Digital Market és Digital Services Act – Hatályba léptek az online platformokra vonatkozó uniós szabályok

November elején lépett hatályba az EU digitális piaci törvénye, majd november közepén digitális szolgáltatásokról szóló törvény. Ezek, a nagy platformok mellett a KKV-k életében is hozhatnak változást.

Bővebben…

Mit javasol az energiakereskedő?

Nem újdonság, mindenkit érint, és mindenki a megoldást keresi. Természetesen az energiabeszerzésről van szó. Az MKIK ipari kollégiumának ülésén a villamosenergia piacon kialakult helyzet okairól, várható következményeiről is szó volt, de, ami a legfontosabb, a vállalkozások számára hasznos információk és tanácsok is elhangzottak. Hogy mik voltak ezek?

Bővebben…

Fenntarthatósági jógyakorlatok – Céglátogatáson a Körber Hungária Gépgyártó Kft.-nél

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében megvalósuló Fenntarthatósági Vállalkozói Szemléletformálás (FVSZ) mentorprogram keretében 2022. október 27-én céglátogatásra került sor a Körber Hungária Gépgyártó Kft.-nél, mely mentorcégként vesz részt a programban.

Bővebben…

Forgassuk fel Pécset!

  • Van-e lehetőség a pécsi és regionális filmipar felvirágoztatására?
  • Mivel és hogyan járulna ez hozzá Pécs megújuló, dinamikus és életteli imázsához?
  • Miben segítené ez a helyi vállalkozókat, szállodákat, vendéglátóhelyeket? Visszajönnének-e a máshol dolgozó pécsi filmes szakemberek?
  • Hogyan valósíthatóak meg a fenntarthatósági trendek/követelmények a filmiparban Pécsett? Milyen pozitív hatása lenne a hirtelenjött ismertségnek a régió turizmusára?

A DesignPécs 2022 keretében ezeket a témákat járta körbe az érdekeltekkel, a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécs City Studios Kft. koordinálásban egy filmes kerekasztal beszélgetés a Művészetek és Irodalom Házában.

Bővebben…

Karriertervezés mesterséges intelligencia támogatásával? Erről szól a Career Intelligence projekt

Az év elején lezárult “Karrier 4.0” nemzetközi projektből létrejött egy tanulási platform, amit a nyár elején indult „Career Intelligence” projekt keretében továbbfejlesztenek a résztvevők. Ezúttal a mesterséges intelligencia a pályaorientációban hivatott támogatni a fiatalokat.

Bővebben…

V4 startup force

A V4 Startup Force program egy négyhetes hibrid program, a V4 országaiba induló startupoknak, akik gyakorlati mentorálásban is részesülnek, hogy felkészüljenek a személyre szabott üzleti találkozókra mind a négy országban. Az első három hét online zajlik, majd offline napokkal zárul a program Budapesten.

Bővebben…