Pályázati felhívás: PIACOK ÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS (CREA-MEDIA-2024-MARKETNET)

A felhívás célja az európai tartalmak világpiaci népszerűsítésének fokozása, valamint az audiovizuális értéklánc valamennyi része közötti együttműködés elősegítése az európai audiovizuális alkotások közös létrehozása és népszerűsítése érdekében.

Várható eredmények

  • A meglévő európai ipari piacok innovatív aspektusának javítása és rendszerszintű hatásuk növelése.
  • Bátorítani a piaci hálózatok létrehozását.
  • Az európai szakemberek közötti hálózatok fejlesztésének ösztönzése a sorozatok közös létrehozása céljából.
  • A fenntarthatóság és a piacok környezetbarátabbá válásának előmozdítása.
  • Az európai audiovizuális alkotások versenyképességének, terjesztésének és népszerűsítésének javítása a nemzetközi piacokon.
  • A sokszínűség és a befogadás fokozása a piacokon és a hálózatokban.
  • Európa audiovizuális iparának a technológiai és üzleti innovációból származó előnyök teljes körű kiaknázásának biztosítása.

A finanszírozandó tevékenységek leírása
Piacok:

Fizikai, digitális vagy hibrid ipari rendezvények, amelyek az európai audiovizuális szakemberek közötti üzleti kapcsolatokra összpontosítanak, megkönnyítik a koprodukciókat és az értékesítést, és strukturáló hatást gyakorolnak az európai audiovizuális ökoszisztémára, valamint hatással vannak az európai audiovizuális alkotások promóciójára és értékesítésére a globális piacokon.

A tevékenységeknek és eseményeknek igazodniuk kell az aktuális piaci trendekhez, és innovatív tartalmakat (videójátékok, VR, XR, mesterséges intelligencia, cross-media), animációs vagy műfaji audiovizuális alkotásokat kell tartalmazniuk.

A tematikus vagy földrajzi alapon szerveződő piaci hálózatoknak növelniük kell az audiovizuális iparra gyakorolt hatásukat. Ezek tehát kiterjedhetnek pl. egy adott régió több filmes piacára, vagy pl. több olyan piacra, amelyek bizonyos műtípusokra (pl. gyermekeknek szóló tartalmak, dokumentumfilmek, animáció, videójátékok, AR, VR) vagy mindkettőre összpontosítanak.

Hálózati tevékenységek a teljes értékláncban

Ezek a hálózatépítési tevékenységek hozzájárulnak az európai alkotások népszerűsítéséhez és az audiovizuális ökoszisztéma megszilárdításához a teljes értékláncban.

Ezek a hálózatok javasolhatják a következőket:

  • a MEDIA programban részt vevő országokon belüli és kívüli különböző meglévő piacokhoz kapcsolódó tevékenységek. Ezek a tevékenységek magukban foglalják a vállalkozások közötti promóciós tevékenységeket, beleértve a harmadik feleknek nyújtott pénzügyi támogatást, amelyek célja az európai audiovizuális alkotások terjesztésének megkönnyítése vagy a legjobb gyakorlatok cseréje, különös tekintettel az innovatív technológiákra és üzleti gyakorlatokra, vagy
  • a sorozatok közös létrehozásával kapcsolatos tevékenységek, amelyek piacképes és versenyképes európai sorozatokhoz vezetnek.

Beadási határidő: 2024. január 18.

Tovább a pályázati felhívásra