Open4Business 2024 – Nyiss az üzletre Pécsett!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó Enterprise Europe Network irodája az átmeneti online B2B megoldások után ismét személyes részvételű nemzetközi üzletember-találkozóját szervezte meg Pécsett. A 2016 óta rendszeresen megtartott Open4Business, B2B tárgyalásokat biztosító eseményt idén új keretek között, a Pollack Expohoz kapcsolódva bonyolítottuk le.

A kiállítóknak is felajánlott üzleti partnerkeresési lehetőség tulajdonképpen egy extra – díjmentes – szolgáltatás a szervezők részéről, mely nagyban segíti a standdal való megjelenés hatékonyságát, új partnerek elérését. Ugyanakkor, a kifejezetten csak a tárgyalásra érkezőknek is alkalmuk volt megismerkedni a kitelepülőkkel, és reményeink szerint a további eseményeken ezeket a vállalkozásokat már kiállítóként is köszöntheti az ezt szervező PTE Műszaki és Informatikai Kar.

Az esemény keretében a személyes kapcsolatépítést nagyszabású, 400 fős ’networking vacsora’ és csoportos céglátogatások is támogatták.

Az ‘Open4Business International B2B Matchmaking 2024’ tárgyalásain 71 résztvevő – 80 vállalkozás és klaszter szervezet vett részt 4 országból (Svédország, Románia, Szlovákia, Magyarország). Előzetes visszajelzések alapján számos üzleti partnerség és előremutató együttműködés körvonalazódik.

Milyennek találta a rendezvény szervezését és lebonyolítását?

„Hibátlan, gyors, pontos, összehangolt.”

 

„Tökéletes és professzionális szervezés. Kedves és segítőkész szervezőgárda!”

 

„Nagyon profi szervezés és lebonyolítás volt; maximálisan elégedett vagyok a szervezéssel és a lebonyolítással is”

Mennyire találta hasznosnak üzleti tárgyalásait? Lesz-e rövid-, vagy hosszútávon eredménye?

„Már a legelső tárgyalás is konkrét ajánlatról szólt. Azóta folytattuk is a megbeszélést, egyértelmű a rövidtávú eredmény, a hosszú távú hatást inkább a gyártási képességeink bemutatásában, reprezentálásában látjuk; például közös indulási lehetőség jövőbeni projektekben.”

 

„Sikeres tárgyalásaim voltak, a hosszútávú megállapodások még nem látszanak, kevesebb mint 1 hét távlatából, de optimista vagyok.”

 

„Köszönöm, hogy múlt héten ott lehettem az üzletember találkozón, volt sikeres tárgyalásom nálatok, illetve az expon is. Ha bármilyen ehhez hasonló rendezvény lenne nálatok, nyugodtan küldjetek emailt, és megyek.”

 

Klaszteres sikerek az Open4Business üzletembertalálkozón

Az Open4Business nemzetközi üzletember-találkozó remek lehetőség volt a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszternek (menedzsmentszerv: PBKIK) az üzleti kapcsolatok építésére a hazai és nemzetközi gépiparhoz kötődő vállalkozásokkal. A Klasztertagok közül az Aquacut Kft., a Büttner Kft., a CADSOL Kft., a GLT Delta Kft., a KONTAKT-Elektro Kft. és a Strauss Metal Kft. vett részt a tárgyalásokon. A DDGK tagvállalatoknak összesen 16 formális tárgyalása valósult meg és számos informális egyeztetést is folyattak, a klasztermenedzsment pedig 10 formális tárgyaláson képviselte a klasztertagokat.

Több tárgyalás is azonnali együttműködést eredményezett, például a gyártási folyamat optimalizálásával vagy potenciális munkákkal kapcsolatban, illetve fény derült más cégeknél meglévő új technológiákra is, mely további kooperációs lehetőséget rejt. Egyes cégeknél pedig felmerült a klaszterbe való belépés szándéka és a pártoló klasztertagság is, sőt klaszteralapítással kapcsolatban kértek tanácsot külföldi cégek, szervezetek.

Moro András, értékesítési vezető – Strauss Metal Kft.: Jó volt a szervezés, jól éreztem magam a rendezvényen. Két tárgyalásból úgy tűnik, sikeres partnerség lesz, melyet a gyártási folyamatban fogunk tudni hasznosítani.

Till Balázs, ügyvezető – Aquacut Kft.: Örülök, hogy Pécsett lehetőségünk volt B2B találkozón részt venni az “Open4Business” keretein belül. Jó volt új kapcsolatokat építeni, valamint már régebbi ismerősökkel beszélgetni a tárgyalások szüneteiben. Több ilyen rendezvényre lenne szükség!