Humán Klub logóA klub célja egy humán témákban érintett szakmai és üzleti közösség kialakítása, és fejlesztése, valamint a Kamara széleskörű szakmai elismertségére, külső és belső kapcsolatrendszerére építkező networking. Módszere a tapasztalatcsere, tudásmegosztás szakmai képzések, workshopok, rendezvények szervezése a sikeres működés és a hatékonyabb partnerség érdekében.

A klub HUB-ként működve elősegíti a HR szakmában a megyénkben is rendelkezésre álló széleskörű tudást, ismeretet és minőségi szolgáltatást nyújtók és az azt igénybe vevők egymásra találását.

 

Kezdetek

A 2015. április 2-án a Kisvállalkozási Bizottság, az Innovációs Bizottság, az Ipari Tagozat elnöksége, a PBKIK elnöke és titkára, és a Komlói Városi Elnökség elnökének részvételével megtartott összevont testületi ülésen döntés született arról, hogy a Kisvállalkozási Bizottság újraéleszti az emberi erőforrás vezetők és szakemberek számára korábban megalapított, de működését szüneteltető klubot.

A vezetést Ódorné Kovács Ildikó, a Kisvállalkozási Bizottság elnökhelyettese vállalta, az operatív teendők ellátásával az Innovációs osztályt bízta meg.

Névválasztás

A HR-en (Human Resources = Emberi Erőforrások) belül kiemelt szerepet kap a Coaching terület. Emiatt is a HR Klub helyett a tágabb Humán Klub nevet viseli a csoportosulás.

Mottó: terített lapokkal.

A Humán Klub célja, hogy a résztvevők érdekeit megjelenítse. Az jó, ha üzlet is kialakul a munka közben, de a fő szempont a korrekt és nyílt csapatmunka. A résztvevők célja: folyamatosan növekvő tudásbázis építése a helyi vállalkozások érdekében.

Szemléletváltás

A Humán Klub célja az is, hogy megváltoztassa azt a szemléletet, hogy a baranyai cégek a helyben meglévő tudás és kapacitás ellenére „importálják” a szaktudást.

„A téma indokoltsága: régió és megye számára egyaránt fontos és hasznos, igény van rá. Jellemző ebben a szegmensben is, hogy bár itt is jelen van a szakértő munkaerő, mégis inkább a fővárosból hívják az adott szervezetfejlesztési, képzési, tréning munkákra a cégeket. Emiatt is fontos a cél. Nem csak a HR-re érvényes: azzal erősítsük a helyi közösséget, hogy a helyi szereplők egymást segítsék!” – részlet az április 2-i összevont testületi ülés jegyzőkönyvéből.

A klub titkára: Horváth-Frank Orsolya és Páncél Alexandra

PBKIK Humán Klub Alapszabálya 2018.10.09

PBKIK Humán Klub Működési Szabályzat 2018.10.09

Klubhírek