EXIM Lízingkonferencia

Az eseményen megismerheti az Exportélénkítő Program termékeit és lehetősége nyílik személyesen egyeztetni az EXIM finanszírozási szakértőivel. Az Exportélénkítő Program keretében elérhető fix kamatozású konstrukciók célja, hogy hatékonyan ösztönözzék elsősorban a magyar kkv-szektor képviselőinek exportpiacokon való közvetlen és közvetett megjelenését, valamint elősegítsék nemzetközi versenyképességük növelését. A Program keretében finanszírozható forgóeszköz, beruházás, illetve géplízing.

Bővebben…

A KKV-megbízotti hálózat felhívása

A KKV-megbízottat 2001 decemberében nevezték ki a Bizottság szervezeti egységein belül abból a célból, hogy fokozza a kis-és középvállalkozásokkal (KKV) és képviseleti szerveikkel történő eszmecserét, és biztosítsa a KKV-k szükségleteinek EU politikákban, programokban és jogszabályokban történő, megfelelő figyelembevételét. A megbízott munkájával hozzájárul a Bizottság egészében megjelenő, jobban összehangolt és „KKV-barát” megközelítés kialakításához. Munkáját tagállami delegáltak segítik. 2011-ben alakult meg a hálózat, minden tagállam egy képviselőt delegált. A tagállami megbízott feladata egyrészt az Európai Kisvállalkozó Intézkedés Csomag (SBAE) megvalósításának a tagállamban történő levezetése, másrészt annak biztosítása, hogy a közösségi jogszabályok végrehajtásával kapcsolatos nemzeti jogalkotás tartsa tiszteletben a „Gondolkozz először kicsiben!” elvet. A jelenlegi KKV-megbízott Elżbieta Bieńkowskaa belső piacért, ipar-és vállalkozáspolitikáért, valamint KKV ügyekért felelős biztos. A hálózat az idén kezdődő következő intézményi ciklust új esélynek tartja a KKV szakpolitika megerősítésére. Megfogalmazták, mit várnak az új törvényhozási ciklusban az új Bizottságtól annak érdekében, hogy javuljon a KKV-kat támogató üzleti környezet és ténylegesen érvényesüljön a „Gondolkozz először kicsiben!” elv. A felhívás három fejezet köré rendezte a javaslatait, az alábbiak szerint:

Bővebben…

Globális gazdasági felmérés 2019

A 16 nagy nemzeti és transznacionális kamarai szövetséget – köztük az Eurochambres-t –összefogó ún. Global ChamberPlatform (GCP) április és június között elkészítette 2019-esfelmérését a globális gazdaságról. A felmérés a növekedési kilátásokat és kihívásokat, a nemzetközi kereskedelemben tapasztalható feszültségeket, az éghajlatváltozást, a pénzügyi szolgáltatásokat, valamint a munkaerő-kereslet és – kínálat ill. a képzettség területén jelentkező eltéréseket vizsgálta. Tíz kamarai szövetség vett részt a felmérésben, köztük az Eurochambres. A felmérés egyes fejezeteinek főbb megállapításai a következők:

Bővebben…

21 Tárgyalás, 17 ország 1 nap alatt – KKV export támogatás érdekében

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara 2019. június 26-án részt vett a Külgazdasági és Külügyminisztérium éves Külgazdasági Értekezletén. A kamara három kollégája 21 direkt tárgyalást bonyolított le a helyi vállalkozók exporttevékenységének előmozdításának céljából a következő 17 ország külgazdasági attaséjával: Rabb Szabolcs (PBKIK Főtitkár) – Ausztria, Azerbajdzsán, Kazahsztán, Németország, Korea, Nigéria; Schmidt Enikő (Külügyi- és Kereskedelemfejlesztési osztályvezető) – Norvégia, Dánia, Írország, Kína, Izrael, USA; Vámhidy Bianka (Magyar-Horvát Tagozat titkára) – Szlovákia, Szerbia, Horvátország, Ukrajna és Oroszország.

Bővebben…

Ismerje meg a Kamarát – Ismerjük meg egymást!

Vállalkozását érintő kérdése van? Fejleszteni szeretne? Külföldi partnerkeresésben gondolkodik? Folytatódik a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara tájékoztató rendezvénysorozata, ahol a regisztrált vállalkozók és azok is, akik vállalkozásuk indítása előtt állnak megismerkedhetnek a Kamaránál igénybe vehető szolgáltatásokkal, feltehetik kérdéseiket, hogy együtt megoldásokat találjunk és megtaláljuk azokat a területeket, ahol kölcsönösen egymás segítségére lehetünk.

Bővebben…