatásokat.

Az APPS részletes feltárása

Nézzünk meg néhány APPS modult, hogy megértsük a funkcióikat.

A logisztikai automatizálás tartományon belül van egy modul, az Agent Optimization, amely kiszámítja az anyagszállításhoz szükséges “ügynökök” optimális számát, legyen szó AGV-kről, emberekről vagy más entitásokról, hatékonyabbá téve az anyagáramlást.

A kognitív HRI tartományra váltva a “Pose Detection and Tracking” modullal találkozunk. Ez a fejlett technológia képes megbecsülni a dolgozó testtartását, ergonómiai elemzést végezni és ergonómiai pontszámokat generálni. Ezek a képességek létfontosságú szerepet játszanak a munkahelyi fizikai stressz szintjének csökkentésében.

A Termelési átkonfigurálás kategórián belül a fejlett üzemmodell és a 3D digitális iker található. Ez az eszköz valós idejű digitális ábrázolást nyújt a gyártási területről, lehetővé téve az üzemi terület és a gyártási ütemterv átfogó megértését.

Jelenlegi APPS állapot

Az elmúlt évben a Better Factory jelentős előrelépéseket tett az APPS bevezetése terén. A tesztelési fázist az első tudásátadási kísérletek (KTE-k) során kezdtük el, ahol minden KTE-nek két APPS-modul tesztelése volt a feladata. A folyamatban lévő teszteket a honlap APPS oldalán követheti nyomon.

Sőt, a KTE-k második köre most kezdi el használni saját tesztelési céljaira, ami tovább lendíti a projektet a céljai felé.

Better Factory képzések

A Better Factory-nál elkötelezettek vagyunk amellett, hogy felvértezzük Önt az APPS moduljaiban rejlő teljes potenciál kiaknázásához szükséges ismeretekkel és készségekkel, megkönnyítve a gyártási folyamatokba való zökkenőmentes integrációt. Az APPS-központú képzési források úgy lettek megtervezve, hogy a termelés hatékonyságának és innovációjának növeléséhez szükséges szakértelemmel ruházzuk fel a résztvevőt.

Mind a négy APPS-kategóriához különböző képzések kapcsolódnak. Akár kezdő, akár ipari szakértő, képzési forrásaink úgy vannak felépítve, hogy megfeleljenek az egyedi igényeknek és készségszinteknek. Az alapok elsajátításától a fejlett alkalmazásokban való elmélyülésig biztosítjuk, hogy a felkészülés sikeres legyen, megvalósuljon a Better Factory APPS technológiáiban rejlő teljes potenciál kiaknázása, és ezáltal a Lean-Agile gyártás.

 

Szeretne mélyebben elmerülni az APPS világában, és elsajátítani a benne rejlő lehetőségek teljes kiaknázásához szükséges ismereteket és készségeket? Fedezze fel a Better Factory weboldal APPS és a Trainings szekcióit, és olvasson a Better Factory projekt keretében végzett kísérletekről és azok eredményeiről!