Tippek a kínai piacra lépés előtt – webinárium 2. rész

Az EU SME Centre több részből álló, ingyenes webinárium-sorozattal szeretné támogatni az európai KKV-kat a sikeres kínai piacra lépésben. A második alkalommal a hatékony interkulturális kommunikációhoz és tárgyalástechnikához kapnak tippeket, javaslatokat a résztvevők.

Bővebben…

„Klímatudatos Pécs” – Konferencia és workshop

„Klímatudatos Pécs” Konferencia – témája a klímaváltozás, a települési klímavédelmi stratégia készítése, a környezetvédelem és a klímavédelem szempontjából nagy jelentőséggel bíró körforgásos gazdaság üzleti lehetőségeinek bemutatása, villamosenergia rendszer stabilizálása, valamint a hidrogénhajtású városüzemeltetésben alkalmazható járművek környezetvédelmi hatása.

Bővebben…

Silver Economy – fejlesztési lehetőségek a Dél-Dunántúli régióban

Az Ezüst Gazdaság a 3. legnagyobb gazdaság a világon, 2025-re várhatóan 88 millió munkahelyet tart majd fent, 5,7 trillió euró költés mellett. A konferencia célja, hogy fókuszba helyezze ezt az óriási, jelenleg kiaknázatlan gazdasági területet regionális vonatkozásban, és közös gondolkodásra, az együttműködés lehetőségeinek megvitatására hívja a résztvevőket.

Bővebben…

Társadalmi innováció – SozialMarie – Prize for social innovation pályázat

Aktuális társadalmi kihívásra innovatív megoldást kínáló projektet valósít meg? A SozialMarie – Prize for social innovation – idén 18. alkalommal kerül meghirdetésre: kipróbált, bevált, hatékony társadalmi innovációkat keresünk Közép- és Kelet-Európa minden szektorából.

Bővebben…

Young Spirit – Reflektorfényben az üzlet 4.0

A szegedi ELI-ALPS lézerközpont adott otthont 2021. október 20-án a “Young Spirit” következő állomásának. A Csongrád-Csanád Megyei KIK szervezésében megvalósult esemény folytatása volt a PBKIK által 2017-ben indított sikeres kezdeményezésnek.

Young Spirit – Reflektorfényben az üzlet 4.0. A technológiaváltás K+F konferenciája innovatív cégvezetőknek és fiatal kutatóknak. Huhh, még egy konferencia, és már megint ipar és üzlet 4.0?

Bővebben…

Kormányzati szerepvállalás és stratégiai kommunikáció Kínában – európai KKV-k számára

A hibrid workshop célja, hogy a legjobb gyakorlatokon és esettanulmányokon keresztül útmutatást és tippeket adjon az európai KKV-knak arra vonatkozóan, hogy miként közelíthetik meg, vonhatják be és miként tárgyalhatnak a kínai kormánnyal regionális és nemzeti szinten, különböző csatornákon keresztül, beleértve a kereskedelmi kamarákat, nyilvános rendezvényeket, egyetemi oktatókat, és a kínai médiát.

Bővebben…