Naprakészen kell követni az autóiparban bekövetkező változásokat

Mohácson a városba bevezető úton lévő körforgalomtól  nem messze hozta létre telephelyét a Szabó-Varga  Autócentrum. Szinte nincs olyan nap, amikor  az udvarában ne sorakoznának egymás mellett  a javításra várakozó személygépkocsik és kisteherautók,  s ne érkeznének újabbak és újabbak.   A vállalkozásukat a társával 2011-ben indították  útjára a jelenlegi telephelyükön, amelyet  2015-ben a pályázati források felhasználásával  fejlesztettek.

Bővebben…

Az InnoTeq Kínában is sikeres a kiterjesztett és virtuális valósággal

Eddig elsősorban a korábbi sikeres referenciákra alapozva partnereik ajánlották egymásnak az informatikai alkalmazások, saját fejlesztésű rendszerek létrehozásával, kereskedelmével foglalkozó pécsi InnoTeq Kft.-t, emellett saját kapcsolati hálójukon keresztül szerezték meg az újabb üzleteket. Azonban az elmúlt időszakban tudatosan kezdték el bővíteni az értékesítési csatornákat és áttekinteni a külpiaci lehetőségeiket, elsősorban a multimédiához, illetve a kiterjesztett és virtuális valóság megoldásaikhoz kapcsolódóan. Ennek során korábban több nemzetközi kiállításon is részt vettek látogatóként, hogy feltérképezzék, melyek lehetnek érdekesek számukra a jövőben.

Bővebben…

„Webáruházunkon keresztül közvetlen visszajelzést kapunk a vásárlói igényekről”

A gépiparban működő vállalkozások ritkán működtetnek webáruházat, hiszen partnereik nem feltétlenül az előre legyártott termékeket keresik. Azok a vállalkozások azonban, amelyek nemcsak más cégek, hanem a lakosság számára is értékesítik produktumaikat, már lehet, hogy megfontolják az internetes kereskedelemben rejlő lehetőségeket. A páncélszekrénygyártással, fémmegmunkálással, biztonságtechnikai termékek gyártásával foglalkozó pécsi Strauss Metal Kft. néhány évvel ezelőtt hozta létre webshopját, most pedig már az újragondolását, továbbfejlesztését tervezik.

Bővebben…

Elég néhány gyakorlat és LámpalázSTOP

A lámpaláz legyőzhető. Elég hozzá megtanulni egy gyakorlatsort, még csak hinni sem kell benne, és a nyilvános szereplés magabiztos előadássá változik. Ez volt az az inspiráció, ami egy új tevékenység elindítását eredményezte a pécsi Hangtárs Kft.-nél. Az újság- és szövegírással, illetve kiadvány- és honlapszerkesztéssel foglalkozó vállalkozás tulajdonosa, Kis Tünde hamarosan már egy kommunikációs mentor képzésen találta magát, mert eddigi munkája során maga is azt tapasztalta, hogy elkél a segítség. Ugyanis sokan nem mernek és nem is tudnak prezentációt tartani, interjút adni, idegen emberek előtt határozottan megnyilvánulni.

Bővebben…

Lehet, hogy a legfittebb pécsi informatikai cég az InfoComplex?

Ugyan ezt a versenyt (még) nem hirdették meg, de nem kizárt, hogy előkelő helyen végezne „A legfittebb pécsi informatikai cég” megmérettetésben az InfoComplex csapata. Tavaly ugyanis FittComplex néven sportolásra ösztönző kihívást intézett a cégvezetés a kollégák felé és olyan sikeres volt a program, hogy van, aki azóta sem hagyta abba a futást. De ez csak az egyik módja annak, miként vigyáznak a munkatársak egészségére.

Bővebben…

„Ezentúl is azon fogunk dolgozni, hogy segítsük az utánpótlásképzést”

Már 2003 óta foglalkoztat tanulókat a bólyi székhelyű, fő profilként magasépítéssel, épületek, építmények építésével foglalkozó HVS-Bau Kft. Képzésüket a tanulók korrekt felkészítése, a folyamatos, magas színvonalon végzett oktatómunka jellemzi. A vállalkozás a kamara által menedzselt Építőipari Technológiai Klaszter alapító tagja, mindkét évben résztvevője volt a fiatalok számára rendezett szakmabemutató mohácsi rendezvénynek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Mohácsi Szakképzési Díjjal ismerte el a HVS-Bau Kft. munkáját.

Bővebben…

„A mai napig rajongok a fekete kerámiáért”

Édesapjától örökölte meg a Mohácsra jellemző fekete kerámia elkészítésének tudományát Lakatos László. A mesterségét magas színvonalon művelő szakember folyamatosan fejleszti tudását. A város nagy idegenforgalmi rendezvényeihez köthető edényei – mint például a busóbögre vagy a babfőzőedény – közismertek. Nincs olyan turisztikai esemény, ahol ne jelenne meg termékeivel. A néhány éve felújított bemutatóműhelye a városi turistaútvonal része. Lakatos László munkáját a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara a Mohácsi Idegenforgalmi Díjjal ismerte el.

Bővebben…

Biológiailag lebontható kukorica alapú „műanyag” Komlóról

Az elmúlt időszakban biológiailag lebomló műanyagok ipari felhasználhatóságát célzó kutatás-fejlesztési projektet indított a RÁK Antenna Gyártó Kft., a biológiailag lebomló gyártástechnológia jelentősen hozzájárulhat a környezeti terhelés csökkentéséhez. A 150 fős komlói vállalkozás többek között műanyag fröccsöntő, festő, sajtoló, forgácsoló és szerszámkarbantartó részleggel működik, 1992 óta autóipari beszállító. Termékeik megtalálhatók a Suzuki, az Opel és a Porsche gépkocsikban, autósboltokban, ugyanúgy, mint a szórakozás és a vízi közmű területein. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Rajnai Norbert ügyvezető munkáját Jánosi Engel Adolf Díjjal ismerte el.

Bővebben…

„Szívesen átadom azt, amit tudok”

Több évtizede adja át tudását a jövő nemzedékének Schelb József. A komlói Központi Gépüzemben számos tanuló került ki kezei alól, akik a mai napig megállják helyüket szakmájukban. A Heg-Tan Kft. tanműhelyének immár 5 éve meghatározó pedagógusa, gyakorlati tapasztalatait iskolarendszerű oktatás, illetve felnőttképzés keretében is megosztja. Schelb József munkáját a következetesség, az igényesség, a pontosság jellemzi, a közösségért érzett felelőssége példaértékű. Kiemelkedő tevékenységét a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Komlói Szakképzési Díjjal ismerte el.

Bővebben…