Health Valley 2021 – nemzetközi üzletember találkozó

A nemzetközi konferencia társrendezvényeként online üzletember találkozóra kerül sor, ahol várják minden az e-egészségügy, a robotika, a személyre szabott orvoslás és a gyógyszerészet, megelőzés területén aktív vállalkozás és szakember részvételét.

Bővebben…

Enterprise Europe Network

Aktuális lehetőségek a nemzetközi üzleti partnerkeresésben

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által a Dél-dunántúli régióban működtetett Enterprise Europe Network nemzetközi vállalkozásfejlesztési hálózat számos eszközzel segíti jelen helyzetben is a vállalkozások nemzetközi üzleti partnerkeresését és piacra lépését.

Bővebben…

Textilek orvosi alkalmazása – webinárium

A textilipar fontos és gyorsan fejlődő része az orvosi és a kapcsolódó egészségügyi és higiéniai ágazat. Az alkalmazások száma az egyszerű tisztító törlőkendőtől a műtőkhöz használt korszerű zárószövetig terjed. A MEDICA 2020 mellett rendezett online üzletember találkozó keretében számos hasznos webináriummal is készültek a szervezők. A márciusi webinárium közelebbi betekintést enged a textilek gyógyászati célú alkalmazásába.

Bővebben…

“Life-on-Chip” személyre szabott orvoslás – nemzetközi konferencia és üzletember találkozó

A mikro- és nanotechnológia, a mesterséges intelligencia, a design thinking, a robotika, az új gyártási technológiák és a big data minden iparágra jelentős hatással vannak, de legnagyobb hatásuk talán az egészségügyre és az élettudományokra lehet. Az egyre növekvő biológiai felismerésekkel és felfedezésekkel kombinálva a létrejövő újítások elképesztő alkalmazásokat tesznek lehetővé, amelyek megváltoztathatják az egészségügyi rendszert.

Bővebben…

Kutatási felhívás: egészségügyi beavatkozás az AMR kialakulásának és terjedésének megelőzésére vagy csökkentésére

A JPIAMR (Joint Programming Initiative on Antimicrobial Ressistance) nemzetközi pályázati felhívást indít az ERA-NET JPIAMR-ACTION keretében. A One Health beavatkozások felhívása az AMR (Antimicrobial Ressistance) kialakulásának és átadásának megakadályozására vagy csökkentésére keres megoldásokat.

Bővebben…