MBM Tourism Prague 2024 – személyes és online üzletember találkozó

Az MBM Tourism Prague immáron 5. alkalommal, ebben az évben is online és személyes formában is megrendezésre kerül. Az Enterprise Europe Network által szervezett nemzetközi üzletember találkozó a turizmusban, vendéglátásban dolgozó szereplők számára szól – a találkozó során előre lefoglalt személyes és virtuális üzleti tárgyalásokat bonyolíthatnak le a résztvevők.

Bővebben…

Open4Business 2024 Nemzetközi Üzletember Találkozó – online tájékoztató

Az Open4Business nemzetközi üzletember találkozó (B2B) 8. alkalommal kerül megrendezésre, az idei évben a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által 18. alkalommal megrendezésre kerülő Pollack Expo – Ipari vásár (egyetem, ipar és mérnöki tudományok találkozóhelye) társrendezvényeként!

Bővebben…

Open4Business 2024 – Nemzetközi üzletember találkozó Pécsett

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája 2024.04.18-án a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által 18. alkalommal megrendezésre kerülő Pollack Expo – Ipari vásár (egyetem, ipar és mérnöki tudományok találkozóhelye) alkalmából, ehhez szakmailag kapcsolódó német relációjú Open4Business nemzetközi üzletember találkozót (B2B) szervez.

Főbb ágazatok: gépipar, fémmegmunkálás, elektronika, mérnöki tevékenységek, klaszter együttműködés.

Célcsoport: Olyan vállalkozásokat fogadunk nemzetközi szinten, akik baranyai gyártói kapcsolatot építenének ki, ide termelést hoznak, beszállítót, kooperációt keresnek, befektetnének.

2024.04.18. – Program

Open4Business nemzetközi üzletember találkozó (B2B) a Pollack Expo helyszínén

9:00 – 12:30 Előre lefoglalt B2B tárgyalások 20 perces idősávokban
12:30 – 13:30 Közös svédasztalos ebéd
13:30 – 16:30 B2B tárgyalások folytatása, közben lehetőség lesz az Expo kiállítói standok meglátogatására és ottani közvetlen tárgyalásokra is.
19:00 – 22:00
Networking vacsora – Fogadás a kiállítók és Open4Business B2B tárgyalók részére a PTE MIK Boszorkány úti aulájában

A Networking vacsora helyszíne: Pécsi Tudományegyetem, Műszaki és Informatikai Kar Aula (7624 Pécs, Boszorkány út 2.)

A regisztrált B2B tárgyalók díjmentesen vehetnek részt a Networking vacsorán. Kérjük, részvételi szándékát jelezze az b2match felületen való regisztrációnál.

2024.04.19. – Program

Céglátogatások az alábbi baranyai vállalkozások telephelyén (előzetes regisztráció alapján):

10:00 – 12:00 Céglátogatás: Contrall Kft.
10:00 – 12:00 Céglátogatás: KONTAKT-Elektro Kft.
10:00 – 12:00 Céglátogatás: Z Elektronika Kft.

REGISZTRÁCIÓ

További információ:

PBKIK / EEN

 

Kamarai piacfeltáró út a szerb vajdasági Bánát régióba

Baranyai vállalkozók is részt vehetnek az alábbi Szerbiában – ezen belül a Vajdasági Bánát régióban – megrendezésre kerülő üzleti fórumon és B2B találkozón, melynek célja a két ország vállalkozói között kialakítható üzleti lehetőségek személyes megismerése és kapcsolatfelvétel Bánát régió intézményes és cégképviselőinek jelenlétében.

Az üzleti találkozó időpontja: 2024. március 11 – 13. (hétfő  – szerda)

Az üzleti találkozó helyszíne: Törökbecse (Novi Bečej), Szerbia

A törökbecsei Információs Iroda kiváló üzleti kapcsolatokat ápol a szerbiai regionális és térségi kamarákkal, valamint önkormányzatokkal. Az Információs Iroda üzleti szolgáltatásai közé tartozik  az üzleti kapcsolatépítés, a potenciális üzleti felek felkutatása, tanácsadás, különböző szakemberek (pl. ügyvédek) ajánlása.

Tevékenysége elősegíti, hogy Magyarország és Szerbia vállalkozásai, befektetői és gazdasági szakemberei sikeres két- és többoldalú együttműködéseket alakítsanak ki.

Milyen profilú gazdasági szervezeteknek ajánljuk a részvételt?

 Exportorientált vállalkozásoknak, amelyek az

  • élelmiszeripar,
  • mezőgazdasági gépek gyártása és forgalmazása,
  • települési infrastruktúra fejlesztése,
  • turizmus,
  • vízgazdálkodás területén működnek.

A szakmai programok nyelve: Valamennyi program magyar és szerb nyelven zajlik, konszekutív tolmácsolással. A részvételnek nem feltétele az angol nyelvtudás.

Jelentkezés menete: A vállalkozások az alábbi hivatkozásra kattintott űrlap teljeskörű kitöltésével és határidőn belüli visszaküldésével jelentkezhetnek.

Jelentkezési határidő: 2024. február 16., péntek

A jelentkezések elbírálása a beérkezés sorrendjében történik. A kiválasztásra kerülő vállalkozásokat – a részletes program egyidejű megküldésével – emailben tájékoztatjuk a szükséges további teendőkről.  A március 12-i szakmai fórum programjáról és előadók személyéről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Utazással kapcsolatos tudnivalók: A résztvevők számára a kiutazás egyénileg, saját költségen történik, a szállásfoglaláshoz ajánlatokat tudunk biztosítani. Az üzleti fórumon történő részvétel ingyenes.

Megfelelő létszámú baranyai jelentkező esetén közös leutazást a PBKIK szervezi.

Részvételt kizáró ok: Az ország bármelyik vármegyéjében fennálló, rendezetlen kamarai kötelező hozzájárulás léte.

Jelentkezés és további információ: Schmidt Enikő

Építőipar, mérnöki tevékenység és fenntartható energia – nemzetközi rendezvény

Az Enterprise Europe Network projekt keretében a helyi Enterprise Europe Network irodák hálózata nemzeti partnereivel, az Enterprise Ireland és a helyi önkormányzati hatóságokkal közösen szervezi meg az építőipar, a mérnöki és a fenntartható energiaipar nemzetközi “Meet the Buyers Event” rendezvényét, amelyre 2024. február 9-én kerül sor Írországban. A rendezvényen olyan ír mikro-, kkv- és nagyvállalatok vehetnek részt, amelyek aktívan keresnek új értékesítési és exportlehetőségeket írországi, európai és brit vevőkkel.

Bővebben…