Dubai EXPO2020 világkiállítás

A Dubai EXPO2020 világkiállításra 2020. október 20. és 2021. április 10. között kerül sor, melyre 25 millió látogatót várnak. Jelen állás szerint 183 ország fogja képviseltetni magát és a szűkös anyagi lehetőségekkel rendelkező államoknak jelentős forrásokat biztosítanak. Az Expo fő témája az „Elmék összekapcsolása, a jövő építése” (Connecting Minds, Creating the Future): egy helyen összehozni különböző népeket, nyelveket és technológiákat. A központi kupolához három tematikus szárny kapcsolódik: lehetőség, fenntarthatóság és mobilitás. A világkiállítás 438 hektáros területet foglal el, naponta 130-170 ezer látogatóra számítanak.

Bővebben…

ICT Spring Europe 2020

 

ICTSpring Summit (@ICTSpring)Az ICT Spring egy globális tech-konferencia, amely számos nemzetközi szakembert vonultat fel. A rendezvény egyedülálló lehetőséget kínál a résztvevőknek az AI ismereteik elmélyítésére, a gyorsan növekvő FinTech értékének megragadására, az ellátási láncok ipari innovációjának ösztönzésére, az informatikai biztonság titkainak áttörésére és az űrtechnológiák földi vállalkozásokra gyakorolt hatásának feltárására. 

Az ICT Spring ideális hely a kapcsolatépítésre a jövőbeli üzleti partnereinkkel is.

Az Enterprise Europe Network segítségével a konferencia alatt üzletember találkozó kerül megrendezésre 2020. szeptember 15 és 16-án.

Program:

https://www.ictspring.com/

https://www.b2fair.com/ictspring2020

A Farvest (a rendezvény szervezője) és a Luxemburgi Kereskedelmi és Iparkamara ( Enterprise Europe Network) egy speciális csomagot dolgozott ki a start-up vállalkozások részvételének támogatására.

Az indulási csomag tartalmaz egy 4 négyzetméteres standot az ICT Spring-en, beleértve a bútorokat és más speciális szolgáltatásokat is, részvételt a Pitch you startup versenyen, a cég logójának megjelenítését az esemény weboldalán, részvételt a b2fair által szervezett nemzetközi matchmaking rendezvényen és számos hálózatépítési lehetőséget 500 eurós kedvezményes áron.

A kedvezményes részvételre az alábbi űrlapot kitöltésével lehet jelentkezni, melyet az ictspring@cc.lu és a pohli@pbkik.hu email címekre kell megküldeni.
Regisztrációs űrlap

 

Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására

Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Bővebben…

Eurostars@Knowledge for Growth 2020 konferencia és üzletember találkozó

Az Eurostars élettudományoknak szentelt üzletember találkozójára a tervek szerint 2 alkalommal is sor kerül idén a koronavírus miatt: május 27-én online, szeptember 9-én – a tervek szerint – személyesen is találkozhatnak a vállalkozások és kutatóintézetek képviselői – ekkor már egy konferencia keretében. A kutatás-fejlesztési projekteket támogató pályázati partnerkereső rendezvényt és konferenciát az Enterprise Europe Network és Belgium, Hollandia és Németország állami ügynökségei szervezik.

Fontos kapcsolódó információ: a Eurostars pályázat következő beadási határideje: 2020. szeptember 3.

 

Bővebb információk és jelentkezés a konferenciára és üzletember találkozóra

 

Technology & Business Cooperation Days 2020

Enterprise Europe NetworkA 2020-as Hannover Messe lemondása ellenére is megrendezik a műszaki és üzleti együttműködések létrejöttét célzó „Technology & Business Cooperation Days 2020” eseményt.

Az online találkozókra az áprilisi etap után július 13-16. között is sor kerül.

Fókuszban:

– Ipar 4.0 és okos gyár megoldások

– Erőforrások és energiahatékony termelési technológiák

– Fenntartható energia és mobilitás

– Mérőeszközök

 

Bővebb információk és jelentkezés

Külgazdasági Kitekintő – Aktualitások Olaszországból

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara által meghirdetett nyári webinár sorozat következő alkalma Olaszországról, az olasz külpiac jelenlegi állapotáról és a magyar vállalkozók számára rendelkezésre álló lehetőségekről szól. Többek között a milánói nagykövetség külgazdasági attaséja tart előadást, akitől a résztvevők direktben kérdezhetnek is.

Bővebben…