Baranya – Európa Gasztronómiai Régiója

Az „Európa Gasztronómiai Régiója” cím egy európai elismerés, mellyel olyan közösségeket tüntetnek ki, melyek a fenntartható fejlődés szellemében fontosnak tartják különleges gasztronómiai és kulturális értékeiket, helyi termékeiket, természeti környezetüket és ezek védelmén túl megmutatják mindezt önként, közösségi összefogással.

Bővebben…

Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben 2020/1.

Megjelent az Enterpise Europe Network – a világ legnagyobb nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózatának legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati, támogatási és nemzetközi üzleti partnerkeresési lehetőségekről. A hálózat kifejezetten ezzel foglalkozó szektorcsoportja minden negyedévben összeállítja az aktualitásokat, melyet a mellékletben olvashatnak.

A mostani szám érdekessége, hogy rengeteg pályázati lehetőséget és előre tervezhető nemzetközi üzletember találkozót tartalmaz, valamint más országokban elindított és működő alternatív-, és közösségi finanszírozási formákról is hírt ad. Ezeket kifejezetten a kreatív ipari vállalkozások és ötletek támogatására hozták létre.

Ami kimaradt, mert későn kaptunk róla hírt, a VOMEX (10.21-25.) kreatív/zene/filmművészeti kiállítás és konferencia Budapesten, melyre a jövő hétig még kiállítóként, workshop szervezőként, saját projekttel is lehet pályázni.

A hírlevél itt olvasható: EEN Creative Industries Funding Partnering Opportunities Q1-2020