Biztonságos és fenntartható vegyszerek, anyagok és termékek – workshop

Vegyi anyagokat gyárt? A gyártás során felhasznál vegyi anyagokat? Akkor érdekelni fogja, mire készül a következő 7 évben az EU.

Az Európai Zöld Megállapodás világos jövőképet és célkitűzéseket határoz meg az európai gazdaság és társadalom fenntartható pályára állítása érdekében, különös tekintettel a klímasemlegesség, a körforgásos gazdaság és a szennyezésmentes / mérgezésmentes törekvés felé. Ennek a társadalmi átalakulásnak a kulcsa az áttérés a biztonságos és fenntartható tervezési megközelítésre, hogy a vegyi anyagokat, anyagokat és termékeket úgy tervezzék, állítsák elő és használják fel, hogy ne károsítsák az embereket és a környezetet.

Bővebben…

Ipar 4.0, digitalizáció a gépiparban – elmélet és gyakorlat

A digitalizáció, az ipar 4.0 és a fejlett gyártástechnológiák számos új funkciót és alkalmazási lehetőséget kínálnak, amelyek megoldást nyújtanak a vállalkozások igényeire és problémáira, javítva versenyképességüket. A webináriumon a száraznak nem mondható elmélet mellett pécsi vállalkozások mutatják be saját “bőrükön” az ipar 4.0 megoldások alkalmazását, használatát és hasznát.

Bővebben…

Online fórum nagy növekedésű technológiai üzletekről

A fórumon vállalkozások vezetői mutatják be saját esettanulmányaikat a licencek szerepéről és hasznáról. A szakértők által bemutatott sikertörténetek, és a szellemi javak szerepének áttekintése mellett számos hasznos tanács is várja az érdeklődőket.

Bővebben…

Ipar 4.0, digitalizáció – Mit? Miért? Miből?

Ipar 4.0, digitalizáció. Gyakran hallott kifejezések. De mégis mit jelentenek egy “átlagos” vállalkozás számára? Miért érdemes egyáltalán foglalkozni a témával? Ha valaki meglátja benne a lehetőséget, mégis miből finanszírozza a szükséges fejlesztéseket? Ezekre a kérdésekre keressük a választ a BME Ipar 4.0 Technológiai Központ munkatársaival, és olyan vállalkozásokkal, akik már belevágtak, valamint olyan szakértőkkel, akik a forrásszerzési lehetőségeket ismerik.

Bővebben…

Digital Coach – cél a vállalkozások digitális átállásának támogatása

Egy német vezetésű nemzetközi projekt együttműködés, melynek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara is tagja, olyan megoldásokat dolgoz ki, amelyek segítik a vállalkozásokat és szervezeteket a digitalizációhoz szükséges készségek és stratégiák fejlesztésében.

Bővebben…