Humán Klub logóA klub célja egy humán témákban érintett szakmai és üzleti közösség kialakítása, és fejlesztése, valamint a kamara széleskörű szakmai elismertségére, külső és belső kapcsolatrendszerére építkező networking. Módszere a tapasztalatcsere, tudásmegosztás szakmai képzések, workshopok, rendezvények szervezése a sikeres működés és a hatékonyabb partnerség érdekében.

A klub HUB-ként működve elősegíti a HR szakmában a megyénkben is rendelkezésre álló széleskörű tudást, ismeretet és minőségi szolgáltatást nyújtók és az azt igénybe vevők egymásra találását.

Kezdetek

A 2015. április 2-án a Kisvállalkozási Bizottság, az Innovációs Bizottság, az Ipari Tagozat elnöksége, a PBKIK elnöke és titkára, és a Komlói Városi Elnökség elnökének részvételével megtartott összevont testületi ülésen döntés született arról, hogy a Kisvállalkozási Bizottság újraéleszti az emberi erőforrás vezetők és szakemberek számára korábban megalapított, de működését szüneteltető klubot.

A vezetést Ódorné Kovács Ildikó, a Kisvállalkozási Bizottság elnökhelyettese vállalta, az operatív teendők ellátásával az Innovációs osztályt bízta meg a kamara vezetése.

Névválasztás

A HR-en (Human Resources = Emberi Erőforrások) belül kiemelt szerepet kap a Coaching terület. Emiatt is a HR Klub helyett a tágabb Humán klub nevet viseli a csoportosulás.

Mottó: terített lapokkal.

A Humán klub célja, hogy a résztvevők érdekeit megjelenítse. Az jó, ha üzlet is kialakul a munka közben, de a fő szempont a korrekt és nyílt csapatmunka. A résztvevők célja: folyamatosan növekvő tudásbázis építése a helyi vállalkozások érdekében.

Szemléletváltás

A Humán klub célja az is, hogy megváltoztassa azt a szemléletet, hogy a baranyai cégek a helyben meglévő tudás és kapacitás ellenére „importálják” a szaktudást.

„A téma indokoltsága: régió és megye számára egyaránt fontos és hasznos, igény van rá. Jellemző ebben a szegmensben is, hogy bár itt is jelen van a szakértő munkaerő, mégis inkább a fővárosból hívják az adott szervezetfejlesztési, képzési, tréning munkákra a cégeket. Emiatt is fontos a cél. Nem csak a HR-re érvényes: azzal erősítsük a helyi közösséget, hogy a helyi szereplők egymást segítsék!” – részlet az április 2-i összevont testületi ülés jegyzőkönyvéből.

Új korszak

2018. szeptemberében a klub vezetését Kutseráné Pernyéz Zsuzsanna vette át, az operatív teendők pedig a Humánerőforrás-fejlesztési osztályhoz kerültek.

A klub titkára: Piacsek László

PBKIK Humán Klub Alapszabálya 2018.10.09

PBKIK Humán Klub Működési Szabályzat 2018.10.09

Klubhírek

#ajelenajövőd – Baranyáért, Pécsért!

Nyílt Humán Klub ülést szervez a kamara, melynek témája Baranya és Pécs vonzereje, megtartóereje lesz. A rendezvényen baranyai vállalkozások és a kamara vezetői osztják meg véleményüket, javaslataikat a témában, majd

Bővebben

Agilis működés a vállalkozásoknál

A kamara Humán klubja kedden megtartotta a nyári szünet előtti utolsó, évadzáró ülését. A találkozó még online keretek között zajlott, melynek során Dr. Szontágh Krisztinával (marketing vezető – Mobile LBS

Bővebben

Mi is a mentoring?

A HR területeken dolgozók fejében is gyakran összekeverednek a coaching és mentoring fogalmak. A Humán klub tagjai februári ülésükön többek között ezek jelentését is pontosították.

Bővebben