Új csarnokban készülnek az elektronikai alkatrészek Pécsett

Mintegy 200 millió forintból alakított ki újabb gyártóközpontot Pécsett a Z Elektronika Kft. Az elsősorban elektronikai sorozatgyártásra specializálódott vállalkozás jelenleg 102 munkavállalót foglalkoztat, kapacitásaikat folyamatosan bővítik vevőik igényei alapján. Gyártósoraik fejlesztését, korszerűsítését a cég alapítása óta úgy irányítják lépésről lépésre, hogy működésük egyre hatékonyabb és kiváló minőségű legyen.

Bővebben…

Festő és szemcseszóró csarnokot avattak a Seres Kft.-nél

A legmodernebb nyugat-európai festő és szemcseszóró technológiával felszerelt csarnokot adtak át a kommunális gépjármű felépítményeket és egyedi mobilgépeket gyártó Seres Gépipari és Kereskedelmi Kft. barcsi telephelyén. A 100 %-ban magyar családi tulajdonban lévő 30 éves vállalkozás gyártási központjában 2019. szeptember 10-én avatták fel az új termelési helyszínt.

Bővebben…

A sikeres működés feltétele a folyamatos fejlesztés, az innováció

Az elmúlt másfél év nagy változást hozott a pécsi gyökerekkel rendelkező TEKT Kft. életében. A TEKT sokszínű szolgáltatásaival több mint egy évtizede támogatja a gyáripart, kiemelten az autógyártásban tevékenykedő cégeket. Minőségirányítás, minőségellenőrzés, minőségbiztosítás, rendszerépítés, interim mérnök szolgáltatások biztosítása, méréstechnika és képzés területén nyújtanak segítséget partnereiknek.

Bővebben…

Ahol hagyománya van az egészségvédelemnek és a közösségi összefogásnak

Idén ötödik alkalommal rendezte meg szeptember végén Királyegyháza és Szentlőrinc önkormányzataival együttműködve az „Együtt Gyermekeinkért” Jótékonysági Futóversenyt a LAFARGE Cement Magyarország Kft. A megmérettetés fókuszában idén is a vállalat szívügyei: az egészséges életmód hirdetése, valamint a közösségi összefogás állt.

Bővebben…

Naprakészen kell követni az autóiparban bekövetkező változásokat

Mohácson a városba bevezető úton lévő körforgalomtól  nem messze hozta létre telephelyét a Szabó-Varga  Autócentrum. Szinte nincs olyan nap, amikor  az udvarában ne sorakoznának egymás mellett  a javításra várakozó személygépkocsik és kisteherautók,  s ne érkeznének újabbak és újabbak.   A vállalkozásukat a társával 2011-ben indították  útjára a jelenlegi telephelyükön, amelyet  2015-ben a pályázati források felhasználásával  fejlesztettek.

Bővebben…

Az InnoTeq Kínában is sikeres a kiterjesztett és virtuális valósággal

Eddig elsősorban a korábbi sikeres referenciákra alapozva partnereik ajánlották egymásnak az informatikai alkalmazások, saját fejlesztésű rendszerek létrehozásával, kereskedelmével foglalkozó pécsi InnoTeq Kft.-t, emellett saját kapcsolati hálójukon keresztül szerezték meg az újabb üzleteket. Azonban az elmúlt időszakban tudatosan kezdték el bővíteni az értékesítési csatornákat és áttekinteni a külpiaci lehetőségeiket, elsősorban a multimédiához, illetve a kiterjesztett és virtuális valóság megoldásaikhoz kapcsolódóan. Ennek során korábban több nemzetközi kiállításon is részt vettek látogatóként, hogy feltérképezzék, melyek lehetnek érdekesek számukra a jövőben.

Bővebben…

„Webáruházunkon keresztül közvetlen visszajelzést kapunk a vásárlói igényekről”

A gépiparban működő vállalkozások ritkán működtetnek webáruházat, hiszen partnereik nem feltétlenül az előre legyártott termékeket keresik. Azok a vállalkozások azonban, amelyek nemcsak más cégek, hanem a lakosság számára is értékesítik produktumaikat, már lehet, hogy megfontolják az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket. A páncélszekrénygyártással, fémmegmunkálással, biztonságtechnikai termékek gyártásával foglalkozó pécsi Strauss Metal Kft. néhány évvel ezelőtt hozta létre webshopját, most pedig már az újragondolását, továbbfejlesztését tervezik.

Bővebben…