Heti jogász 2021. 41. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 41. héten a Magyar Közlöny 188 – 191. számai jelentek meg.

Bővebben…

Heti jogász 2021. 40. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 40. héten a Magyar Közlöny 182 – 187. számai jelentek meg.

Bővebben…

Heti jogász 2021. 38 – 39. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 38. héten a Magyar Közlöny 172 – 175. számai, a 39. héten 176 – 181. számai jelentek meg.

Bővebben…

SHARING IS CARING: Az IP-eszközök összevonása a nagyobb hatékonyság érdekében

Október elején tartja idei páneurópai, online konferenciáját a LESI (Licensing Executives Society International), melynek ülései a “Sharing is caring” (megosztás a törődés) téma köré épültek, rávilágítva a szellemi tulajdon együttműködésen alapuló oldalára. A konferenciát idén a LES Magyar Tagozata szervezi.

Bővebben…

Heti jogász 2021. 36 – 37. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 36. héten a Magyar Közlöny 163 – 167. számai, a 37. héten a 168 – 171. jelentek meg.

Bővebben…

Felhívás vendéglátó üzlettípus bejelentésére

Felhívjuk a Pécs városában vendéglátó üzletet üzemeltető kereskedők figyelmét, hogy a kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló 210/2009. (IX. 29.) Korm. rendelet értelmében a 2021. január 1-ig bejelentett vendéglátó üzletek esetén a vendéglátó üzlettípusát legkésőbb 2021. március 31-ig kellett bejelenteni Pécs Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Hatósági Főosztályához, amit a kereskedők egy része még a mai napig nem teljesített.

A hivatkozott kormányrendelet 2021. augusztus 19. napján hatályba lépett módosítása alapján a hatóság 2021. október 31ig köteles ellenőrizni a fenti bejelentés megtételét és ha a hatósági ellenőrzés során megállapításra kerül, hogy a kereskedő nem tett eleget a kötelezettségének, a hatóság az érintett üzletet köteles azonnali hatállyal a bejelentés megtételéig bezáratni.

A fentiekre tekintettel kérik azon vendéglátó üzletet működtető kereskedőket, akik még nem teljesítették bejelentési kötelezettségüket, hogy annak mihamarabb az elektronikus ügyintézés szabályai alapján, az
Eönkormányzati portálon közzétett iForm űrlap („Bejelentés nem üzletköteles termék forgalmazásáról” vagy „Működési engedély kérelem üzletköteles termék forgalmazásához”) alkalmazásával tegyenek eleget!

Forrás: PMJV Polgármesteri Hivatala Hatósági Főosztály

Korábbi cikkünk ebben a témában: pbkik.hu/uj-tipus-szerinti-besorolas-a-vendeglatohelyeknel

Heti jogász 2021. 35. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 35. héten a Magyar Közlöny 160 – 162. számai jelentek meg.

Bővebben…

Heti jogász 2021. 33 – 34. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 33. héten a Magyar Közlöny 154 – 156. számai, a 34. héten a 157 – 159. jelentek meg.

Bővebben…

Heti jogász 2021. 32. hét

Minden gazdasági szereplő számára fontos, hogy tisztában legyen a területére vonatkozó jogszabályi előírásokkal, változásokkal. Alábbiakban az előző hetekben aktuális gazdasági témákat jeleztük, a Wolters Kluwer Kft. Magyar Közlönyből származó tájékoztatása alapján. A 32. héten a Magyar Közlöny 151 – 153. számai jelentek meg.

Bővebben…