PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési program pályázat 2024

A PTE 2024-ben létrehozta a PTE Kooperatív kutatás-fejlesztési programot, melynek célja, hogy az egyetemi kutatások valós piaci problémák megoldását szolgálják. A program keretében támogatást kaphatnak azok a vállalati-egyetemi közös kutatás-fejlesztési projektek, amelyek a gazdasági szereplők valós piaci igényeire épülnek és amelyek megvalósításában a gazdasági szereplő és az Egyetem közösen vesz részt.

Bővebben…

A Hallgatói Karrierút programban vesz részt a Prodiák Iskolaszövetkezet, a Prohuman cégcsoport tagja

A Prohuman Zrt. 2023. augusztusában stratégiai együttműködést írt alá a Pécsi Tudományegyetemmel. A cégcsoport diákmunka üzletága kifejezetten a tanulók és a hallgatók munkalehetőségeire koncentrál, ezért az együttműködés folytatásaként és megerősítéseként a Prodiák Iskolaszövetkezet olyan megállapodást kötött az egyetemmel, amelyben együtt dolgozzák ki a Hallgatói Karrierút programot. Ennek segítségével a diákok releváns munkatapasztalatot szerezhetnek már a tanulmányaik mellett, ezzel betekintést nyerve a munkaerőpiaci ismeretekbe.

Bővebben…

Zöld és digitális átmenet, ellenállóbb Európa – a Horizont Európa program fókuszában 2025-27 között

A Bizottság elfogadta a Horizont Európa második stratégiai tervét. A kiemelt kutatási és innovációs napokon bejelentett terv három fő stratégiai irányvonalat határoz meg az uniós kutatás- és innovációfinanszírozás számára a program utolsó három évére (2025-2027):

  • Zöld átmenet
  • Digitális átállás
  • Rugalmasabb, versenyképesebb, befogadóbb és demokratikusabb Európa

Bővebben…

ELECTROSUB – konferencia és kiállítás az Ipar 4.0 jegyében

Az október 9-10-én zajló ELECTROSUB Konferencia és Kiállítás az Ipar4.0-hoz köthető innovatív technológiák koncentrált szakmai és üzleti fóruma. Frissített profillal idén immár 5. alkalommal kerül megrendezésre. A kamara önkéntes tagjai számára pedig kedvezményes részvételi feltételeket biztosítunk. Az idei program fókuszterületei: elektronika, elektrotechnika, digitalizáció, AI, IoT, robottechnika, automatizáció.

Bővebben…

InnoElectro 2024 Expo & hibrid B2B fórum

Az InnoElectro 2024 kiállítás mellett rendezett hibrid B2B üzletember találkozót az Enterprise Europe Network támogatja. A meeting helyszíne Budapest, BOK Csarnok, ahol a rendezvény az évente megrendezésre kerülő InnoElectro kiállítással párhuzamosan kerül megvalósításra. A B2B rendezvényen való részvételre virtuális formában, online (április 17-18.) és személyesen (április 24.) is be lehet csatlakozni.

Bővebben…

SmartManFest – A fejlődés társadalmasítása!

A Smart Manufacturing Festival – „A fejlődés társadalmasítása!” az Ipar 4.0 Nemzeti Technológiai Platform Szövetség által életre hívott programsorozat, ahol a magyar ipari nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások, felsőoktatási intézmények és kutatóhelyek ajtót nyitnak a nagyvilágnak és két héten keresztül betekintést engednek az ipari digitalizáció lebilincselő világába. Jelentkezzen gyárlátogatásra, CU.BE körbevezetésre, laborbemutatóra és legyen részese az ipari digitalizációs forradalomnak!

Bővebben…

Európai Innovációs Tanács – így néz ki a 2024-es munkaprogram

A január 15-én tartott egész napos online infonap keretében ismerhették meg az érdeklődők az Európai Innovációs Tanács (EIC) 2024-es munkaprogramját, az EIC Pathfinder, Transition, és Accelerator pályázat keretösszegeit, fókuszterületeit, és persze a pályázati feltételeket. Rövid összefoglaló következik.

Bővebben…