Innováció a testedzésben! – SMART FIT CUBE

A Gyapinet Bt. egy magyar-horvát együttműködés keretén belül (Interreg) olyan hozzáadott értéket képviselő közös terméket, a SMART FIT CUBE elnevezésű „ kondi állomást” fejlesztett ki a Ferrodus Kft. és a Defex Kft.-vel közösen, mely kombinálja a testedzést, a testedzési kontrollt és a digitális technológiákat, azaz az edzés során keletkezett adatok feldolgozását, elemzését, ellenőrzését, edzési programot, mindezt mobil applikáción keresztül bárhol, bármikor nyomon követve, oktatási anyagokkal és képzési módszertannal támogatva.

Bővebben…

Igazságosabbá válik a szerzői jogi törvény

Június 1-jével új szabályok lépnek életbe a szerzői jogok terén. Az ezzel kapcsolatos törvénymódosítás jelentősége abban rejlik, hogy több ponton is megkönnyíti a tartalmakhoz való hozzáférést és azok felhasználását, valamint megerősíti a szerzők és jogosultak helyzetét ebben a környezetben.

Bővebben…

Szellemi tulajdon a biotechnológia területén – EU webinárium

A biotechnológia a jövőbeli alkalmazások fejlesztése szempontjából az egyik leginnovatívabb terület. A biotechnológiai találmányok megfelelő szellemi tulajdonjogokkal történő védelme rendkívül fontos az ilyen újítások és a termék fejlesztése közötti szoros kapcsolat miatt.

Bővebben…

Szellemitulajdon- és iparjogvédelem – a kamaránál jó kezekben van

Tudta, hogy a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara szellemitulajdon- és iparjogvédelmi szolgáltatásokkal is a vállalkozások rendelkezésére áll? És azt tudta, hogy szakértő munkatársunk egyben az Európai Szellemi Tulajdon Ügyfélszolgálat (European IP Helpdesk) magyarországi nagykövete is?

Bővebben…

Biztonságos és fenntartható vegyszerek, anyagok és termékek – workshop

Vegyi anyagokat gyárt? A gyártás során felhasznál vegyi anyagokat? Akkor érdekelni fogja, mire készül a következő 7 évben az EU.

Az Európai Zöld Megállapodás világos jövőképet és célkitűzéseket határoz meg az európai gazdaság és társadalom fenntartható pályára állítása érdekében, különös tekintettel a klímasemlegesség, a körforgásos gazdaság és a szennyezésmentes / mérgezésmentes törekvés felé. Ennek a társadalmi átalakulásnak a kulcsa az áttérés a biztonságos és fenntartható tervezési megközelítésre, hogy a vegyi anyagokat, anyagokat és termékeket úgy tervezzék, állítsák elő és használják fel, hogy ne károsítsák az embereket és a környezetet.

Bővebben…