Tavola 2020 – prémium élelmiszerek és kézműves gyártók nemzetközi vására

Az Enterprise Europe Network hálózat szervezésében idén is nemzetközi üzletember találkozóra kerül sor Európa vezető élelmiszeripari kiállításán, ahol a csúcsminőségű élelmiszerek széles választéka mellett jövőbeni üzleti partnereikkel is megismerkedhetnek a résztvevők.

Bővebben…

Incoterms 2020 képzés

Az International Chamber of Commerce (ICC) aktualizált nemzetközi kereskedelmi szokványgyűjteményének, az Incoterms® 2020 megjelenése alkalmából szervezett képzés célja az új nemzetközi kereskedelmi szokványok bemutatása, a nemzetközi kereskedelemben 2020. január 1-jétől alkalmazható változások, a megszűnő vagy módosuló, illetve az új fuvarparitások ismertetése.

Bővebben…

A török gazdaság aktuális helyzete és kilátásai, üzleti lehetőségek Törökországban

Az esemény a Törökország iránt érdeklődő vállalkozások számára nyújt tájékoztatást:

  • Törökország általános helyzetéről;
  • utazási korlátozásokkal kapcsolatos tudnivalókról;
  • Törökország gazdaságáról a koronavírus-járvány tükrében;
  • a koronavírus-járvány magyar-török gazdasági kapcsolatokra gyakorolt hatásairól;
  • az üzleti lehetőségekről magyar vállalatok számára Törökországban.

Bővebben…

Az EU kkv-stratégiája, amely Európa fellendülésének mozgatórugója

A kkv-barát politikák döntő fontosságúak Európa társadalmi és gazdasági jólétének szempontjából. A vállalkozások megpróbálnak kilábalni a COVID-19 káros hatásaiból. Ehhez viszont átfogó kkv-stratégiára van szükség, amely tükrözi a válság mértékét, és bevonja az uniós intézményeket, a nemzeti kormányokat és az érdekeltek széles körét abba, hogy Európa-szerte a kis- és középvállalkozások millióinak megfelelő feltételeket biztosítsanak a gazdasági fellendüléshez. 

Bővebben…