ADÓFÓRUM

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási Központjában a 2019. évi Munkajog a gyakorlatban és Munkaügyi Ellenőrzési jogszabályváltozásokról 2019. 02. 06-án ADÓFÓRUM kerül megrendezésre Dr. Ferge Zsigmond – ügyvéd, munkajogász előadásában.

Bővebben…

Álláskeresők, közfoglalkoztatottak, munkaerőhiány

Az utóbbi években kialakult jelentős mértékű munkaerőhiány kapcsán gyakran feltett kérdés: vannak-e még tartalékok Baranyában? A válasz nem egyszerű, leginkább azt mondhatjuk, hogy vannak is meg nem is. Lássuk, a számok mit mutatnak, és mi húzódhat a háttérben.

Bővebben…

Alapbér? Távolléti díj? Átlagkereset?

A munkavállalót a munkabér alapvetően a munkavégzési és rendelkezésre állási kötelezettsége teljesítéséért illeti meg. Bizonyos esetekben azonban akkor is díjazásra jogosult, ha e fő kötelezettségeit nem teljesítette, például a fizetett szabadság idejére. Mivel ezekre az időszakokra értelemszerűen nem a tényleges teljesítés alapján lehet ellenértéket megállapítani, a törvény maga meghatározza az irányadó díjazás mértékét.

Bővebben…

Ideje a munkáltatónak ránézni, hogy állnak az éves szabadságok

A Munka Törvénykönyve rendelkezése szerint év végéig minden munkavállalónak ki kell adni az idei évben esedékes szabadságát.. Számos cég küzd jelentős elmaradásokkal ezen a téren, aminek megoldását jelentősen nehezítheti a munkaerőhiány miatt fel nem töltött létszámkeret, illetve a karácsony előtti csúcsidőszak fokozott terhelése is. A főszabálytól a jogszabály megsértése nélkül csak kivételes esetekben lehet eltérni.

Bővebben…

Minden, amit a próbaidőről tudni kell

Munkaviszony létesítésekor a legtöbb munkáltató próbaidőt köt ki, hogy jobban megismerhesse a munkavállalót és annak szakmai kvalitásait, személyiségét. A próbaidő alatt mind a munkavállaló, mind a munkáltató indokolási kötelezettség nélkül, azonnali hatállyal felmondhatja a munkaviszonyt.

Bővebben…