Vállalkozóvá válás támogatása

Ismét igényelhető a vállalkozóvá válást elősegítő munkaerőpiaci támogatás. A programba 2023. május 7-ig lehet jelentkezni.

A vállalkozóvá válást támogató munkaerőpiaci programban azok vehetnek részt, akik a támogatási kérelem benyújtásakor legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartottak, a vállalkozási kompetenciák elsajátítására irányuló képzést sikeresen elvégzik, és üzleti terv elkészítésével bemutatják az indítani kívánt vállalkozás működésének részleteit.

A fenti feltételeknek megfelelő résztvevők ezt követően kérelmet nyújthatnak be a 2 millió forintos tőkejuttatás támogatás igénybevételére, illetve a hat havi kötelező legkisebb minimálbér összegéig terjedő vállalkozóvá válást elősegítő támogatásra. A két támogatási elem csak együtt vehető igénybe.

Jelentkezni a kapcsolódó anyagok közül letölthető jelentkezési lap kitöltésével, aláírásával és beküldésével lehet 2023. május 7. napjáig. A részletes tudnivalókat a mellékelt anyagok tartalmazzák.

A programmal kapcsolatban további tájékoztatás kérhető a Baranya Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztályán a következő elérhetőségeken:

Németh Barbara (72) 896-009, e-mail: ,

Tihanyi Viktória (72) 896-035, e-mail: ,

Goron Márta (72) 896-033, e-mail:

Csapó-Fonyódi Réka (72) 896-027, e-mail:

Kurucz Gyöngyi (72) 896-034, e-mail:

Forrás

Legyen újra szakma a kesztyűkészítő!

A kamara és a Manual Divat Kft. szervezésében, mérvadó kesztyűs vállalkozások képviselői, a Kulturális és Innovációs Minisztérium szakképzési intézményirányítási osztályvezetője, a Kreatív Ágazati Készségtanács két tagja és a Baranya Megyei Szakképzési centrum vezetői egyeztettek a vállalkozások azon javaslatáról, hogy a Kesztyűkészítő, a Bőrtermékkészítő szakmairányaként kerüljön be a Szakmajegyzékbe, hogy lehessen újra kesztyűs szakmát tanulni Magyarországon.

Bővebben…

Teljesítményértékelési rendszerek a DDGK tagoknál

A Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszerv: PBKIK) 82. Benchmarking ülése a dolgozói teljesítmény értékelése köré épült, ugyanis a tagvállalatok nagy hányadánál van már tapasztalat az értékelési rendszerek működtetésében, illetve többen gondolkodnak a bevezetésén vagy fejlesztésén.

Bővebben…

Szakképzettek munkaerőpiaci helyzete kutatás idei eredményei

Az MKIK GVI 2009 óta minden évben kérdőíves felméréssel vizsgálja a szakképzett pályakezdők munkaerőpiaci helyzetét. Míg a korábbi években ezen kutatások a tanulók szemszögéből vizsgálták a pályakezdők rövid távú munkaerőpiaci alkalmazkodását, 2022-ben a „Szakképzettek a munkaerőpiacon” kutatás célja a vállalkozások véleményének felmérése volt, a vizsgálat a pályakezdők mellett kiterjedt minden szakképzett munkavállalóra. A kutatás során szakképzett munkavállalók alatt olyan személyeket értettek, akik valamilyen szakmában bizonyítvánnyal rendelkeznek érettségivel vagy érettségi nélkül.

Bővebben…