Három ágazat tarolja le az NHP Fixet

A Magyar Nemzeti Bank felmérései alapján a korábbi támogatott hiteleknél a cégek döntő többsége a kevésbé kiszámítható, változó kamatozású konstrukciókat választotta, ezért is hirdette meg januárban a jegybank – a kamatkockázatot csökkentve – az NHP Fix-et. Az első fél éves statisztikák jól mutatják, hogy a mezőgazdaság, a feldolgozóipar és a kereskedelem cégei élnek leginkább a lehetőséggel.

Bővebben…

IT és TI kérdőív

IT és TI előadás-sorozat
Vállal e előadást? *
Vállal e bemutatót? *

Dr. Benyeda János emlékére

Életének 74. évében elhunyt Benyeda János, az Európában piacvezető cégnek számító Prophyl Kft. alapítója. A megyei üzleti közösség őszinte részvétét fejezi ki a kiváló üzletember családjának.

Bővebben…

Autóipari beszállítói kérdőív

Autóipari beszállítói kérdőív

Autóipari beszállítói kérdőív

Magyarországon is működő autógyárak egyre nagyobb mértékben kívánják gyártani az elektromos meghajtású járműveket. Ismereteink szerint az elektromos meghajtású gépjárművek 30-60%-kal kevesebb alkatrészből épülnek fel, valamint új technológiák bevezetését igénylik., mely beszállítói oldalon komoly beruházásokat, innovációt tesz szükségessé.
Kérjük, válaszoljon az alábbi kérdőívre, hogy megismerjük a hazai autóipari beszállítók helyzetét!

2. Meglátása szerint mennyire rugalmas a cégük beszállítói tevékenysége? Milyen könnyen tudnának átállni más autóipari termékek (elsősorban elektromos járművekhez tartozó alkatrészek) vagy egyéb nem autóipari termékek gyártására?
Az 1-es a nem befolyásolja a helyzetüket, az 5-ös komoly hatással lenne a cégre.
4. Rendelkeznek-e tervvel, stratégiával az elektromos autók gyártásának tömeges elterjedése által a jelenleg beszálított termékek forgalmának visszaesése esetére?
5. A cégüknél terveznek-e átalakításokat (új gyártóberendezések, technológiák) az elektromos autókhoz szükséges alkaltrészek gyártására való átálláshoz?
6. Elképzelhető-e a gyáruk bezárása a rugalmatlan termelési lehetőségeik miatt?

Kérdőív Pécs beruházás

Kérdőív - Pécs beruházás

Kérdőív - Pécs beruházás

Tisztelt Cégvezető, Tisztelt Kamarai Tagunk,

Pécs Város és az általa koordinált Városfejlesztési Zrt. vezetése kereste meg a kamarát, hogy a helyi iroda és ipari csarnok fejlesztési lehetőségeket és a céges fejlesztési terveket egyeztessük és azt támogassuk.

A személyes egyeztetéseken a még elérhető hazai és Ehttps://pbkik.hu/wp-admin/admin.php?page=formidable&frm_action=settings&id=56&t=advanced_settings#U források és a viszonylag korai, akár 2019-2020-as projekt tervezési időszak is lehetőségként merült fel.

A mellékelt kérdőív segíti felmérni a céges igényeket és terveket, amelyek alapján közösen a Városfejlesztési Zrt. vezetésével személyes egyeztetést tervezünk, a kérdőív kiértékelése és a válaszadók azonosítását követően.

Kérem szánjon 5 percet a kérdőív kitöltésére, ragadjuk meg a lehetőséget, hogy a fejlesztési forrásokat és a céges igényeket illesztve valós gazdaságfejlesztési program induljon a közeljövőben.

Köszönettel:
Rabb Szabolcs

(A kérdőív kitöltése során aszerint jelennek meg a további kérdések, hogy korábban milyen válaszokat adott!)

Adatkezelési tájékoztató

1. A vállalkozásnak van-e igénye új iroda/gyártó kapacitás építésére, bérlésére?
2. Hol merül fel ez a területi igény?
3. Milyen típusú ingatlanra van szüksége?
6. Milyen kiegészítő szolgáltatásokat venne igénybe?
7. El tudja-e azt képzelni, hogy vállalkozói falu jelleggel egy nagyobb, megosztott épületben van saját bérelt területe úgy, hogy az irodaépület, szociális blokk, kiszolgálók közös épületben helyezkednek el?
9. A kapcsolódó bérleti szerződés időtartama:
12. Ismeri-e az egyetem Science Park elképzelését?
13. Amennyiben igen, akkor eltudja-e képzelni, hogy a tervezett kapacitást (építés/bővítés) a tervezett Science Park területén valósítja meg?

Intelligens anyagok intelligens használata

Az Európai Bizottság megkezdte az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokról szóló rendelet értékelését azok javítása érdekében, ezért felmérést indított a vállalkozások körében is, melyben azt vizsgálja, hogy a KKV-k mennyire ismerik az élelmiszerekkel érintkezésbe kerülő anyagokra vonatkozó jogszabályok általános követelményeit, és hogyan vélekednek azok jelenlegi gyakorlatáról.

 

Bővebben…

Tanulástechnika képzés jelentkezési lapja

Tanulástechnika képzés - Jelentkezési lap

Jelentkező adatai

Vállalkozás adatai

Erre azért van szükség, hogy ne kelljen megkérdeznünk például a székhely címét.
Adatkezelési tájékoztató