Dubai EXPO2020 világkiállítás

A Dubai EXPO2020 világkiállításra 2020. október 20. és 2021. április 10. között kerül sor, melyre 25 millió látogatót várnak. Jelen állás szerint 183 ország fogja képviseltetni magát és a szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező államoknak jelentős forrásokat biztosítanak. Az Expo fő témája az „Elmék összekapcsolása, a jövő építése” (Connecting Minds, Creating the Future): egy helyen összehozni különböző népeket, nyelveket és technológiákat. A központi kupolához három tematikus szárny kapcsolódik: lehetőség, fenntarthatóság és mobilitás. A világkiállítás 438 hektáros területet foglal el, naponta 130-170 ezer látogatóra számítanak.

Bővebben…

Divat, Design, Dekor – EU FashionMatch 8.0 @ Modefabriek Amsterdam

Ismerje meg leendő üzleti partnereit!

Az eddigi sikereket követően az Enterprise Europe Network (EEN) ismét örömmel hívja meg Önöket az amszterdami Modefabriek keretein belül megrendezésre kerülő EU FashionMatch 8.0 kiállítás és üzletember találkozóra. A rendezvényen alkalmuk nyílik a világ minden részéről érkező – divatiparban aktívan jelenlévő – cégek, potenciális üzleti partnerek megismerésére.

Bővebben…

Adventi koccintás Pécsett

A Pécsi Borozó, az egyetlen vidéki kiadású országos gasztronómiai és bormagazin szerkesztősége idén első alkalommal rendezi meg december 8-án az Adventi Borszalont, ahol mintegy 30 pincészet és más kiállítók termékeit kóstolhatják meg az érdeklődők.

Bővebben…

Tanulástechnika képzés

Vannak időszakok egy egyetemi hallgató, vagy bárki életében, amikor egyszerűen nem megy a tanulás, nem sikerül egy információ befogadása, egy anyag, tanulmány feldolgozása, ismereteinek elsajátítása. Sok esetben ér el mindenkit a „ráérünk majd ekkor-, vagy akkor tanulni, foglalkozni vele” érzés. A tanulástechnika egyszerű és hatékony módszereivel elkerülhetők ezek az időről időre visszatérő nehézségek.

A tréning célja:
A résztvevők a meglévő tapasztalataikon, ismereteiken és gyakorlatukon túl ismerjék meg a tanulással kapcsolatos elméleteket, valamint a modern, hatékony ismeretelsajátítási módszerek alapjait.
A résztvevők számára bemutatni, hogy minden tanulásnak számít, ami megváltoztatja az attitűdjüket, a gondolkodásukat, vagy a magatartásukat, hogy a megfelelő módszerekkel véghezvitt tanulás örömöt és sikerélményt szerezhet nekik és általa az életben könnyebben tájékozódhatnak, magasabb minőségi fokon művelődhetnek, hogy megértsék, a folyamatos önművelés hozzásegítheti őket ahhoz, hogy életük teljesebb legyen és általa reális, megvalósítható célokat tűzhetnek ki maguk elé.
A résztvevők számára bemutatni a hazai képzési és szakképzési rendszereket, lehetőségeket és az élethosszig tartó tanulás fontosságát.

Képzés célcsoportja:

 • felsőoktatásban résztvevő hallgatók,
 • középiskolai tanulók,
 • álláskeresők,
 • pályaorientációs és életpálya tanácsadási szolgáltatást igénylők, valamint
 • a téma iránt érdeklődő felnőttek.

Az egyéni, páros és csoportos gyakorlatokon keresztül bemutatott ismeretek olyan témák és kérdések köré épülnek fel, mint a:

 • Hogyan tanulhatunk?
 • A tanulás folyamata, tervezése, értékelése, stratégiák, formák
 • Tanulást támogató módszerek, eszközök, környezet
 • A tanulás hatása a személyiségre
 • A motiváció szerepe a tanulásban
 • Élethosszig tartó tanulás és színterei

Képzési idő: 12 óra, két alkalom

Részvételi díj: ingyenes

A képzés az EFOP-3.5.1-16-2017-00003, A duális képzés fejlesztése a Pécsi Tudományegyetemen projekt keretében kerül megrendezésre.
A képzés elvégzésével megszerezhető dokumentum: tanúsítvány

A képzés időpontja: 2018. november 29-30. 13.00-18.00 között
Helyszín: Pécsi Kereskedelmi Központ, de megfelelő létszám esetén kihelyezett tréningre is van lehetőség
Jelentkezés az alábbi linkre kattintva: Regisztráció.

A PBGSZ Nkft. az érdeklődő magánszemélyek, vállalkozások és intézmények képviselői, valamint a képzéseiben résztvevők számára továbbá az alábbi felnőttképzést kiegészítő tevékenységeket is nyújtja térítésmentesen:

 • Előzetes tudásszintfelmérés
 • Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás
 • Pályaorientációs tanácsadás

A képzésekkel, képzési programokkal, valamint a kiegészítő szolgáltatásokkal kapcsolatban a PBGSZ Nkft. ügyfélszolgálati idejében (H-Cs: 08.30-15.00-ig, P: 08.30-12.00-ig) az ügyfélszolgálattal megbízott munkatársak állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Elérhetőségeink: Pécsi Kereskedelmi Központ, PBGSZ Nkft. 7625 Pécs, Majorossy I. u. 36.

 • Piacsek László, 72/507-141, piacsek@pbkik.hu
 • Gáncs Katalin, 72/507-105 gancs@pbkik.hu

A képzés nyilvántartásba vételi száma: E-001772/2018/D002
A PBGSZ Nkft. nyilvántartásba vételi száma: E-001772/2018

A képzés Adatvédelmi tájékoztatója itt olvasható.

Üzleti lehetőségek Boszniában

Baranya megye nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése érdekében 2018 októberében testvérmegyei együttműködést írt alá a Bosznia-hercegovinai Hercegovina-Neretva kanton önkormányzatával. A megállapodás hivatalosan is szélesebb együttműködési lehetőségeket teremt nem csak diplomáciai, kulturális és oktatási célok, hanem legfőképpen gazdasági, befektetési tervek megvalósítására.

 

Bővebben…