Kreatív ipar támogatása minden mennyiségben 2020/1.

Megjelent az Enterpise Europe Network – a világ legnagyobb nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózatának legfrissebb összegzése a jelenleg elérhető, kreatív ipari pályázati, támogatási és nemzetközi üzleti partnerkeresési lehetőségekről. A hálózat kifejezetten ezzel foglalkozó szektorcsoportja minden negyedévben összeállítja az aktualitásokat, melyet a mellékletben olvashatnak.

A mostani szám érdekessége, hogy rengeteg pályázati lehetőséget és előre tervezhető nemzetközi üzletember találkozót tartalmaz, valamint más országokban elindított és működő alternatív-, és közösségi finanszírozási formákról is hírt ad. Ezeket kifejezetten a kreatív ipari vállalkozások és ötletek támogatására hozták létre.

Ami kimaradt, mert későn kaptunk róla hírt, a VOMEX (10.21-25.) kreatív/zene/filmművészeti kiállítás és konferencia Budapesten, melyre a jövő hétig még kiállítóként, workshop szervezőként, saját projekttel is lehet pályázni.

A hírlevél itt olvasható: EEN Creative Industries Funding Partnering Opportunities Q1-2020

Elindult a jelentkezés a design START mentorprogramra

Pécsi és baranyai dizájnereket is vár a Magyar Divat & Dizájn Ügynökség legújabb mentorprogramja. Neves előadók és kiváló mentorok szakmai támogatása, hazai és nemzetközi tapasztalatszerzés és egyéni tanácsadás is vár azokra a magyar tervezőkre, akik 2020. február 29-ig elküldik jelentkezésüket és a szakmai zsűri által kiválasztást nyernek a design START mentorprogramra. A nyolc hónap alatt olyan egyénre szabott képzésben vehetnek részt a mentoráltak, mely nemcsak fiatal designereknek és ifjú márkáknak, hanem a szakmában már régóta működő tervezőknek is hosszútávú fejlődési lehetőséget biztosít.

Bővebben…

ELIIT a legújabb kreatív ipari nemzetközi lehetőség

A könnyűipari innovációs és technológiai projekt (ELIIT projekt) célja a textil-, ruházat-, bőr- és lábbeli gyártó kkv-k támogatása versenyképességük fokozásában. Segíti a vállalkozásokat az új technológiák integrálásában az innovatív vagy magas hozzáadott értékű termékekbe, folyamatokba vagy szolgáltatásokba.

Bővebben…

Pécsi kreatívok egymás között

Számos uniós kezdeményezésben nagy figyelmet fordítottak a kulturális és kreatív iparágakra és ezek vállalkozóira, mivel nagy a hozzáadott értékük a turizmushoz. A Cult-CreaTE projekt keretében október 3-án Kreatív Dialógra gyűltek össze a helyi kulturális és kreatív iparágak jelentős szereplői.

Bővebben…