A múzeumi kiterjesztett valóságtól a protézisvezérlést végző mobilalkalmazásig Világismertségre tör a pécsi informatikai fejlesztőcég

A felújított Beethoven Múzeumban berendezett kiállítás a Brunszvik család és Beethoven kapcsolatát dolgozza fel, ehhez az interaktív installációk és a többképernyős DIVIT megoldásai mellett Virtuális és Kiterjesztett Valóság megoldásokat telepített a téma minél átélhetőbbé tételéhez a pécsi Innoteq Kft. A Beethoven szerelmi életének rejtélyeit feldolgozó teremben multiprojektoros Big Picture vetítést valósítottak meg, így a látogató előtt a szoba teljes falfelületeire vetítve jelenik meg a történet, miközben a zeneszerző kapcsolódó műveit hallgathatja. Emellett számos új múzeumi projektben vett részt az elmúlt időszakban az informatikai fejlesztésekkel, a kiterjesztett valósággal foglalkozó pécsi vállalkozás – tudtuk meg Rendes Péter ügyvezetőtől.

Bővebben…

Ismét vannak tanulóik

Több mint három évtizede annak, hogy a Szalafa Kft. beltéri ajtók gyártásába kezdett. Az első pillanattól kezdve a legfontosabbnak azt tartották, hogy az általuk gyártott klasszikus stílusú, festett, mart mintás, vagy akár üveglapokból készülők egyedi ajtók egyben az otthonok díszei is legyenek. Tervezésükkor pedig kihasználták a  fában rejlő lehetőségeket, különleges formákat hozhattak létre, követve a legújabb trendeket, a lakás ékszerévé téve ajtóikat.

Bővebben…

„A hajózás szellemileg nagyon jól kikapcsol”

Van, akinek a munkája is szinte sporttevékenység, hiszen egy asztalos egész nap hajol, emel, fordul, jön-megy. Vélhetően ezért keres a szabadidejére olyan elfoglaltságot, ami kevésbé kíván fizikai aktivitást tőle. Szabó Gábor siklósi asztalos a vitorlázást választotta, ami korántsem csak az édes semmittevésről szól, hiszen a vitorlák mozgatása vagy egy vihar komoly ügyességet, izommunkát kíván tőle.

Bővebben…

Üdítőital saját ízlésünk szerint

Ha azt gondolnánk, hogy a szörpök és üdítőitalok piacán már nem lehet újat mutatni a ma emberének, hát tévedünk. Kiváló ellenpélda erre a hidasi székhelyű Yuva Kft termékpalettája. A cég a piacon már elérhető hagyományos kiszerelésű FruttaMax termékcsalád mellett olyan fejlesztésben gondolkodik, ahol ásványvizes palackra csavarható kupakba sűrített granulátum felhasználásával bárhol és bármikor előállíthatjuk a saját ízlésünknek megfelelő üdítőitalokat. A fejlesztésben a cég partnere a Pécsi Tudományegyetem. 

Bővebben…

„Fejlesztő partnerei leszünk mindenkinek, aki hajlandó a megye gazdaságát e célban segíteni”

Újabb négy évre kapott bizalmat kamarai elnökként a 2020. július 20-án lezajlott kamarai választásokon dr. Síkfői Tamás, aki korábban 27 évig titkárként, majd az előző ciklusban elnökként vett részt a megye gazdasága, valamint az itt működő vállalkozások képviseletében, menedzselésében, támogatásában. Elnöki interjúnkban nemcsak az eddig elért eredményekről, hanem a jövő kihívásairól, a kibontakozó lehetőségekről is kérdeztük.

Bővebben…

„A liftes nem egy átlagos szakmunka, inkább egy kvalifikált és sokféle kreatív tudást igénylő szakma”

Az már önmagában sikerként könyvelhető el, ha egy vállalkozás partnerei megelégedésére 32 éve töretlenül végzi a munkáját. Nincs rá szükség, hogy minden utcasarkon plakátok hirdessék a létezését, hiszen a pécsi Mikrolift Kft. elsősorban közületek, cégek számára kínál egyedi felvonómegoldásokat a felvonótervezés, -gyártás, a létesítés és karbantartás területén. Bár az utóbbi években egyre több megkeresés érkezi hozzájuk a lakosság felől is.

Bővebben…

A Matroban a sport a közösségépítésről szól

Céges focikupa, horgászverseny, rendszeresen megtartott közös túra (tavaly már kétnapos volt), UltraBalaton, Pécs-Harkány futás, a partnercégnél megrendezett „olimpián” számos sportágban való indulás – felsorolni is nehéz, mennyi féle sporttevékenységet végeznek az autóipari alkatrészgyártással és szerszámkészítéssel foglalkozó pécsi Matro Kft. munkatársai. Még teke világbajnok is dolgozik a több mint 250 fős középvállalkozásnál, amely lassan 30 éves lesz. A sport mindig is része volt a céges kultúrának, kezdődött a focival…

Bővebben…