Üzleti delegáció Dohába

A 2,6 millió lakosú és 11437 km² kiterjedésű Katar ma a világ egyik leggazdagabb állama.  Fejlettségét az ország nagy részben a szénhidrogének kiemelkedő mennyiségének köszönheti;  Irán és Oroszország után itt található a világ harmadik legnagyobb kiterjedésű földgázlelőhelye. Katar, amellyel szemben 2017 nyarán több térségbeli állam gazdasági (szárazföldi, légi és tengeri) blokádot vezetett be, mára jóval önellátóbbá vált, mint amilyen korábban volt. A siker egyik tényezője, hogy az ország egyre nyitottabb az új kereskedelmi partnerek felkutatására a belföldi áruellátásuk biztosításához.

Bővebben…

Ipari konferencia az Egyesült Királyság határait érintő intézkedésekről a BREXIT után

Az eseményen részt vesznek az Egyesült Királyság határokon átnyúló csoportjának tagjai és az Egyesült Királyság kormányzati szervezeteinek számos tapasztalt tisztviselője. A konferencia középpontjában az Egyesült Királyság EU-ból való kilépésének előkészítése áll a vámeljárások, az áruk, az élelmiszerek, az élő állatok, az állati termékek és a takarmányok, valamint a növények behozatala és kivitele vonatkozásában. Ezen túl kiterjed az Egyesült Királyság és a szomszédos országok közötti összeköttetésben lévő közlekedési infrastruktúrára gyakorolt hatásokra is.

Bővebben…

Eurochambres állásfoglalása körforgásos gazdaságról

Az Európai Bizottság 2019.március 4-én közzétett, a körforgásos gazdaságra vonatkozó cselekvési terv végrehajtásáról szóló jelentése az eredmények és pozitív tendenciák mellett arra is rámutatott, hogy továbbra is sokat kell tenni a teljes körforgás megvalósításáért és az uniós vállalkozások számára jelentkező versenyelőny kiaknázásáért.

Bővebben…