Open4Business 2024 – Nyiss az üzletre Pécsett!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nemzetközi vállalkozásfejlesztéssel foglalkozó Enterprise Europe Network irodája az átmeneti online B2B megoldások után ismét személyes részvételű nemzetközi üzletember-találkozóját szervezte meg Pécsett. A 2016 óta rendszeresen megtartott Open4Business, B2B tárgyalásokat biztosító eseményt idén új keretek között, a Pollack Expohoz kapcsolódva bonyolítottuk le.

A kiállítóknak is felajánlott üzleti partnerkeresési lehetőség tulajdonképpen egy extra – díjmentes – szolgáltatás a szervezők részéről, mely nagyban segíti a standdal való megjelenés hatékonyságát, új partnerek elérését. Ugyanakkor, a kifejezetten csak a tárgyalásra érkezőknek is alkalmuk volt megismerkedni a kitelepülőkkel, és reményeink szerint a további eseményeken ezeket a vállalkozásokat már kiállítóként is köszöntheti az ezt szervező PTE Műszaki és Informatikai Kar.

Az esemény keretében a személyes kapcsolatépítést nagyszabású, 400 fős ’networking vacsora’ és csoportos céglátogatások is támogatták.

Az ‘Open4Business International B2B Matchmaking 2024’ tárgyalásain 71 résztvevő – 80 vállalkozás és klaszter szervezet vett részt 4 országból (Svédország, Románia, Szlovákia, Magyarország). Előzetes visszajelzések alapján számos üzleti partnerség és előremutató együttműködés körvonalazódik.

Bővebben…

Open4Business 2024 – nyiss az üzletre Pécsett!

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája 2016 óta szervezi Pécsett az Open4Business nemzetközi üzletember találkozót. A 2-3 napos események az előre szervezett tárgyalásokon kívül a kapcsolatok elmélyítésére networkingvacsorát, az alkalmazott technológia, géppark, szakképzett munkaerő megismerése céljából helyi vállalkozóknál tett céglátogatásokat is magukban foglaltak.

Bővebben…

Nemzetközi üzletember találkozó Pécsett – Open4Business 2024

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Enterprise Europe Network irodája 2024.04.17-18 között a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara által 18. alkalommal megrendezésre kerülő Pollack Expo – Ipari vásár (egyetem, ipar és mérnöki tudományok találkozóhelye) alkalmából, ehhez szakmailag kapcsolódó német relációjú Buyers Missiont és Open4Business nemzetközi üzletember találkozót (B2B) is szervez.

Bővebben…

ITT & MOST: több mint 50 tárgyaláson van túl egy pécsi cég

Ha nem lehet személyesen, oldjuk meg online – talán ez lehet a Dilaco Lighting Kft. gazdasági és értékesítési vezetője, Faludi Mária mottója, aki nagy intenzitással és sikereresen használja az üzletikapcsolat-építést és üzletember-találkozókat lehetővé tevő ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó Magyar Nyelven platformot. Az agrárvilágításra szakosodott pécsi vállalkozás fő tevékenysége a baromfi állattartó telepek világítástechnikájának tervezése, gyártása, komplett kivitelezése, valamint a szaktanácsadás. Korábban a személyes bemutatkozások, a vásárokon való megjelenések adtak lehetőséget high-tech led világítási rendszerük megismertetésére, ennek azonban a tavaly kezdődött koronavírus-világjárvány egy pillanat alatt véget vetett. Más platform után kellett nézniük.

Bővebben…

ITT és MOST – új üzletipartner-keresési platform vállalkozásoknak

Az idei év mindannyiunk, így a vállalkozások mindennapjait is átformálta. A korábban meghatározott célokat sok esetben újra kell tervezni, az eddigi gyakorlattól eltérő lehetőségeket, csatornákat találni az üzletszerzésre. A kapcsolattartásban felértékelődött az internet szerepe, a személyes üzleti tárgyalások zöme átkerült az online térbe. Ezáltal kitágult a világ, de fel is gyorsult és új kihívások születtek. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara felé az elmúlt néhány hónapban a vállalkozók többsége jelezte, hogy számos új nehézséggel kell szembenéznie, az üzleti és beszállítói partnerségben kapacitáshiányok, logisztikai problémák merültek fel, amiket minél hamarabb szeretnének megoldani. Erre született meg válaszként az ITT & MOST Nemzetközi Online Üzletember Találkozó Magyar Nyelven platform.

Bővebben…

Open4Business – idő, pénz, kapcsolat

A korábbi években jelentős sikert elért Open4Business nemzetközi üzletember-találkozót, mely számos lehetőséget kínál vállalkozások számára, idén október 3-4-én rendezi meg a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara az Enterprise Europe Network társszervezésében. Egyre többször fordulnak ugyanis a kamarához külföldipartner-kereséshez segítséget kérve helyi vállalkozók. Ezzel a rendezvénnyel külföldi vállalkozókat hívnak ide tárgyalni, szakmai és üzleti megbeszéléseket szerveznek, amivel tulajdonképpen a hosszú távú kapcsolatok kiépítése kezdődik itt. Ennek érdekében sok kapcsolatépítésre alkalmas eseményt iktattak be a kétnapos programba a szervezők, így ez egyszerre lesz hivatalos és könnyed, a tapasztalok szerint pedig igen hatékony.

Bővebben…

Open4Business 2018 – 18 ország üzletemberei Pécsett

A gépipar, a kreatívipar, a kereskedelem, a nemzetközi klaszter együttműködések és az innováció volt fókuszban az idén harmadik alkalommal megrendezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozón és Konferencián október 3-5. között. A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a Dél-Dunántúli Gépipari Klaszter (menedzsmentszervezet: PBKIK) és az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája által szervezett rendezvény a plenáris ülések, a fórumok, az egyéni konzultációk és a céglátogatások mellett most is kiváló lehetőséget teremtett a helyi és a vendég vállalkozások közötti networkingre.

Bővebben…

Open4Business – üzleti sikerek, hatékony együttműködések

Idén harmadik alkalommal 2018. október 3-5. között megrendezésre került a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara és az Enterprise Europe Network dél-dunántúli irodája által szervezett Open4Business Nemzetközi Üzletember Találkozó és Konferencia. Az eseményt plenáris ülések, fórumok, egyéni konzultációk, céglátogatások és networking lehetőségek is gazdagították.

Bővebben…